Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 17., hétfő

18.419 - Február közepéig 112-en fagytak meg Magyarországon > Budapest, 2014. február 16. Vasárnap


Feladó: Endre Simó
Dátum: 2014. február 16. 7:13
Tárgy: Fagyhalál - javított!
Címzett:
Kutasi József Antal


Február közepéig 112-en fagytak meg Magyarországon


     A Magyar Szociális Fórum vasárnap friss adatokat tett közzé a fagyhalál alakulásáról. Az emberi jogokért küzdő mozgalom jelentése szerint 112-re emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik tavaly ősz és 2014. február 13. között Magyarországon megfagytak.

    Az MSZF előző, január 30-i adatszolgáltatása óta, mely 88 életvesztésről számolt be, 24 embertársunk szenvedett fagyhalált.

    Rendkívül megnőtt azoknak az aránya, akik saját fűtetlen otthonukban hűltek ki. Arányuk 58 százalékot mutat, hiszen 14-en haltak meg saját otthonukban, köztük öt nő. Hárman közterületen, azaz a szabad ég alatt fagytak meg. Mindhárman férfiak voltak. További heten kórházba szállításuk közben, vagy kórházba kerülésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

    A Magyar Szociális Fórum arról is beszámolt, hogy az állami irányítású média kizárólag a külföldön történt fagyhalál esetekről ad hírt, a hazai tömeges pusztulás fölött szemet huny, és úgy kezeli, mintha meg sem történt volna.  Az MSZF a tömegtájékoztatás politikai befolyásolásának tulajdonítja a tények elhallgatását, és az életvédelem szempontjából felelőtlennek tartja a kormány magatartását.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu


ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM A FELIRATKOZÁST, AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára