Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 24., hétfő

18.461 - Tízmilliárd forintos köznevelési infrastruktúra-fejlesztési programot indít a kormány


Feladó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. február 24. 17:55
Tárgy: Az EMMI 8. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 8. heti hírlevele 2014-02-24
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 8. heti hírlevele
240 milliós kormányzati támogatás a mosonmagyaróvári sportcsarnok építéséhez

Az új sportcsarnok építésére felhasználható 240 millió forintos kormányzati támogatásról írt alá megállapodást Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, a térség országgyűlési képviselője.

Az iskolák lehetőséget teremtenek az egyházak számára a társadalom szolgálatára

Az iskolák lehetőséget teremtenek az egyházak számára, hogy szolgálják a társadalmat, a nemzetet – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Hódmezővásárhelyen.

Tízmilliárd forintos köznevelési infrastruktúra-fejlesztési programot indít a kormány

Tízmilliárd forintot fordít a kormány az országos köznevelési infrastruktúra-fejlesztésre, amelynek részeként uszodák, tornatermek, tantermek újulhatnak meg és épülhetnek. Ezen kívül óvodafejlesztésre is sor kerül - jelentette be az emberi erőforrások minisztere február 21-én a miskolci, Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskolában.

Sikeres szemléletváltás: erősödik a múzeumok társadalmi szerepe

„A sikeresen záruló Múzeumok mindenkinek program hatékonyan járul hozzá a múzeumok társadalmi beágyazottságához. Ez szorosan illeszkedik a kormányzat azon demokratikus elkötelezettségéhez, hogy mindenki számára biztosítani kell a kulturális javakhoz való hozzáférést, a színvonalas, élményszerű oktatást. Ennek megvalósulásában komoly segítséget nyújtanak a kulturális intézmények, a megújult múzeumi szféra” – mondta Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára a Szentendrei Szabadtéri Múzeumban tartott konferencián 2014. február 20-án.

Kultúrházak éjjel-nappal - Több mint ezer program három napon át

Országszerte több mint 400 művelődési és közösségi házban ezernél is több program várja a közönséget a Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat három napja alatt, február 28. és március 2. között.

Sportpályázati lehetőségekkel bővült az Erasmus +Program

Az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda a Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság közreműködésével tájékoztató napot szervezett az Európai Unió Sport Programjáról, ahol Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár köszöntötte az érdeklődőket. A tájékoztató nap célja, hogy a megnövekedett uniós sportpályázati lehetőségekről minél több potenciális magyar pályázó szervezet tudomást szerezzen és a jövőben is folytassák sikeres részvételüket az uniós pályázatokban, partneri és projektvezetői szerepben egyaránt.

Hatékonyabb roma felzárkóztatást szorgalmazott Kovács Zoltán Bukarestben

A romák felzárkóztatására fordított források hatékonyabb felhasználását szorgalmazta Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára csütörtökön, a Roma Integráció Évtizede Program (RIÉP) bukaresti konferenciáján.

Az egészségügyi ágazat dolgozóinak javaslatairól tárgyaltak az Emmiben

Megkezdődtek az egyeztetések az egészségügyi ágazatban dolgozók javaslatairól, a területet érintő eddigi kormányzati intézkedésekről és a tervekről a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MMSZ EDDSZ) vezetője és a kormány képviselője között. A tárgyalásokról csütörtökön számoltak be Budapesten.

Hitelesebbé válik a nyelvvizsgarendszer

A Kormányrendelet módosításának köszönhetően, - sikeres vizsgák esetén - a jövőben az alacsonyabb nyelvtudást is elismerik, ahogy az Európai Unió országaiban ez már gyakorlat. Az új jogszabály által igazságosabbak lesznek a vizsgák, számos intézkedés miatt csökken a csalások lehetősége.

Tájékoztató kampány indul a transzzsírsavak káros hatásairól

Szórólapokkal és a kórházakban elhelyezett plakátokkal szeretné felhívni a figyelmet az egészségügyi kormányzat az élelmiszerekben lévő transzzsírsavak káros hatásaira – mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

A jövőért dolgozik Baks a fenntartható telepprogrammal

A komplex telepprogram keretében indult útjára egy évvel ezelőtt a Raoul Wallenberg díjat nyert Baks település „A jövőnek dolgozunk” elnevezésű fejlesztési programja. A kezdeményezés a település szinte valamennyi mélyszegénységben élő családja számára komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci támogatást nyújt. A Csongrád megyei Baks 150 millió forintból valósítja meg a most záródó programot, amelynek a képzésen és foglakoztatáson túl közösségi terek létrehozása is célja volt.

A jövőért dolgozik Baks a fenntartható telepprogrammal

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Farkas Sándorral, a Fidesz országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatót a Csongrád megyei Bakson, a komplex telepprogram keretében létrejött Csillagházban. A program fő szempontja a fenntarthatóság és településfejlesztés a közösség aktív részvételével.

Több állami támogatás, kétszer annyi program és helyszín

A tavalyihoz képest kétszer annyi helyszínen, kétszer annyi programmal várja hazai és külföldi vendégeit az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál, amely a szervezők szándéka szerint Európa egyik legjelentősebb összművészeti fesztiváljává nőheti ki magát a következő években - hangzott el az eseményt beharangozó február 18-i budapesti sajtótájékoztatón, melyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

Megkezdődött a Vakok Állami Intézetének felújítása

Megkezdődött a Vakok Állami Intézetének felújítása kedden, a 650 millió forintos, öt hónapig tartó beruházással kívül-belül megújítják, akadálymentessé és komfortosabbá alakítják a zuglói Hermina úti intézményt - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára keddi, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Minden eddiginél többen tanulhatnak a megújult rendszerben

A Kormány eltökélt a felsőoktatás minőségi megújításában, mely szándékát a már megtett, illetve előkészített újító lépések bizonyítják. A 2014. évi általános felvételi eljárás jelentkezési időszaka rendben lezajlott, jelenleg a jelentkezések hitelesítése történik.