Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 7., szombat

20.663 - ​Bartha Szabó József: ​Valakik szétlopták az országot, ez vitathatatlan, meglesznek-e valaha a felelősök? > ​​2015. november 6. 08:18


Feladó: mandinka bt
Dátum: 2015. november 6. 12:32
Tárgy: Országgyűlés: honnan fúj a szél?
Címzett: 




Fidesz: MSZP-LMP-Jobbik egymásra találva a magyar gazdák ellen fordult! MSZP: ma nincs felelős nemzeti kormánya Magyarországnak, pártkormánya van! Jobbik: valakik szétlopták az országot, meglesznek-e valaha a felelősök? KDNP: polgári, keresztény, erős Magyarországot, identitását megőrző Európát! LMP: az Orbán-kormány valódi politikája!

Országgyűlés: honnan fúj a szél?
Fidesz: MSZP-LMP-Jobbik egymásra találva a magyar gazdák ellen fordult! MSZP: ma nincs felelős nemzeti kormánya Magyarországnak, pártkormánya van! Jobbik: valakik szétlopták az országot, meglesznek-e valaha a felelősök? KDNP: polgári, keresztény, erős Magyarországot, identitását megőrző Európát! LMP: az Orbán-kormány valódi politikája!

​​
2015. november 6. 08:18
Nem volt meglepetés, hogy a napirend előtti szónoklók e héten is  ugyanazt egészen másként látták, másként értékelték. A kormánypártok táltoson ültek, a szebb jelen és a még szebb  jövő reményében új politikáról, cselekvő  hazafiságról, igazságos Magyarországról, általános fellendülésről  beszéltek,  az  ellenzék szerint viszont porhintés az egész, és percig sem hitték, hogy „szárnya nőtt a rozzant gebének". A siker egyik oldalon sem maradt el. Minden párt hálásan megtapsolta a szószóját! Szolidan stilizálva – udvariasan mellőzve a zajokat, közbekiabálásokat – tallóztuk legutóbbi szónoklataikat. 
Az ellenzék a magyar gazdák ellen fordult!
GYŐRFFY BALÁZS,  (Fidesz): - Úgy tűnik, hogy hiába soroljuk az érveinket az állami földek értékesítése mellett, az ellenzék továbbra sem akarja vagy nem tudja megérteni azokat. Míg mi azon dolgozunk, hogy segítsük a magyar gazdálkodókat, addig az ellenzéki képviselők az Országház falai között, illetve a baráti médiumokon keresztül ontják magukból a félrevezető információkat és a hamis vádakat. Miért nem látják be, tisztelt képviselőtársaim, hogy az állami földek értékesítése a magyar gazdák érdekeit és a magyar termőföld védelmét szolgálja? El kellene végre fogadniuk, hogy a magyar föld a magyar gazdáknál van a legjobb helyen; nem az államnál, nem a külföldieknél, még csak nem is a nagybirtokosoknál, hanem a magyar gazdálkodóknál. A mintegy 350-380 ezer hektár, korábban egyébként a gazdák tulajdonában lévő állami termőföld értékesítése egyszerre több célt is szolgál. Megerősödnek a kis-közepes családi gazdaságok, megteremtődnek a hosszú távú beruházások lehetőségei, a gazdálkodók versenyképesebben tudnak termelni. És mindezek mellett így megakadályozzuk, hogy külföldiek kezére jusson a magyar termőföld
- Magyarország a magyaroké, tisztelt képviselőtársaim! A kormány ezt az elvet vallja, legyen szó akár bevándorlásról, akár földbirtok-politikáról, akár bármi másról. 102 ezer gazda számára nyitjuk meg a lehetőséget a földvásárlásra  Az értékesítés nyilvános és teljesen átlátható módon történik. A 3 hektár alatti területek esetében az eddig megszokottak szerint nyilvános hirdetéseken keresztül történik, 3 hektár fölött pedig nyilvános árverésekre kerül sor. Egyes sajtóhírekkel ellentétben erre nem Fejér megyében, hanem Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében, illetve a fővárosban kerül sor két hét múlva, november 16-án először. Ezt a következő héten, november 23-án a többi megye folytatja. Az árveréseken a helyi piaci ár plusz 10 százaléka lehet a minimális kikiáltási ár, és szögezzük le, átejtésre lehetőség nincs. Egy sor garanciális elem van a törvényben azért, hogy elejét vegyük a spekulációknak, a befektetési célú földvásárlásoknak, a tulajdon felhalmozásának, és valóban azokat részesítsük előnyben, akik a földet megművelik, és abból is akarnak megélni. Három éve helyben lakó, magyar állampolgárságú földművesek vásárolhatnak földet, de úgy, hogy a tulajdonukban lévő földterületekkel együtt maximum 300 hektárt birtokolhatnak. Az államot pedig a szerződéskötéstől számított 20 évig visszavásárlási jog illeti meg, amelynek biztosítására 20 éves terhelési és elidegenítési tilalom lép életbe.
- Ezek a tények, tisztelt ellenzéki képviselőtársaim, és nem azok a csúsztatások, hazugságok, amelyekkel önök szándékosan félre akarják vezetni a közvéleményt. Az önök gazdaellenes politikája nem ismer határokat. A baloldali ellenzék, amellett, hogy továbbra is a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit képviseli, most azon munkálkodik, hogy külföldiek kezébe adja a termőföldet. Emlékezzünk, képviselőtársaim, ezt tették kormányon is. Ha rajtuk múlt volna, zsebszerződéseken keresztül 600 ezer hektár föld már külföldi tulajdonban volna.
- Hogy a Jobbik mit vall teljességgel kibogozhatatlan. Nyilván ezt az dönti el, hogy éppen milyen érdekeket kell kiszolgálni, honnan fúj a szél. Elfelejtették volna képviselőtársaim, hogy néhány évvel ezelőtt  - segítek emlékezni - a 2006-os programjukban azt mondták, hogy „a földtörvény olyan értelmű módosítását kezdeményezzük, amely biztosítja a termőföld megmaradását, illetve visszakerülését a magyar gazdák tulajdonába"? És hol tartanak most, tisztelt képviselőtársaim? Nemzeti érzelmű pártként azzal támadták meg a földértékesítési eljárásokra vonatkozó jogszabályokat az Alkotmánybíróságon, hogy azok csak a magyar állampolgárok számára teszik lehetővé a részvételt az árveréseken. Ez így történt. A jobbik összefonódva az MSZP-vel, LMP-vel egymásra talált. A most vallott érdekeikben, értékeikben, egyetlen közös pont van: szöges ellentétben állnak a magyar gazdák érdekeivel.
- Tisztelt ellenzéki képviselőtársak! Önökkel ellentétben, mi a magyar gazdák érdekeit tartjuk szem előtt, folytatjuk a megkezdett munkát, a gazdálkodókért vívott harcunkat. A magyar vidék számíthat ránk!
Aktuális ügyekről
TÓBIÁS JÓZSEF, (MSZP): - Többször elhangzott már ebben az ülésteremben az elmúlt egy évben, hogy a társadalmi békére minden körülmények között figyelnie kell egy nemzeti felelős kormánynak, és úgy kell politizálnia, hogy a társadalomban meglévő feszültségek ne növekedjenek, a gazdasági növekedést, a versenyképességet és a jobb élethez való jogot viszont minden egyes eszközzel igyekezzen megvalósítani. Nos, azt  kell mondjam, hogy ma nincs felelős nemzeti kormánya Magyarországnak. Pártkormánya van, ahol a két párt elitjének érdekei fölöttébb valók, mint a valós nemzeti érdek.
- Ma 800 ezer olyan család él Magyarországon, aki, miután kifizeti a számlát, szegénységben van. 522 ezer ember él olyan háztartásban, ahol nincs vécé, 240 ezer lakásban vezetékes víz, és 1 millió háztartás van csatorna nélkül. 196 ezer gyermek él ma ebben az országban, akinek nincs áram a szobájában, és közel 1 millió ember él ma Magyarországon, aki nem tudja rendszeresen fűteni a lakását. De ha ez mind nem lenne elég, akkor szolgáljon tanúbizonyságul az önök politikájához a mai nap, ahol a bizottságban leszavazták a nemzeti minimum programját, a gyermekéhezés felszámolására tett nyolcpárti javaslatot. Arról tett volna tanúbizonyságot, hogy egyrészt már nemcsak komolyan veszik azt, amiről hosszú évek óta beszélünk ebben a Házban, hanem valódi cselekvést szerettünk volna mellé társítani úgy, hogy civil szervezetek, művészek, közéleti emberek fogtak össze, pártállástól függetlenül, és dolgozták ki ezt a javaslatot. Ennyit az önök felháborodásáról!
- Államtitkár Úr! Azt követeljük Orbán Viktortól és kormányától, hogy fejezze be ezt a pazarlást, fejezze be az urizálást, mert miközben erről vitatkozunk, éppen a napokban vált világossá, hogy van 3 milliárd forint arra, hogy télen is lehessen fűteni focipályákat. Arra van pénz. Arra van pénz, hogy az önök urizálásának terepein, legyen az önkormányzat, legyen az Nemzeti Bank, elkölthessék a köz pénzét. Erre önök mindig kínosan figyeltek. De mikor figyelnek arra, hogy a szegénységben és a dolgozói szegénységben élők millióinak segítsenek? A pazarlás az önök politikájának a részévé vált. Ha a kormány képtelen arra, hogy ezen változtasson, mert sokkal fontosabb az önös érdeke, mint a nép érdeke, akkor azt látjuk és azt kell kimondanunk, hogy önök nem a nemzeti érdeket szolgálják. Ezért követeltük az elmúlt hónapokban és követeljük ma is a fizetésemelést az ápolóknak, a pedagógusoknak, a közigazgatásban dolgozóknak, a katonáknak, a rendőröknek és mindenkinek, aki ezt az országot működteti. Azt akarjuk, hogy legyen általános béremelés Magyarországon!
- Államtitkár Úr! Önök holnap elkezdenek egy bértárgyalást a szakszervezetekkel. Legyen világos, ma már minden nemzetközi és hazai elemző egyetért abban, hogy önök nemcsak hogy a gazdasági növekedést akadályozzák, hanem egyenesen gerjesztik az elvándorlást Magyarországról, és hiányszakmák tömkelege jelenik meg. Pedig nem kell mást tenni: bért kell emelni. Ha önök úgymond visszavennének abból, hogy mindenkit megadóztassanak és minden egyes jövedelemre csak adóterheket rakjanak, akkor lenne pénz arra, hogy az embereknek fizetésemelést adjanak. Önöknek el kell döntenie, hogy fűtött gyepeket akarnak saját maguknak, vagy fűtött otthonokat szeretnének Magyarországon. Ez a választási lehetőség mind a mai napig fennáll. Kíváncsian várom, hogy az érdekegyeztetési tárgyalások végeredményeként teljesíti e a kormány ezt a jogos követelést, mert minél több bér, annál magasabb minőségű munka ad lehetőséget Magyarország valódi fejlődésére. 
​​
Valakik szétlopták az országot, ez vitathatatlan, meglesznek-e valaha a felelősök?

Dr. STAUDT GÁBOR, (Jobbik): - Többször konkrét korrupciós ügyeket olvastunk az önök fejére itt az Országgyűlésben. Ezt még meg is fogjuk tenni, de a gyakori válasz az, hogy miért nem tetszettünk feljelentést tenni. Ezáltal is Antall örököseinek tekinthetjük önöket, aki azt mondta: tetszettek volna forradalmat csinálni, és a felelősséget megpróbálta áthárítani. Csakhogy mi tettünk feljelentéseket. Tettünk feljelentéseket, tisztelt Ház, csak ezeket a feljelentéseket elutasították.Amire önök azt mondták: ha ezek a feljelentések nem értek célba, akkor Magyarországon lehet, hogy nincs is korrupció. Ezzel csak az baj, kedves képviselőtársaim, hogy valakinek el kellett lopni 25 év alatt ezt az országot. És ha a számokat megnézzük, akkor el is lopták.
- Negyedszázad alatt, csak a legjelentősebb kimutatásokat idézve, ebben az országban nagyjából legalább az államadósság 2,5-szeresét kilopták az országból. És ezt nem mi mondjuk, hanem nemzetközi, offshore-vagyonok kimentését kutató szervezetek. Legutóbb a Tax Justice Network azt mutatta ki, hogy Magyarország világviszonylatban a 12. legtöbb pénzt vesztett ország, és olyan országokat utasítunk magunk mögé, mint Ukrajna, Törökország, Kazahsztán, és Európában abszolút az elsők vagyunk. No, nem az egy főre jutó pénzkilopásokban, - abszolút értékben! Egy tízmilliós országról beszélünk. Még a brit kutatókat is meglepte ez a kimutatás. Ez az egész 25 év garnitúrájának a felelőssége, szám szerint egyébként közel 250 milliárd dollárról beszélünk. Azért mondtam, hogy 2,5-szerese az államadósságnak, mert az olyan iszonyatosan nagy pénz, hogy tulajdonképpen a nullákat is nagyon nehéz leírni mögé. Látjuk, ellopta valaki, a felelősöket szeretnénk megtalálni. Azt, hogy ki volt ez, nyilván a nyomozó hatóságoknak kellene kiderítenie, és a mindenkori kormánynak kellene elősegíteni, hogy ezek meglegyenek. Viszont a pénz hiányzik!
- Látjuk, hogy politikusaink olyan lakásokban, olyan házakban élnek, amelyek 15-20 évi legális jövedelmüket meghaladják, a jelentős életvitelükről nem is beszélve. Ezért kezdeményeztük a kötelező vagyonelkobzást, ha valaki nem tudná bizonyítani a politikusok közül, hogy legális módon jutott a jövedelméhez, és ezt persze egy vagyonosodási vizsgálattal kellene kiegészíteni minden ciklus végén, természetesen a hozzátartozók vagyonnyilatkozatait is nyilvánosságra kellene hozni.
- Sajnos senkit nem lep meg, ha az ügyészség úgy gondolja, hogy még nyomozást sem érdemes indítani, amikor többszörös áron, közpénzből kerül kiadásra egy-egy feladat.És természetesen panasszal sem élhetünk, mert az önök által módosított törvények kapcsán egy országgyűlési képviselő nem sértettje azoknak a közpénzlopásoknak, amelyeket feltártunk, és amelyek miatt feljelentéseket tettünk. Az is nagyon érdekes, hogy Simicska Lajos cégei addig tudtak nyerni, amíg Orbán Viktorral jó barátságban volt. Miután a médiában is látható módon megromlott a kapcsolat, alig nyernek a cégei. Persze nem sajnálom, hanem arról van szó, hogy mindenki látja, mi folyik ebben az országban. Önök is látják, csak nem foglalkoznak vele.Kifizethettek például a BKV-nál is több százmilliós végkielégítéseket, nem is önök alatt, hanem az előző kormányoknál, és még ezekben az ügyekben sincs elszámoltatás. De említhetném egy nagyon rafinált módját a pénzkimentésnek vagy pénzcsinálásnak, a letelepedési államkötvényt is. Bejön 204 milliárd forint abból, hogy az állam kiárulja a letelepedési jogot, és becslések szerint 50-60 milliárd forint meg offshore-cégeknél jutalékként landol. Az egész politikai garnitúra ebben a tekintetben összeér.
- Hát hol élünk? Független ügyészséget szeretnénk! Azt szeretnénk, hogy a tárgyaló ügyész független legyen, ne egy parancsuralmi rendszerben mondják meg, hogy vádat kell emelnie vagy a vádat éppen ejtenie kell. Mert ma tökéletesen ez történik.Ezért mondtuk, és mondjuk azt, hogy dupla büntetést kell, igen, a politikusokra, a politikus bűnözőkre kiszabni, és azt  is szeretnénk, hogyha soha nem évülnének el ezek a bűncselekmények. Ez egy szigorú dolog? Igen, szigorú dolog, de felhívnám a figyelmüket, hogy senkinek nem kötelező, hogy politikusnak álljon, - ha viszont politikusnak áll, akkor végképp nem kötelező, hogy a közpénzeket ellopja. Ha mégis megteszi, akkor számoljon a következményekkel! 
Polgári, keresztény, erős Magyarországot, identitását megőrző Európát!
FIRTL MÁTYÁS, (KDNP): - Tisztelt Ház! Magyarország betartja a genfi egyezményt, a dublini III.-at és a schengeni egyezményt egyaránt. Határaink nyitva vannak, a határátkelési pontokon menekültként bárki beléphet az országba, és számára védelmet biztosítunk. De egyetlen gazdasági bevándorlót sem kívánunk befogadni.
- A kormány mindent megtesz, hogy megvédje a magyar családokat, országunkat, mindazt, amit felépítettünk, munkával létrehoztunk. A jog szerint is menekültek menedéket találnak, de jogos elvárásunk, hogy betartsák a törvényeinket, mindazokat az előírásokat, amelyek az itt-tartózkodásukat szabályozzák. Elvárásunk, hogy az eddigi munkánk közös eredményeit ne tegyék tönkre, ezt kívánja a rend, a befogadó ország iránti tisztelet.A magyar emberek iránti közös felelősségünk, hogy az Országgyűlés olyan felhatalmazást adjon, amely a betelepítési kvótáról szóló uniós döntést nem támogatja. Az európai értékek védelmében számunkra Magyarország az első, a magyar családok az elsők, minden magyar település az első, és minden más csak utána következik. Csak erős nemzetállamok tudják olyan erőssé tenni Európát, hogy az identitását megőrizze, hogy Európa ne veszítse el mindazt, amit a közjó megteremtése területén elértünk. Ma Európa egy anarchikus állapot felé sodródik.
- Meggyőződésünk, hogy az egyetlen magyar és európai esélyünk a polgári, keresztény, erős Magyarország és az identitását megőrző Európa. Az évezredes zsidó-keresztény kultúra értékeire, az európai értékrendünkre alapozott nemzetállam biztosítja a demokrácia alapértékének, a közjónak a legjobb védelmét. Ezért Európának össze kell fognia, mint ahogy a visegrádi 4-ek is bebizonyították, hogy csak közös összefogással lehet megfékezni a migránsválságot, és helyreállítani az európai határok védelmét. A közös célunk az lehet - amiben az Európai Uniónak is részt kell vállalnia -, hogy a migránsok a saját hazájuk boldogulásáért saját hazájukban tegyenek meg mindent.
- Tisztelt Ház! Köszönettel tartozunk a magyar rendőrségnek, a honvédségnek, a Bevándorlási Hivatal munkatársainak a helytállás emberfeletti teljesítményéért, és minden civilnek, aki segített.. Az elismerést kiváltó erkölcsi politika példája, hogy az emberektől kapott felhatalmazás szerint felelősséggel védi meg határainkat, családjainkat, értékeinket, eredményeinket és egyben Európát. Erősítse őket és minden magyart a kormány helytállása és határozottsága a migránsinvázió kezelésében. Közös felelősségünk, hogy egy erős, keresztény Európa kerüljön ki a migránsválságból, a schumani eszmékre alapozódva, mert Európa vagy keresztény lesz vagy nem lesz.
Az Orbán-kormány valódi politikája!
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): - Orbán Viktor miniszterelnök a 2014-es kampányban annyit mondott a Fidesz elképzeléseiről, hogy „folytatjuk". Sokan mondták akkoriban, hogy a kormánynak nincs semmiféle programja, és azt sem tudja, hogy mit tegyen a zsákutcába jutott magyar gazdasággal. Pedig az előző és a mai Orbán-kormánynak is volt és van gazdaságpolitikai programja és a kettő között nincs semmiféle különbség: pontosan ugyanolyan káros volt Magyarország számára 2014 előtt, mint ma.
- Attól szenvednek rengetegen ebben az országban, hogy az Orbán-kormány makacs módon ragaszkodik ahhoz a gazdaságpolitikához, amelynek elveit még az elődjeitől örökölte. Olyan dogmákhoz ragaszkodik, amelyek tarthatatlansága napról napra egyre nyilvánvalóbb, és amelynek ára minden egyes nappal magasabb lesz.Valódi gazdaságpolitikájának lényege a kiszolgáltatott, olcsó munkaerő, a helyi vállalkozások életképtelenségben tartása, az erőforrások elpazarolása, a valódi értéket teremteni képes tudás leértékelése, egyszóval: összeszerelő ország. Ez látszik a multiknak juttatott bőkezű támogatásokon, az oktatás szétverésén és kivéreztetésén, a magyar kisvállalkozók helyett a holdudvarhoz tartozó vállalkozók támogatásán.
- Az LMP már többször felhívta a kormány figyelmét arra az elhibázott gazdaságpolitikára, amelyben az ipar húzóereje az autógyártás, amikor a kormány elsősorban nem a hazai kis- és középvállalkozásokra épít, amikor a költségvetési támogatások döntő részét a multinacionális vállalatok kapják, amikor az országot összeszerelő országgá süllyesztik. Az adatok a torz gazdasági szerkezetről beszélnek, a multinacionális cégek és az autógyárak dominanciájáról, a kis- és középvállalkozások kiszolgáltatott helyzetéről. Az ipari termelés 22 százalékát az autógyártás adja. Az autóiparunk teljesítménye sokszorosa a gyógyszergyártásénak, de eltörpül mellette minden más iparág, így az élelmiszeripar is. Az élelmiszeripar részesedése fele az autóiparénak, pedig kiváló mezőgazdasági adottságokkal rendelkezünk, és élelmiszerre mindig szükség van. Az autógyártás ezzel szemben rendkívül konjunktúraérzékeny ágazat, az ország kiszolgáltatottságát mind politikai, mind gazdasági értelemben növeli. A kormány azt gondolja, hogy ez biztosítja a maximális hatalomkoncentrációt, illetve a túlélésükhöz szükséges erőforrások lefölözését. Hogy az országnak ez nem jó? Szétszakad és belerokkan? Az nem számít!
- A gazdasági környezet állandó változtatása, amit a kormány erénynek gondol, a vállalkozások leginkább a hazai kisvállalkozások nem szeretik. Nem, mert évek munkáját képes tönkretenni egyetlen pillanat alatt. Aki ma akar valamit, az kivándorol. Így veszíti el az ország az életerejét, legaktívabb polgárait. Pedig nem volna olyan nehéz megtalálni az országnak a hasznos utat: oktatás és oktatás. Nincs olyan ország a földön, amely úgy tört volna ki a perifériális helyzetéből, legyen az Finnország vagy Szingapúr, hogy nem fektetett mindenfélét az oktatásba. Erre épülhetnek azután a magasabb hozzáadott értéket előállító munkahelyek. A béreket pedig már most emelni kell a munkára rakódó adók csökkentésével, egyrészt azért, hogy méltó megélhetést garantáljon mindenkinek, másrészt azért, hogy a kivándorlást lassítsuk. A méregdrága és adósságcsapdába taszító atomenergia helyett a megújulókat kell fejleszteni, az energiahatékonyságba beruházni, a hazai erőforrásokra kellene támaszkodni, a magyar munkavállalók és vállalkozók érdekeit képviselni a multik vagy az orosz gazdasági terjeszkedés kiszolgálása helyett.
- Összeszerelő ország helyett, autógyárak idecsábítása helyett a magas hozzáadott értéket képviselő ágazatokat kellene támogatni. Ehhez, még egyszer mondom: az oktatás és innováció kiemelt támogatására van szükség a jelenlegi leépítés és akadályozás helyett. Valódi verseny kell, ahol a tehetség és a szorgalom az érvényesülés kulcsa, nem pedig a politikai kapcsolatok a meghatározók.
Európa a soros?
KÓSA LAJOS,  (Fidesz): Elnök Úr! - Tisztelt Ház! A Brüsszel által javasolt betelepítési kvóta, régóta borzolja az európai politika kedélyeit, de nem volt világos, hogy honnan is származik ez a javaslat, kik, milyen erők állnak mögötte. A hét végén azonban kiderült, megszólalt az egyik olyan ember, akiről sejthető volt, hogy az idea mögött áll, nemcsak személyében, hanem komoly pénzzel is. Soros György amerikai milliárdos kiadott egy nyilatkozatot, amelyben a következőt mondta: a betelepítési kvótát támogatja, és egyetért vele. Sőt, továbbment: azt mondta, hogy erre a betelepítési kvóta-rendszerre Európának hosszú időn keresztül szüksége lesz. Az európai emberek ugyan őt nem kérdezték arról, hogy mi a véleménye Amerikában arról, hogy az európaiaknak mire van szükségük. Ráadásul azt is javasolta, hogy legalább évi egymillió embernek kell Európába bevándorolnia azokból az övezetekből, ahonnan most jönnek, ami 1 millió ember azonnal, és utána jön még 4 millió családegyesítés címén. És még azt is javasolta, hogy 4,5 millió forintot kellene adni ezeknek az embereknek akkor, amikor Európába települnek. Sőt, azt is javasolta, hogy ha valamely európai országnak nem lenne erre pénze, akkor hitelből kell ezt finanszírozni.
- Amikor arról beszéltek európai politikusok, és számos magyar politikus itt a T. Házban is, hogy ez nem valamifajta bibliai csapás, ezek mögött hús-vér érdekek, emberek és dollármilliárdok vannak. Ez az illegális bevándorlási hullám nem valami sors különös szeszélye folytán ránk mért csapás, ez azoknak az embereknek a műve, akik közül egyébként most Soros György meg is szólalt. Sőt ő nem kevesebbet állított, mint hogy azok a válságok, amelyek ezekben az övezetekben kitörtek, alapvetően az európai országok felelősségi körébe tartoznak, és ezért Európának mintegy helyt kell állni ezeknek a válságoknak a költségeiért. Ez persze súlyos tévedés, az Európai Unió számos országának ugyanis semmi köze nincs ezekhez a válságokhoz. Soros György valószínűleg jobban tenné, ha máshol kereskedne, mert finanszírozta is részben azokat az erőket, amelyek a válságok kirobbantásában szerepet játszottak, lásd: arab tavasz, narancsos forradalom és társai. Pontosan tudja persze, hogy az Európai Unió országai döntő többségének ehhez semmi köze nincs, mégis, amerikai emberként, inkább velünk vitetné el a balhét. Pénzemberként, még jól is jönne neki, ha az európai országok kénytelenek lennének egy nagyobb arányú kötvénykibocsátással azt az általa szerényen 4,5 milliónak mondott éves támogatást megadni az illegális bevándorlóknak. Csak halkan jegyezzük meg: ez magasabb, mint a legtöbb magyar ember éves jövedelme, és az se világos, hogy ezt csak egyszer kellene-e odaadni, bruttó vagy nettó, adómentes- e vagy sem, bár nyilván az adó kapcsán Soros Györgynek speciális tapasztalata van az életről.
- A napnál világosabban kirajzolódik az a kép: ha meg akarjuk védeni az országát, Európát azoktól, akik a szerencsétlen sorsú emberek élethelyzetét kihasználva akarnak valamilyen manipulatív akcióba kezdeni, akkor harcolnunk kell a kötelező betelepítési kvóta ellen. Védjük meg az országot, nem tehetünk mást, ha egy picit is hiszünk még a keresztény Európában! 

​​
Bartha Szabó József