Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 1., szombat

18.370 - Nagy szeretettel hívlak febr. 3, hétfő 18.oo órától a csíksomlyói kegytemplomba a Szent Ferenc nagykilenced hatodik állomására!


 

From: Csaba Böjte [mailto:]
Sent: Saturday, February 1, 2014 1:34 PM
To: Ifj. Szilas László
, Kutasi József Antal


Szeretettel köszönöm a gondolataidat, amiket megosztottál, hálából én is küldöm azt amivel éppen foglalkozom:  - Naphimnusz! Szent Ferenc és a teremtett világ!

Nagy szeretettel hívlak febr. 3, hétfő 18.oo órától a csíksomlyói kegytemplomba a Szent Ferenc nagykilenced hatodik állomására! Ez alkalommal a jó Istennek a teremtett világhoz való viszonyát elmélkedjünk át az Ő vidám dalnoka, Szent Ferenc lelkületével.

A szentírás tanítja, hogy az egész teremtett világ sóvárogva (epedezve) várja Istengyermeki méltóságának kiteljesedését! (Rom.8,19) a paradicsomi állapot helyre állítását! És itt nem csak az ember világára gondol a Szentírás, hanem az egész teremtett világra, a fákra, növényekre, állatokra, Isten minden teremtményére, a mi testvéreinkre. A keresztény ember ezért csak zöld lehet, olyan, aki tiszteli, szereti a természetet!!  Imádkozzunk, hogy életünk senkinek, semminek ne okozzon fölösleges fájdalmat, a növényeket, állatokat, ne értelmetlenül  kínozzuk, gyilkoljuk, hanem Isten akarata szerinti paradicsomi állapotokat alázattal helyre állítva, mindenkivel és mindennel békességben éljünk!

Szeretettel megosztom az ötödik állomás anyagát, ugyanitt minden egyes elmélkedés meghallgatható.  Ugyanitt az élő adásba is belehet kapcsolódni!

http://www.magnificat.ro/portal/index.php/214-lelkigyakorlat/9566-szent-ferenc-es-az-anyagi-javak

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.