Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 2., szombat

14,957 - Magyarország Kormánya > Hétmilliárd forintra pályázhatnak a mikrovállalkozások

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. június 1. 17:27
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-06-01
A pedagógus lámpás, útjelző, követendő példa

A sikeres oktatási rendszer záloga a pedagógus – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárral átadták a 2012. évi pedagógusnapi díjakat. A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy a jó oktatásnak a pedagógus a záloga, ezért alapvető szükséglet, hogy igazi, rátermett tanárok oktassák gyermekeinket.

A magyar-szlovák kapcsolatok jobbak, mint amilyennek tűnhetnek

Sokkal jobbnak nevezte a külügyminiszter pénteken a magyar-szlovák kapcsolatokat annál, amilyennek látszanak. Martonyi János szlovák kollégájával tartott budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a vitás kérdések megoldásáért folyamatos párbeszédre van szükség a két kormány között. A magyar-szlovák kapcsolatok lényegesen jobbak, mint ahogyan a külvilág gyakran feltételezi. A két ország közös érdekei sokkal erősebbek, jelentősebbek, mint a köztük felmerülő, fennálló viták - mondta Martonyi János.

Hétmilliárd forintra pályázhatnak a mikrovállalkozások

Június 1-től 7 milliárd forintra pályázhatnak az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű (viszonylag gyéren lakott) településeken működő vagy induló mikrovállalkozások. A kérelmeket a LEADER Helyi Akciócsoportokhoz (HACS) kell eljuttatni június 30-ig.

Stratégiai megállapodás a Tej Világnapján

Stratégiai megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A 37. Tej Világnapon Fazekas Sándor miniszter köszönetet mondott a magyar tejtermelőknek azért, mert az elmúlt húsz év nehézségei közepette életben tartották az ágazatot.

Egész napos programok, külhoni magyar ízek vasárnap a Kossuth téren

A Kárpát-medence gasztronómiai remekei, táncház, felvidéki és erdélyi népzene, bábelőadás, irodalmi beszélgetések várják vasárnap egész nap a Kossuth téren mindazokat, akik a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából örömmel kóstolnak bele a külhoni magyar kultúrába. Az Országgyűlés döntésének értelmében idén második alkalommal emlékezünk a trianoni békediktátum aláírásának napjára, mint a Nemzeti Összetartozás Napjára, és arra, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek.

A nap képe

Hoffmann Rózsa az OKTV győzteseit köszöntötte (Fotó: Horváth Ernő)