Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 7., szerda

18.768 - Mácsai Rozália: Európai Központi Bank válaszlevelével kiegészítve akkor ismét az MTI közleményünk és az MNB valamint az ECB weboldala


Feladó: Rozália Mácsai
Dátum: 2014. május 6. 21:25
Tárgy: Európai Központi Bank válaszlevelével kiegészítve akkor ismét az MTI közleményünk és az MNB valamint az ECB weboldala
Címzett:
​Kutasi József Antal​



Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet oknyomozói tevékenységet is folytat! A Magyar Nemzeti Bank valamint az Európai Központi Bank weboldalát összevetjük az ECB Civil Szervezetünknek írt válaszlevelével - döntse el az e-mail-t olvasó - nem tünik-e, nem ütközik-e ellentmondásokba??? Továbbá a birtokunkban lévő okiratok, tanulmányok, és további válaszlevelekkel is összevetjük - érdekes végkövetkeztetéseket vonhatunk le!
Kérdésem? Meddig még???

BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET mti közleménye
Az Egyesület elnökségének az a véleménye, hogy a forint jelentős mértékű árfolyamváltozását összehangolt devizapiaci intervenció is előidézhette, az Egyesület elnöksége választ vár az Európai Központi Banktól (ECB), hogy a forint jelentős árfolyamváltozásának az időszakában az ECB önállóan vagy a nemzeti központi bankokkal karöltve beavatkozott-e a devizapiacokon.
http://os.mti.hu/hirek/97148/a_bankcsapda_erdekvedelmi_civil_szervezet_kozlemenye


Kötelező jogi konzultációk az EKB-val
Az EKB-nak fontos szerepe van az EU és a tagállamok pénzügyi tárgyú joganyagai, valamint az egyes tagállami jegybankokat (köztük az MNB-t is) közvetlenül vagy közvetett módon érintő jogszabályok, törvények előzetes véleményezésében. A véleményezési folyamat meghatározott konzultációs eljárás alapján zajlik, melynek során az EKB valamennyi tagállami jegybank bevonásával alakítja ki véleményét. A konzultáció kezdeményezésének kötelezettsége az érintett tagállami hatóságok feladata. (Az EKB egyéni kezdeményezés alapján is kiadhat véleményt, amennyiben úgy ítéli meg, hogy az adott joganyag témája ezt indokolttá teszi.)

A devizaműveletekről általánosságban
http://www.ecb.europa.eu/ecb/tasks/forex/html/index.hu.html

Összhangban az Európai Unió működéséről szóló szerződés 127. és 219. cikkével, az eurorendszernek devizaműveleteket kell végrehajtania. Devizaműveletnek minősül:

  • a devizapiaci intervenció;
  • a devizatartalékokon keletkezett kamatjövedelem eladása, valamint minden „kereskedelmi tranzakció".
Üdvözlettel:

Mácsai Rozália