Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 2., vasárnap

18.376 - Hírhatár Hírlevél 2014. 01. 31.


Feladó: Hírhatár Online
Dátum: 2014. február 2. 16:34
Tárgy: Hírhatár Hírlevél 2014. 01. 31.
Címzett: jozsef@kutasi.eu




Örömmel értesítjük a Hírhatár Online olvasóit, hogy 2014 januárjától elindítjuk hírlevél szolgáltatásunkat is. A hírlevelek segítségével könnyebben tájékozódhatnak az elmúlt hét legfontosabb eseményeiről és éppen aktuális nyereményjátékainkra is felhívjuk figyelmüket.

A Hírhatár Lapcsoport a pontos tájékoztatás híve, mi nem kendőzzük el a valóságot és nem a kormánypárt propagandáját ismételgetjük!

Ezzel borzoltuk a kedélyeket a héten:

Hétfő reggel bombaként robbant a hír: Felcsúton repülőtér épülhet. A felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti terve szerint napirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályájának kialakítása, ugyanis a Légügyi Hatóság megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához. Az önkormányzat később természetesen cáfolta az értesüléseket: az ő közlésük szerint nem nyilvános repülőtér lesz a területen, csak Besenyi Péter fog majd gyakorlatozni. Persze ezt nem mindenki hiszi el feltétel nélkül

A KLIK ÚGY GÁZ, AHOGY VAN – HULLJANAK A FEJEK

A forint sem volt könnyű helyzetben az elmúlt napokban: hétfő reggel még a 306 forintos szint is durvának tűnt, de aztán bebizonyosodott, lesz ez még rosszabb is. Matolcsy György sajnos szerdán feltétlen szükségét érezte, hogy közölje, lát még további lehetőséget a további kamatcsökkentésre, ennek következményeként viszont a forint gyászba borult. Előbb a hajmeresztő 310, majd a kétségbeejtő 312-es szintre zuhant. És az elemzők szerint ez még csak a hab a tortán.

HÍZIK A MAGYAR! TÚLSÚLYBAN MÁR JOBBAN TELJESÍTÜNK

Nagyot durrant az offshore-gázbalhé is: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján hoz be olcsó földgázt Ausztriából. Nagy részét azonban nem a szolgáltatóknak értékesíti, hanem minimális felárral továbbadja a MET Magyarország Zrt.-nek, ami egy – nocsak-nocsak – offshore hátterű cég. Aztán persze az is kiderült, kik ülnek nyakig a gázban: például a videotonos Garancsi, aki Orbán fiának a fő bérlője, és az ex-wallisos Nagy György. Micsoda meglepetés! Nem meglepő ezek után, hogy Bajnai Gordon egy előadáson kijelentette: az orbáni modell egész Európára veszélyes, Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen úgy fogalmazott: nincs az az alapozó, ami a Fidesz ragyáit eltüntetné.

HÁROM SZEM KRUMPLI ÉS A ZÉRÓ TOLERANCIA

Miközben a Főváros azzal van elfoglalva, hogy korlátozza az ellenzék megjelenését, és akadályozza az ételosztásokat ( a közmédia pedig letiltja a fagyhalálokról szóló tudósításokat), a BKV sofőrei elégedetlenségüket fejezik ki az elsőajtós rendszer miatt, egy jegyét kezelni akaró utast rángatnak le a buszról a szabadon garázdálkodó közterületesek, egy kismama pedig, aki a gyerekével ment volna a kórházba, hiába akart jegyet venni, nem kapott, mert húszezressel szeretett volna fizetni, így leszállították a roppant empatikus BKK-s alkalmazottak.

HÁNY EMBERREL VÉGZETT A MÓRI MÉSZÁROS

Paks-ügyben hajthatatlannak tűnik a kormány, holott már nem csak a hazai ellenzék fejezte ki az ügyben nemtetszését. Úgy fest, Orbán lengyel barátai sem fogadták kitörő örömmel a paktumot. De mi lesz így a Békemenettel, elvtársak? A Nemzeti Választási Iroda sem titkolja túlzottan, hogy kivel rokonszenvez a kérdésben, az Együtt-PM által benyújtott népszavazási kezdeményezést ugyanis elutasították. Eközben Pakson már nagyon várják orosz barátainkat, a Paks-Press biztos, ami biztos alapon orosz cikkekkel is készül.

CSÍNYTEVÉSÉRT ROVÁSÍRÁS A BÜNTETÉS EGY PÉCSI ISKOLÁBAN

Január 28-án volt 69 éve, hogy szovjet katonák felszabadították az aushwitzi haláltábor foglyait. 2007 óta ez a nap a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja, ezen a napon  kötelesség emlékezni és emlékeztetni. Ezen kívül idén 70 éve, hogy a németek megszállták Magyarországot, így mi erről is megemlékezünk, de nálunk még ez sem megy olyan egyszerűen. Randolph L. Braham holokausztkutató kijelentette, aggodalommal követi a Magyarországon zajló eseményeket, a Horthy-korszak tisztára mosását, a felelősség elhárítását, a már négy éve zajló antidemokratikus intézkedéseket, így lemond a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjéről.  És az már talán csak a hab a tortán, hogy az éppen tulajdonost váltó TV2 egyik celebecskéje egy Vaskeresztre erősen emlékeztető dísszel a hátsó szélvédőjén furikázik.

STERILIZÁCIÓBA IS BELESZÓL AZ ÁLLAM! MÉGIS, KINEK A TESTE?