Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 24., hétfő

18.444 - Külügyminisztérium: az Európai Bizottság feladata a tagállami jogszabályok vizsgálata


Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2014. február 21. 15:57
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Külügyminisztérium heti hírlevele 2014-02-21
Wintermantel Péter a holokauszt-évfordulóval kapcsolatos megemlékezésekről tárgyalt Izraelben

Tájékoztatást adott a magyar holokauszt 70. évfordulós megemlékezéseinek vitás ügyeiben a magyar kormány által képviselt álláspontról, és megbeszélte a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének közelgő 25. évfordulójára tervezett előkészületeket Wintermantel Péter külügyi helyettes államtitkár Izraelben.

Németh Zsolt: az erőszak azonnali beszüntetése az első számú cél

Az erőszak azonnali beszüntetése az első számú cél Ukrajnában – állapította meg Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Brüsszelben magyar újságíróknak adott nyilatkozatában, az EU-országok külügyi tárcavezetőinek Ukrajnáról folytatott tanácskozása után.

V4 diplomáciai egyeztetés

Bába Iván közigazgatási államtitkár vezetésével 2014. február 20-án került sor a Visegrádi Csoport külügyminisztériumi közigazgatási államtitkárainak és főigazgatóinak budapesti találkozójára. Közlemény.

Külügyminisztérium: az Európai Bizottság feladata a tagállami jogszabályok vizsgálata

Az Európai Bizottság feladata a tagállami jogszabályok vizsgálata, és szükség esetén az uniós testületnek kell fellépnie - közölte Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán az MTI megkeresésére.

A külképviseletek nem javasolták a választási felkészülés megszakítását

A Külügyminisztérium és az Ukrajnában működő magyar külképviseletek folyamatosan figyelemmel kísérik az ukrajnai helyzetet, és a külképviseletek nem javasolták a választási felkészülés megszakítását - közölte Kaleta Gábor, a tárca sajtófőosztályának vezetője szerdán az MTI érdeklődésére.

Takács Szabolcs: érdemi politikai párbeszédre van szükség Ukrajnában

Érdemi politikai párbeszédet szorgalmaz Magyarország az ukrán kormányzat és az ukrán ellenzék között. Ezt Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára mondta 2014. február 19-én, szerdán Budapesten.

Magyarországgal számolnak a biztonságpolitikában

Magyarországgal globálisan számolnak a nemzetközi biztonságpolitikai együttműködésben, a válságkezelésben, a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásban – jelentette ki Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára 2014. február 19-én Budapesten.

A walesi NATO-csúcsnak azt kell üzennie, hogy a bővítés folyik tovább

Martonyi János szerint a szeptember elején Walesben tartandó NATO-csúcstalálkozónak azt a nagyon fontos politikai üzenetet kell közvetítenie, hogy a szövetség bővítése folyik tovább.

Prőhle Gergely: az európai, transzatlanti kapcsolatrendszer megkérdőjelezhetetlen

Magyarország európai és transzatlanti kapcsolatrendszere megkérdőjelezhetetlen, az ország külpolitikai orientációjában nem történt változás – mondta a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség szakmai rendezvényén tartott előadásában 2014. február 18-án Budapesten.

A NATO a magyar csatlakozás 15. évfordulójára emlékezik

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár és Martonyi János magyar külügyminiszter részvételével 2014. február 18-án ünnepélyesen megemlékeznek Brüsszelben az atlanti szövetséghez történt magyar csatlakozás 15. évfordulójáról.

Elhunyt dr. Bíró Gáspár

A Külügyminisztérium mély fájdalommal tudatja, hogy életének 56. évében elhunyt dr. Bíró Gáspár egyetemi tanár, az ENSZ korábbi különleges jelentéstevője, neves kisebbségi jogi szakértő. Közlemény.

Németh Zsolt és Berdi Matiyev türkmén külügyminiszter-helyettes tárgyalásai

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának meghívására 2014. február 13-14. között munkalátogatást tett Budapesten Berdi Matiyev, Türkmenisztán első külügyminiszter-helyettese.