Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 5., kedd

19.128 - ​A délvidéki magyarság rendkívüli súlyos diszkriminációnak volt és még mai is, akár következményként, kitéve.


Feladó: Szalma Jozsef
Dátum: 2014. augusztus 5. 1:48
Tárgy: RE: 19.094 - ​Sajnos úgy látszik, hogy a magyarság tartós, mély kómába merült, s olyan egykedvűen és közönyösen fogadja a letaglózó eseményeket, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.
Címzett: Kutasi Jozsef Antal <jozsef@kutasi.eu>


Tisztelt Kutasi József Antal!


Szíves elnézését kérem, hogy még egyszer jelentkezem. Sajnálom, ha betegsége miatt nem tud személyesen jelentkezni. Abban reménykedem, hogy munkatársa fogadni tudja levelem.

Engedje meg, hogy észrevételeket tegyek meg a magyar politikum, határon túli szempontból szemlélt, sajnálatos tévedésere nézve, bár ebben nagyon sok pragmatikus pozitívum volt.

Fontos volt, hogy Magyarország teljesszög EU-s tagállam lett. Ebben a határon túli magyarság, beleértve a szerbiait, politikailag és kulturálisan támogatást nyújtott. Sajnálatos volt az ún. szocialista és ún liberális anyaországi politikum hozzáállása, mely szerint meg kell tagadni a határon túli magyarok kettős állampolgárságát. Végül is ezt az Orbán Kormányzat korrigálta.

​​
A délvidéki magyarság rendkívüli súlyos diszkriminációnak volt és még mai is, akár következményként, kitéve.

Ennek ellensúlyozása, sajnos nem történt meg.

Igen összetett téma érdemes volna erről elbeszélgetni.

A Magyar Állam bevitte feltétel nélkül Szlovákiát. Romániát. Lehet, hogy az EU-n belül, a csonka kisebbségi önkormányzatot utólag is lehet kezelni.

Délvidéken eluralkodott egy nézet, hogy amilyen a Szerbia helyzete, olyan a Szerbiában megmaradt magyarságé helyzete is. Ez a nézet azonban problematikus. 

Üdv. Szalma József