Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 17., hétfő

18.420 - Magyarország Kormányának Hírlevele: Duplájára nő a Kőrösi-ösztöndíjasok száma (+videó)


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2014. február 17. 19:48
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2014-02-17
Magyarország célja, hogy európai innovációs terület legyen (+videó)

Magyarország ma már egy versenyképes állam, amely az elmúlt években termelési központtá vált, a további célja pedig, hogy egy európai innovációs terület is legyen - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő hétfőn Budapesten, a III. Magyar-Török Üzleti Fórumon tartott beszédében. A tanácskozáson kormányközi megállapodást írtak alá Gül Baba türbéjének és környezetének felújításáról.

2015-re meg kell duplázni a magyar-török külkereskedelmi forgalmat (+videó)

A Magyarország és Törökország közötti külkereskedelmi forgalom eddig is jelentős mértékű volt, de vannak további növekedési lehetőségek; a magyar kormány célja, hogy 2015-re megduplázza a kétoldalú külkereskedelmi forgalmat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten a III. Magyar-Török Üzleti Fórumon.

Duplájára nő a Kőrösi-ösztöndíjasok száma (+videó)

Folytatódik a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program, idén duplájára nő a kiutazó ösztöndíjasok száma - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes újságíróknak hétfőn Budapesten.

A nap képe

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszakban Magyarország 110 milliárd forintot szán a kutatás-fejlesztési infrastruktúra fejlesztésére, köztük műszervásárlásra - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn a NEKIFUT projekt bővítéséről tartott sajtótájékoztatón, Budapesten. (Fotó: Árvai Károly)