Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 28., szombat

20.709 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Nagyobb sávszélességű, zárt internethálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2015. november 26. 17:21
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2015-11-26

130 milliárd forintnyi közvetlen uniós forrás magyar-magyar közös fejlesztésekre

Erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi szakemberek számára szervezett szakmai továbbképzést és fórumot 2015. november 25. és 28. között a Magyar Fejlesztési Központ a közvetlenül pályázható uniós források sikeres lehívása érdekében – jelentette be Kiss Antal miniszteri biztos.

​​
Nagyobb sávszélességű, zárt internethálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben

Nagyobb sávszélességű, zárt internethálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol a Sulinet plusz program keretében már elkészült a másodpercenkénti 100 megabites sebességű internetelérés.

Újabb nyolc szénhidrogén-koncesszió nyerteséről született döntés

A harmadik alkalommal, szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére meghirdetett bányászati koncesszió kapcsán az O&GD Central Kft. négy (Berettyóújfalu, Mogyoród, Nagykáta és Ócsa), a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. két (Battonya-Pusztaföldvár észak és Dány) területre, a HHE GROUP Kft. (Lakócsa) és a hazai koncessziós tenderen első alkalommal résztvevő, a régióban aktív kanadai Bankers Petroleum többségi tulajdonában álló Panbridge Hungary Zrt. (Püspökladány) egy-egy területen nyert jogosultságot koncessziós szerződés megkötésére.

Magyarország az Európai Űrügynökség teljes jogú tagja lett

Hosszú évek eddig is szép sikereket hozó együttműködése után végre kijelenthetjük: Magyarország az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagja, és készen áll arra, hogy eredményesen éljen az ebből adódó lehetőségekkel – jelentette ki Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára 2015. november 24-én, Párizsban, a francia nagykövetségen tartott hivatalos csatlakozási ünnepségen.

Egyszerre kell megfelelni az ellátásbiztonság és a megfizethető energiaárak kritériumainak

Az Energiaunió stratégiájának végrehajtása során elsődleges célként szükséges kezelni az energiaellátás biztonsága és a megfizethető energiaárak kérdéseit, amely elvárásoknak párhuzamosan kell teljesülniük – emelte ki Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a 9. Közép-európai Energia Konferencián 2015. november 23-án, Pozsonyban.

Rövidebb menetidő, korszerű állomások a felújított dél-balatoni vasútvonalon

Befejeződött a 30-as számú vasútvonal Lepsény–Szántód-Kőröshegy közötti szakaszának teljes körű korszerűsítése.

Több ezer notebook és több száz tablet talál gazdára Nyíregyházán - Indul a Digitális Magyarország térítésmentes eszközosztási pályázata

„A szupergyors internet, a notebookok és a táblagépek biztosítása nem cél, hanem eszköz, a Digitális Magyarország nem a gépekről, hanem az emberekről szól" – jelentette ki Solymár Károly Balázs az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár Nyíregyházán, a helyi Digitális Magyarország Programiroda ünnepélyes megnyitóján.