Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 15., csütörtök

18.810 - ​Dőlnek a cégek, dőlnek a rekordok


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2014. május 14. 0:21
Tárgy:
​ ​​ ​Dőlnek a cégek, dőlnek a rekordok

Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Dőlnek a cégek, dőlnek a rekordok
2014. 05. 08. uzletresz.hu

Folytatódik a vérfürdő a cégek között: minden idők háromhavi rekordja dőlt meg, az éves törlési ráta pedig 7 százalékra emelkedett az előző negyedévben az Opten adatai szerint.

"Korábbi előrejelzésünket, miszerint az egész évre várható magas cégfluktuáció év elején ideiglenesen tovább emelkedik, igazolják az áprilisi számok," mondta Tóth Tamás, az Opten igazgatója az adatokat kommentálva.

Áprilisban 3621 céget törölt a cégbíróság, ami önmagában még nem rekord, az viszont igen, hogy a negyedéves átlag idén február és április között 3460 megszűnt cég volt. Korábban még arra sem volt soha példa, hogy három egymást követő hónapban 3000 fölé emelkedjen a mutató.

Éves szintre kivetítve ez 40 ezer megszűnő céget jelez előre az idei évre.

Áprilisban eközben 2604 új céget alapítottak Magyarországon, vagyis a márciusi megugrás után (4500 új cég) a cégalapítási kedv visszaesett a tavaly megszokott szintre.

"Világosan látható, hogy az új Ptk. hatálybalépése előtt volt még egy kisebb cégalapítási hullám, de ennek intenzitása lényegesen elmaradt a hasonló indíttatású korábbi cégalapítási pánikoktól. Bízunk benne, hogy a cégalapítási arány egészséges szinten stabilizálódik, és a jövőben már jobban tükrözi a gazdaság teljesítményét" - mondta ezzel kapcsolatban Tóth Tamás.

Emlékezetes, hogy a március 15-én hatályba lépő új Ptk. a korábbi ötszázezer forintról hárommillióra emelte a kft.-k alapításához szükséges törzstőke összegét.

Kapcsolódó:
   Már 600 ezer magyar dolgozik külföldön
   Orbán: Ha kapok tíz évet, meglesz az egymillió új munkahely
   Milliárdos csalásért nem jár börtön
   Így gazdagodtak a legvastagabb magyarok
   A Gulyás Gergelyek az alávalók között is a legalávalóbbak
   Nyomoz a rendőrség a debreceni városvezetők floridai utazása ügyében


Rogán Antal csak a politikában dolgozott, mégis mesés vagyont halmozott fel. Az is kiderült, hogy havonta többet költ, mint a feleségével közös jövedelme.
Most újabb részletek derültek ki a luxust szerető politikus költekezéséről. 
Hatfős személyzetet tartanak. "Van két sofőrjük, egy házvezetőnőjük, dolgozik nekik egy bébiszitter, van kutyasétáltatójuk és bevásárlást intéző mindenest is tartanak." 
Rogán Cecília egy 17 milliós Audi Q7-essel jár. A budai luxusingatlanjuk tetőkertjének kialakítása pedig 8 millióba kerülhetett.
politikus-figyelo.blog - Fideszfigyelő

Orbán azt ígérte, nem vesznek új állami autókat. Ehhez képest csak Németh Lászlóné minisztériuma 15,5 milliárdért vett új autókat. Ennyi pénzből 1400 darab Audi 6-os luxusautót lehet venni.
Nemcsak az autóvásárlási stopról derült ki, hogy kamu. Az egész "eszközbeszerzési stop" megbukott. 2010 óta 163 milliárdért vásároltak autót, bútort, telefont és számítógépeket a minisztériumok.
Blikk - Egyenlítő TV

"Kétségtelen az is, hogy a nemzet teljesen félre lett vezetve és bekötött szemmel rohan a vesztébe, mert nincs aki óvó szavát felemelje, aki felvilágosítsa igazi helyzetéről és visszarántsa a szakadéktól, melybe önfeledt lélekkel rohan bele. Azoknak a szava, akik tehetnék, évek óta fokozódó terrorral van elnémítva. Hosszú évek lélekromboló munkája irtotta ki azokat a közéletből, és tette lehetetlenné azoknak a szabad megnyilatkozását, akikben még megvolt a képesség és az akarat is ahhoz, hogy szembeszálljanak az árral, amely most elnyeléssel fenyegeti a magyar nemzetet." (Széchenyi István)