Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 8., péntek

14.975 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Szabó Erika: az okmányirodák a járási hivatalokhoz kerülnek

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2012. június 4. 13:31
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-06-04
Az előző héten a Nemzeti Összetartozás Napjára készült az ország. Az Országgyűlés döntésének értelmében idén második alkalommal emlékezünk a trianoni békediktátum aláírásának napjára. Hirdetjük: a több állam fennhatósága alá került magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek. Vasárnap a Kossuth Lajos téren több ezren, míg a Nyitott Parlamentben 17 óráig közel 7 500 ember vett részt a programokon, majd hétfőn reggel 8 órakor az Országház előtt Magyarország zászlajának ünnepélyes felvonásával vette kezdetét a hivatalos emléknap.
Bemutatták a Nemzeti Kiválóság Programot

Ez a program hozzájárul ahhoz a célhoz, hogy a tudomány területén Európa vezető nemzete legyünk – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a Nemzeti Kiválóság Program bemutató ünnepségén.

Egész napos programok, külhoni magyar ízek vasárnap a Kossuth téren

A Kárpát-medence gasztronómiai remekei, táncház, felvidéki és erdélyi népzene, bábelőadás, irodalmi beszélgetések várják vasárnap egész nap a Kossuth téren mindazokat, akik a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából örömmel kóstolnak bele a külhoni magyar kultúrába. Az Országgyűlés döntésének értelmében idén második alkalommal emlékezünk a trianoni békediktátum aláírásának napjára, mint a Nemzeti Összetartozás Napjára, és arra, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek.

Áldozatok, tettesek – kihívások, megoldások

Miközben a kormány elkötelezett a kemény bűnüldözés mellett, egyidejűleg támogatja azokat az alternatív büntetési formákat is, melyekkel a kevésbé súlyos bűnök elkövetőit lehet büntetni. Ilyen például a közérdekű és a jóvátételi munka is – fogalmazott Répássy Róbert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata által szervezett „TEtt program az áldozatokért és a tettesekért” projektről szóló konferencián csütörtökön.

Rétvári Bence: mindenkinek a felelőssége, hogy milyen eszmék terjednek el a közbeszédben

Nemcsak a politikusoknak, hanem a társadalom minden tagjának felelőssége, hogy milyen eszmék terjednek el a közbeszédben - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára csütörtökön Budapesten, az Emberségből példát... című, a holokauszt idején az üldözötteket mentő emberekről szóló kiállítás megnyitóján.

Látványterveken a felújított Várbazár

A több mint harminc éve óta pusztuló állapotú Várbazár és környéke lehet a főváros új ékessége, melyben a felújítás után kiállítótér, galériák, látványműhely, előadóterem, étterem, kávéház és magyar termékeket kínáló üzletek várják a látogatókat. A KÖZTI Zrt. által készített tervek ésszerű kompromisszumról árulkodnak, amelyben az épületegyüttes hasznosítási tervei és a műemléki szempontok egyaránt érvényesülnek. Az ütemterv szerint 2014-ben elkészül a felújított a Várbazár.

Több mint 1500-an jelentkeztek a Karrier Híd Programba

A januári létszámcsökkentésben ténylegesen érintettek több mint fele, 1500 fő regisztrált a közszférából elbocsátottak továbbfoglalkoztatását segítő Karrier Híd Programba a május 31-i határidőig. A regisztráltak több mint harmada már el is helyezkedett.

Szabó Erika: az okmányirodák a járási hivatalokhoz kerülnek

Az okmányirodák 2013. január 1-jével átkerülnek a járási hivatalokhoz - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón.

Népszerűek a Nemzeti Összetartozás Napjának rendezvényei

Jó hangulatban zajlanak a Nemzeti Összetartozás Napjának programjai, rendkívüli esemény nem történt.