Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 27., kedd

18.831 - Bankunió = EU pénzügyi ellenőrzés a tagállamokban.


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2014. május 27. 12:49
Tárgy: [Lapszemle] Bankunió = EU pénzügyi ellenőrzés a tagállamokban.
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Bankunió = EU pénzügyi ellenőrzés a tagállamokban. Aláírtuk.
2014.05.23 tatarjozsef.bloglap.hu
Győzött a Bankdiktatúra. Kellett egy kis válság, néhány ország elszegényítése, egy kis fosztogatás, egy kis zsarolás, és Európa államai tegnap dalolva aláírták pénzügyi függetlenségük feladását. 6 év kellett hozzá, de meg lehetett törni Európa ellenállását. Hogy is zajlott le ez a háború?

A 2008-as válságot követően ha egy nagybank működése veszélybe került, akkor az adott ország adófizetőitől elvont pénzből állították talpra, ha nem ment, akkor IMF vagy EU kölcsönből, ami szintén az adófizetőket terhelte. Európa kormányai 6 év alatt 1300 milliárd eurót fordítottak bankmentésre.

A válság egyik meghatározó oka amint látjuk a bankrendszer "megmentése" volt, ettől szabadult el az államháztartás hiánya, majd az államadósság. A bankok ha hibáznak, csalnak, vagy törvénytelenül járnak el, azt sem kell mondják, hogy bocs, mert az állam a betétesek védelme és a gazdaság működőképességének fenntartása érdekében kénytelen besegíteni. Ettől az államháztartás hiánya megnő, az államadósság emelkedik, ezért az állam egyre nehezebben és drágábban jut új hitelekhez, a bankok kezében lévő állampapírok árfolyama zuhan, és a bankok megint panaszkodnak hogy baj van.
Vannak olyan elszegényedett államok, amelyek már képtelenek menteni állami pénzből a bankokat, na ezek kerültek legelőször a pénzügyi gyarmatosítás hálójába. Választhattak:vagy brutális életszínvonal zuhanás, hagy kívülről irányított gazdasági függőség. Ez jutott nekünk is..
Amikor a válság a tetőfokára hágott, és az EU tagországokban elviselhetetlenségig feszült a húr, akkor jött a legmagasabb pénzügyi körökből a bankunió ötlete, miszerint központosítani kellene a bankok felügyeletét, és a tagállamok terhére egy szanálási rendszer kellene bevezetni. Így aztán idén novembertől a 8300 európai bankból a legnagyobb 130-nak a felügyeletét az Európai Központi Bank közvetlenül felügyeli, és az ehhez köthető új bankszanálási mechanizmust pedig 2015. január 1-től léptetik életbe.

A bankunió az eurózónára terjed ki, de bármelyik uniós tagország csatlakozhat hozzá. A nagyobb magyar kereskedelmi bankok külföldi tulajdonosaira kiterjed az Európai Központi Bank egységes felügyelete, és az az ország amely nem csatlakozik a bankunióhoz, azok drágábban juthatnak hitelekhez, versenyképességük romlik, és egy válság esetén sokkal nagyobb árat fizetnek. A bankunió így aztán nem más az Európai Egyesült Államok fundamentuma, és a Nemzetek Európájának kudarca.

Nos pár órával ezelőtt lényegében ehhez a paktumhoz csatlakoztunk. Ja hogy nem foglalkozott vele a sajtó!?
Tehát Magyarország szerdán (2014 május 22) aláírta azt a kormányközi megállapodást, ami az egységes bankszanálási alap feltöltéséről és a nemzeti hozzájárulások közös célú felhasználásának módozatairól rendelkezik. A dokumentum a bankunióhoz történő csatlakozást előfeltétele, az EU tagjai közül Nagy-Britannia és Svédország nem írta alá.
(Tatár J.)


Hova lett az uniós támogatás avagy így tűnnek el az Orbán-Lázár tandemnél az EU-s pénzek!
Ma Orosházán jártam, ahol egy érdekes táblára lettem figyelmes a város határában. 405 millió forintos uniós támogatásból fel kellett volna épülnie egy 1 MW teljesítményű naperőműnek. A megvalósítási időszak: 2012. 03. 1. - 2013. 12. 01.
Bizonyára én vagyok a vak, hiszen fél éve lejárt a teljesítési határidő, ezért a segítségeteket kérném: pontosan hova épült ez a 405 milliós erőmű? Ha látjátok, tudjátok, szóljatok! Ha pedig ti sem látjátok, akkor meg mondja már meg legyen szíves az uniós pénzek nagy mágusa, Lázár János, hogy mi is történt! (Szabó Tímea)


Európában hivatalosan nyilvánosságra hozták az Európai Parlamenti választások előzetes eredményeit
2014.05.26., 13:20 Oroszország Hangja

Ma közzé tették az Európai Parlamenti választások előzetes eredményeit. A legfrissebb adatok szerint a jobbközép és a nacionalista pártok a helyek csaknem negyedét szerezték.

Franciaországban a kormányzó Szocialista Párt felett elsöprő győzelmet aratott a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front, amely a szavazatok 26%-át szerezte.

Nagy-Britanniában meggyőző győzelmet aratott a Függetlenségi Párt, amely síkraszáll az ország kilépéséért az EU-ból.