Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 7., szerda

18.774 - ​Megköpdösték Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a Kossuth téren


Feladó: Tharan Marianne
Dátum: 2014. május 7. 15:10
Tárgy: miféle csőcselék ez?
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>, 

Megtámadták és leköpték Pásztor Istvánt

A vajdasági magyar politikust a Kossuth téren inzultálták. Később Hende Csaba honvédelmi minisztert is betalálták a jobbikos tüntetők. Fazekas Sándort rendőrök menekítették ki a térről.

Botrány volt a Kossuth téren az új parlament megalakulásakor. A téren megjelent Pásztor István vajdasági magyar politikus, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, és elkezdett telefonálni - számol be az Origo.

Amikor a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás észrevette őt, elkezdett neki üzengetni a megafonban. Pásztorhoz több tüntető odaszaladt, főleg nők állták körbe, szidalmazták, bolseviknak nevezték, lökdösődés is kialakult, nem engedték, hogy Pásztor elmenjen előlük, jelentette tudósítónk. Több nő 10-20 centiről arcon köpte a politikust.
Semjén: Pásztor megtámadása a nemzet egysége elleni támadás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének a megtámadása a nemzet egysége ellen intézett támadás.
"A felelőtlen elkövetők tettét - akár őrültek, akár provokátorok - mélységesen elítéljük. Méltatlan cselekedetükkel az egész
nemzetet ütötték arcul" - fogalmazott Semjén Zsolt az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mesterházy: antidemokratikus provokáció
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az emberi méltóság és a magyar demokrácia elleni provokációként értékeli Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének megtámadását.
Az ellenzéki politikus az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében felháborítónak és példátlannak nevezte, hogy az Országgyűlés alakuló ülése alatt, a Kossuth téren egy "jobbikos volt képviselő felhívására inzultálták Pásztor Istvánt".

Hendét és Fazekast is betalálták

Az Országgyűlésből gyalog indult el a Honvédelmi Minisztérium Falk Miksa utcai épületébe Hende Csaba miniszter, akinek a távozását szintén Gaudi-Nagy Tamás szúrta ki - írja a hvg.hu. Gaudi-Nagy lehazaárulózta a tárcavezetőt, aki visszaintett, majd folytatta útját. Néhány tüntető utánaszaladt, egy hölgy nagyjából egy percen át pár méter távolságból hangosan kibálta: "Szégyellje magát, hazaáruló." Hende egy idő után megunta, visszafordult, és megkérdezte: "Asszonyom, segíthetek valamiben?", majd hozzátette, "most már nyugodjon le".

Rendőri kíséret kellett ahhoz, hogy a parlamentből távozó Fazekas Sándor épségben hagyhassa el a Kossuth teret - jelentette a hvg.hu tudósítója. A minisztert a földtörvény ellen tüntető Jobbik dühös szimpatizánsai próbálták megtámadni.





From: hungary1956@msn.com
To: tharan.marianne@gmail.com
Subject: RE: Tegnap...
Date: Wed, 7 May 2014 12:48:30 +0000

​​
Megköpdösték Pásztor Istvánt a Kossuth téren

Kisebb botrány volt a Kossuth téren az új parlament megalakulásakor: a téren megjelent Pásztor István vajdasági magyar politikus,

​​
a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, és éppen telefonált, amikor a délelőtt óta a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás észrevette őt, és elkezdte szidalmazni a megafonban.

hirdetés

Pásztorhoz ekkor egyre több tüntető szaladt oda, főleg nők állták körbe, szidalmazták, bolseviknak nevezték, kisebb lökdösődés is kialakult, nem engedték, hogy Pásztor elmenjen előlük, jelentette tudósítónk. Több nő 10-20 centiről köpködte a politikus arcát. Rendőrök is odamentek, de nem tettek semmit. Pásztor végül el tudta hagyni a teret.
Pásztor István később az MTI-nek azt mondta, "minimum gyalázatként", "szörnyű jelenségként" éli meg a történeteket. "Nemcsak énmiattam problémás, hanem a teljes társadalom szempontjából" - fogalmazott, megjegyezve, hogy a történteket a szabad véleménynyilvánítással és a gyülekezési joggal való visszaélésnek tartja.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Jobbik kedden délután közleményben ítélte el a Pásztor Istvánt ért inzultust. Mint írták, Gaudi-Nagy Tamás nem tagja és már nem is képviselője a Jobbiknak, "az általa szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget és azért semmilyen felelősséget nem vállalunk".
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli azt a gyalázatos inzultust, amely ma az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét érte. A történteket szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartjuk. A Jobbik számos kérdésben bírálta már a VMSZ és Pásztor István politikáját, a délvidéki magyarság érdekképviselete kapcsán kifejtett (vagy éppen ki nem fejtett) tevékenységét, a véleménynyilvánítás ezen módja azonban számunkra elfogadhatatlan és megengedhetetlen. A Jobbik nevében mindezeket Pásztor István felé is jeleztem telefonon", írta Szávay István jobbikos politikus.

http://index.hu/belfold/2014/05/06/osszerugta_a_port_gaudi-nagy_tamassal_a_jobbik/