Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 8., péntek

14.979 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Biztonság és átláthatóság az atomenergia békés célú hasznosításában

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dátum: 2012. június 7. 17:08
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-06-07
Zöld távhővel nyitja a Zöld Kaput Kalocsa

Felerészben az Új Széchenyi Terv forrásaiból valósul meg az 1,2 milliárd forint összértékű biomassza alapú távhőfejlesztés Kalocsán. A beruházás létrejötte a városi önkormányzat fenntarthatósági törekvéseit összegző Zöld Kapu Program első lépése. Az idei évben elkészülhet a Távhőfejlesztési Cselekvési Terv, a dokumentumot megalapozó koncepció nagymértékben számol a zöld távhő hazai elterjesztésével – jelentette be Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár 2012. június 6-án, Kalocsán, az ünnepélyes alapkőletételen.

Biztonság és átláthatóság az atomenergia békés célú hasznosításában

A Kormány a miniszterelnök vezetésével kormánybizottságot hoz létre a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos stratégiai döntések előkészítésére – erősítette meg a korábbi híreket Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) Kormányzó Tanácsának tagja 2012. június 5-én, Bécsben.

Megújuló pavilon, gazdaságosabb működés a tatabányai kórházban

Megkezdődtek a Szent Borbála Kórház ún. Manuális épülete teljes körű energetikai felújításának munkálatai 2012. június 5-én, Tatabányán. A több mint 780 millió forintos beruházás költségeit hatvan százalékban, mintegy 470 millió forint erejéig az Új Széchenyi Terv fedezi.

Folyamatos képzéssel a színvonalas légiközlekedés-védelemért

Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg a légiközlekedés-védelmi tisztek hagyományos szakmai továbbképzését és tudományos konferenciáját 2012. május 30-án, Budapesten. Köszöntőbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a légiközlekedés ellen irányuló, jogsértő cselekmények megelőzése érdekében bevezetett szigorúbb nemzetközi követelmények végrehajtását egyre fokozottabban ellenőrzik. A védelmi tisztek magas szintű felkészültségéhez folyamatos képzésükre és továbbképzésükre van szükség.

Leállás az átállás miatt - egységes uniós forgalmi jegyzék az emisszió-kereskedelemben

Az egységes uniós jegyzékre történő átállás miatt az Európai Unió tagállamaiban közép-európai idő szerint 2012. június 3. 10.00 órától a nemzeti forgalmi jegyzékek leállnak. Az átmeneti időszakban az ügyfeleknek nem lesz hozzáférésük a számláikhoz, így az azokon tárolt kibocsátási jogosultságaikhoz sem.