Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 9., péntek

15.919 - Nincs mellébeszéd: Ezt követeli pontosan tőlünk a világgyarmatosító

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Nincs mellébeszéd: Ezt követeli pontosan tőlünk a világgyarmatosító
2012. november 06. 17:38 Hunhír.info

A Nemzetközi Valutaalap egy előzetes véleményt hagyott a kormány részére, amelyben kitért azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítása, illett mélyebb kifejtése szükséges. írja Varga Mihály, a hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter.

Ilyen "javaslat" volt többek között:

(1) a tranzakciós illeték Magyar Nemzeti Bank műveleteire való kiterjesztésének visszavonása,

(2) az adóbeszedés hatékonyságának növelése,

(3) az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata,

(4) az állam méretének további csökkentése,

(5) a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele,

(6) a bankadó eltörlése,

(7) a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata és

(8) a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése.

A kormány ezen javaslatokat megvizsgálta és a hivatalos válaszlevelét szeptember 19-én megküldte mind a Nemzetközi Valutaalapnak, mind az Európai Bizottságnak - írja Varga Mihály. Ebben a magyar tárgyalófél kijelölte azokat a pontokat, amelyek mentén úgy gondolja, hogy a tárgyalások folytatására lehetőség van.

Varga szerint a tárgyalófelek egyetértenek a közszféra méretének további csökkentésében, a fordított áfával adózó termékkör bővítésében, az adóbeszedés hatékonyságának javításában, illetve a nyugdíjjárulék-plafon feloldásában.

Ugyanakkor a levélben a magyar kormány rögzítette, hogy a nyugdíjak, valamint a munkavállalók jövedelmének csökkentését továbbra sem támogatja - emelte ki Varga. A válaszlevél részét képezték a magyar gazdaság eddigi pályáját, egyensúlyi mutatóit bemutató táblázatok is.

Hozzátette, emellett a nemzetközi partnereink részletes tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen egyenlegjavító intézkedések történtek az elmúlt években Magyarországon

Szerző: Világgazdaság Online

Na, aki ezek után olyan pártokra szavaz, amelyek ezeknek a gyarmatosító, országunkat kiraboló ótvaroknak a szaros galíciai kordéját tolják, az nem csak elmebeteg, hanem hazaáruló. És a hazaárulókat egyszer s mindenkorra el kell számoltatni. Győzzön a jobb oldal!

Kapcsolódó:
   Autósok, figyelem! Durva változtatásra készül a parlament