Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 8., vasárnap

20.672 - Nem tudják kitoloncolni a Magyarországról kiutasított menedékkérőket > 2015. 11. 02. Népszabadság - 24.hu - magyarvagyok.info

Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 november 08.


Dr. Hossó Andrea: Népvándorlás és szabadkereskedelem - az új világrend 
2015. nov. 1. YouTube 


Dr. Hossó Andrea közgazdász, pénzügyi szakértő, aki a Masters in Finance-t a London Business Schoolon szerezte. Az előadást a CMM szervezte Pécsett, 2015. X.19-én a Civil Közösségek Házában. 
Azt hiszem, ezt az összefüggésrendszert így még nemigen tárgyalta senki. 
A Pannon TV riportja az előadás kapcsán: 2015.10.29. Kerekasztal 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=di74d4e5zrM 
HunTv - Magyarország: Aktuálpolitikai Kerekasztal 69: 
https://www.youtube.com/watch?v=MTvuPKKMoOQ 
HunTv - Magyarország: Aktuálpolitikai Kerekasztal 70: 
https://www.youtube.com/watch?v=Z1kv51VWItw 


Hegedűs Lorántné - "Az állami tulajdonban levő termőföldek magántulajdonba adásáról" 




Nem tudják kitoloncolni a Magyarországról kiutasított menedékkérőket 
2015. 11. 02. Népszabadság - 24.hu - magyarvagyok.info 

Őrzött szállásra kerülnek, ahol nem tudják nekik megmondani, mi lesz velük. Az viszont tévhit, hogy eldobálnák az irataikat. 


Nincs hová kitoloncolni a bíróság által tiltott határátlépés miatt kiutasított menedékkérőket, mert Szerbia nem veszi át őket, származási országukba pedig az ottani helyzet miatt nem lehet őket visszavinni. Több százan várnak sorsukra Magyarországon - írja a Népszabadság. 
Szeptember 15. óta egyre kevesebben próbálkoznak a szerb-magyar határon. Dr. Kovács Tímea, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje szerint az embercsempészek adhatnak ilyen tanácsot némelyeknek, pedig a határsértőket elfogják, őrizetbe veszik és 24-48 óra alatt bíróság elé állítják őket. Az ügyvéd azt mondta: tévhit, hogy a menekültek eldobálnák irataikat, legtöbbjüknél igenis van útlevél, jogosítvány, iskolai végzettséget igazoló iratok. Az sem igaz, hogy nem akarnak hazamenni, mert a német és skandináv élet kell nekik, többségük igenis hazamenne, de csak ha már biztonságban lesz az otthona és az élete. 
Az idegenrendészeti hatóságoknak arra is megvan a módszere, hogy beazonosítsák, valóban Szíriából érkeztek-e, akik azt mondják. Ez elég jól tisztázható abból, hogy mennyire ismeri azt a várost, nevezetes épületeit, iskoláit, amelyről azt mondja, hogy onnan érkezett. A bíróság eddig minden esetben kiutasította a tiltott határátlépéssel megvádolt embereket. Ezután ők a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal idegenrendészeti osztályára kerülnek. Minden egyes kiutasított személlyel kapcsolatban Szerbiához fordulnak, ahonnan a napokban kezdtek tömegesen érkezni az elutasító válaszok. Afganisztán, Irak és Szíria esetében a származási országba sem lehet visszatoloncolni az elítélteket. 
A családoknak kötelező tartózkodási helyet jelölnek ki, az egyedülálló férfiak Nagyfára, Vácra és más helyeken idegenrendészeti őrzött szállásokra kerülnek. Arra a kérdésre, hogy megismétlődhet-e a nagyfai zendülés, Kovács Tímea azt mondta: az emberek legnagyobb problémája a bizonytalanság, azt megértették, hogy kiutasították őket Magyarországról, de azt nem, hogy akkor miért nem mehetnek el. Senki nem tudja megmondani nekik, hogy meddig kell a kötelező tartózkodási helyen maradniuk és hová mehetnek onnan tovább. 

Kapcsolódó: 
   Egyszerre 15 ezer migráns indulhat meg ma a határaink felé (valasz.hu) 
   Húszmillióba kerülne egy-egy migráns integrálása nemzetközi tapasztalatok alapján (hirado.hu) 


Soros György felszámolná a nemzetállamokat 
Fricz Tamás 2015. november 6. péntek magyaridok.hu 

Valójában ki is Soros György, mik a szándékai és azok honnan erednek? Több eset is lehetséges: az irányító pénzügyi világelit szerves része; az irányító pénzügyi világelit céljainak kiszolgálója, végrehajtója; önálló játékos, aki a világelithez csak lazán kapcsolódik. 


Valójában ki is Soros György, mik a szándékai és azok honnan erednek? Több eset is lehetséges: az irányító pénzügyi világelit szerves része; az irányító pénzügyi világelit céljainak kiszolgálója, végrehajtója; önálló játékos, aki a világelithez csak lazán kapcsolódik. Ennek eldöntése korántsem egyszerű kérdés, már csak azért sem, mert nem véletlenül éppen azokat a tényeket nem ismerjük, amelyek a fenti kérdést egyértelműen eldöntenék. Vannak viszont olyan információk és tények, amelyeket ismerünk. 
Először is van egy gazdasági, pontosabban pénzügyi tevékenysége, amelynek legjellemzőbb vonása a brutális, gátlástalan, embereket és országokat nem kímélő haszonszerzés. Az utóbbi évtizedek során gyakran játszadozott délkelet-ázsiai országokkal (Thaiföld, Malajzia), de még arra is volt példa, hogy megrendítette az angol fontot (1992). A részletek taglalása helyett állapítsuk meg, hogy a pénzügyi területen alkalmazott kíméletlen módszerével olyan vagyonra tett szert, ami alkalmassá tette arra, hogy a világ egészével kapcsolatban fogalmazzon meg célkitűzéseket - akárcsak a Rotschildok, Rockefellerek és más, a világ pénzügyi elitjéhez tartozó dinasztiák. 


Soros meg is tette ezt a nyitott társadalom (open society) elméletével, amely lényegében a neoliberális gazdaság- és társadalomfilozófia egyfajta kifejezésmódja a pénzek, áruk, szolgáltatások, emberek szabad mozgásával, a nyitott határokkal, a piac által irányított globalizációval, amely végső soron maga alá gyűri a (nemzet)államokat is - persze mindenki javára és örömére. Soros ugyanakkor nézeteit és gondolatait soha nem rejtette el a nyilvánosság elől, sőt ezeket folyamatosan a közvélemény elé tárja interjúkban, könyvekben, vagy éppen a Project Syndicate című honlapon is. Soros könyveiben egészen odáig elmegy, hogy lényegében azokat a pénzügyi és gazdasági folyamatokat is elemzi - sajátos "tárgyilagossággal" -, amelyeknek ő az egyik meghatározó szereplője. Aktív a politikában is: otthonában, az Egyesült Államokban a demokrata politikusok kampányát, illetve a demokratákhoz köthető alapítványokat hatalmas pénzekkel támogatja. 
Ami viszont különösen fontos: Soros mindig megkülönböztetett figyelmet szentelt Európának. Korábban sajátos módon és eszközökkel segítette a közép- és kelet-európai államok demokratizálódását (erről magyar viszonylatban bőven lenne mit írni, s korántsem csak a feltétlen dicséret hangján), úgy természetesen, hogy közben a saját profitszempontjairól sem feledkezett meg egy pillanatra sem. Az utóbbi években viszont egyre inkább hangoztatja Európa, illetve az Európai Unió egységesítésének, a föderális Európai Egyesült Államok létrejöttének a szükségességét. (Többek között támogatta a British Future nevű szervezetet, amely az EU-szkeptikus, Nigel Farage által vezetett Függetlenségi Párt ellen lépett fel.) 
"Európa-barátsága" azonban ebben az évben, a menekülthullám felerősödésével, az invázió beindulásával vált igazán látványossá. Már a hatpontos javaslatának nyilvánosságra kerülése előtt kiderült, hogy az általa támogatott civilszervezet (W2eu) milliós példányszámban osztott-oszt szét tájékoztató füzeteket az Európába készülő menekültek között; ezek a propagandaanyagok azt szolgálják, hogy a migránsok minél könnyebben juthassanak el az általuk választott célországba, illetve egy Soroshoz köthető civil hálózati kapcsolatrendszert kínálnak fel nekik (mely hálózatok a továbbiakban is "gondoskodhatnak" róluk). 
Soros hatpontos javaslatából általában az évenkénti egymillió migráns Európába engedését, a nekik fejenként nyújtott évi 15 ezer eurós támogatást emelik ki, valamint azt, hogy az ehhez hiányzó pénzt az EU által kibocsátott kötvényekből fedezhetnék a tagállamok, tehát a további eladósításukra tesz javaslatot az "EU-barát" Soros. Kevesebb szó esik azonban arról az ötletről, hogy létre kellene hozni az EU-ban egy egységes migrációs hivatalt, amelyik központilag döntene a migrációt illető kérdésekben. Vagyis Soros javaslata nem jelentene mást, mint hogy a tagállamok végképp elveszítenék a szuverenitásukat a menekültek befogadásával, a határok bezárásával, az ellenőrzéssel kapcsolatban, mert minden ilyen döntési jog e fenti központi hivatalhoz települne. 
Szorosan idetartozik, hogy a korábban említett, Soroshoz köthető Project Syndicate nevű honlapon nemrég egy bizonyos Mohamed A. El. Erian nevű úr egy írást tett közzé, amelyben azt fejtegeti, hogy a migránsválság katalizátora lehet annak, hogy a végleges (!) európai egyesülési folyamat minden szinten (!) megvalósuljon. Megfogalmazása szerint a jelenlegi helyzet alkalmas arra, hogy a még nem teljes politikai, intézményi és pénzügyi felépítmény kiépítésében egy döntő lépést tegyünk előre... - gondolom, nem véletlenül került ez az írás a honlapra. Német kutatások alapján ma már tudható, hogy Soros György tizenkét olyan, nemzetközi alapítvánnyal áll kapcsolatban, amely célul tűzte ki, hogy hatalmas pénzekkel támogatja a migránsok előtt teljesen nyitottá váló - és ezzel önmagát végleg feladó! - Európa létrehozását. 
Mindezek alapján egy sajátos munkamegosztásra figyelhetünk fel Soros György és a pénzügyi világelit között: amíg az utóbbiak elsősorban pénzügyi eszközökkel, eladósítással, nemzetközi pénzügyi szervezetek által, valamint félig-meddig oktrojált gazdasági szerződéseken keresztül (lásd a tervezett TTIP) próbálják Európát térdre kényszeríteni és centralizálni, addig Soros György civil- és álcivilszervezetek hálózatának létrehozásán, finanszírozásán, valamint a neoliberális alapú "nyitott társadalom" ideológiájának nyilvánosság előtti hangoztatásán keresztül igyekszik ugyanezt elérni. A végső cél nem más, mint a nemzetállamok térdre kényszerítése - különös tekintettel ránk, magyarokra, akik igen sok borsot törünk Sorosék orra alá. Ezt két irányból lehet megtenni: egyfelől a globális piac által, amelyik mintegy "behatol" az államba és szétmarja annak szuverenitását, közjó iránti felelősségét, másfelől a "civil társadalom" felől, amelyik viszont mintegy alá ásva az államot rendí ti meg azt. Soros elsősorban az utóbbit teszi. 

Soros, furamód, segít abban, hogy megértsük, kikkel és mivel szemben kell foggal-körömmel védekeznünk. 


Kapcsolódó:




A görögországi Leszbosz szigetén ott ragadt rengeteg migráns 

Ezek ellen semmit nem ér az időjárás változása, hiába a tengeri viharok, özönlenek. A szigetről az Athén melletti kikötőbe komppal viszik őket, 50 euró/fős fizetségért, amit a nagytakarítások költségével lehet, hogy még megfejelnek. Ugyanis néhány napja nem szállítanak, mert állítólag sztrájk volt. Valószínűbb azonban, hogy fertőtleníteni is kellett a kompot, mert hasonlóan a magyar vasúti kocsikhoz, teleszarták a jövevények. Durvábban mondva: ki kellett ganézni! 
Lehet, hogy már sikerült a nagytakarítás, és beindulhat az ármádia! 20 ezer(!) körül fognak feltorlódni az útvonalon Macedóniában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában. 
Hogy miért kell őket a fél Európán keresztül utaztatni, arra értelmes válasz nincs. Talán azért, hogy a szállítást végző embercsempészek jól járjanak. Hatalmas összegek vándorolnak a zsebeikbe! 
Ötletet nem akarok adni, hiszen már Németország már fel is vetette, hogy repülővel fogják őket behordani a török-szír határról. Amelyik nem kell nekik, azokat az analfabétákat (a többség ilyen!!) szétosztják az Európai Unióba. Széthordásukat ugyancsak repülővel tervezik lebonyolítani. 
Azok ellen aztán nem sok mit ér a kerítés. Amit már tovább kell építeni, mert a szerb határt követően a román határ következik, és már ott is jött, egyelőre csak néhány darab. A kerítésépítési buli tehát folytatódhat. Sajnos az erre fordított pénzből is képesek voltak a bonyolítók jócskán lenyúlni. A lehetőség tehát folytatódik... 
Németország a számára felesleges, hasznavehetetlen alapanyagot repülővel fogja utaztatni, ami ellen a magyar kerítés nem fog védeni! 
És legyünk őszinték, az aláírásgyűjtő ívek sem! 
Csak megfelelő európai összefogás segítene, amit minél előbb össze kellene hozni, mert nemsokára kisebbségbe kerül a vén Európa lakossága. 
Erre utaló jelek azonban nem látszanak. 
SVPSZ 



Ronald Reagen tanácsadója: "Obama hazudik. Gazdasági összeomlás szélén a világ!" 
2015-11-08 hirado.top 

Peter Schiff Ronald régen volt amerikai elnök mellett dolgozott gazdasági tanácsadókén. Már beismeri, hogy neki is köze van ahhoz, hogy mára kilátástalan, összeomlás közeli helyzetbe került a világgazdaság. 


Schiff szerint a világ vezetői elfedik az emberek szeme elől a valóságot olyan hangzatos mondatokkal, mint, hogy "túl vagyunk a válságon" vagy hogy "a gazdaság az elmúlt öt évben soha nem volt ilyen jó állapotban, mi most". 
A gazdasági tanácsadó egy gát átszakadásához hasonlította azt, ami be fog következni! Ha egyszer egy helyen megszakad a gát az pillanatokon belül hatalmas katasztrófát fog okozni. 
A szakértő az alábbi videóban részletesen levezeti, hogyan és mikor fog bekövetkezni az elkerülhetetlen gazdasági vihar. 
Kapcsolódó: 
   Az USA végórái? (felfedes.hu) 
   Kemény szavakat kaptak Putyinék Amerikából (karpatinfo.net) 

Honvédelmi miniszter: Irán felejthetetlen leckét ad az agresszoroknak 
2015.11.02. english.farsnews.com - Persianews.vcp.ir 

Teherán, FNA - Hossein Dehqan dandártábornok, Irán honvédelmi minisztere kijelentette, hogy az iráni fegyveres erők teljes mértékben készen állnak arra, hogy olyan végzetes választ adjanak az Egyesült Államok vagy Izrael esetleges ellenséges lépésére, amit soha nem fognak elfelejteni. 

 
Hossein Dehqan dandártábornok, Irán honvédelmi minisztere - Farsnews fájl fotó 

 
A migrációs válság eltereli a figyelmet az amerikai invázióról (adatlistazo.hu)


Bulgáriában civil ellenállás szerveződik az amerikaiak bevonulása ellen 
2015.06.27. hidfo.ru 

Ügyvédek, újságírók és civil szervezetek aktivistái nyitottak frontot Washington kelet-európai háborús készülődése ellen, és tiltakoznak az ellen, hogy Bulgáriába is bevonul az amerikai páncélos haderő. 


A civil szféra képviselői széleskörű aláírásgyűjtésbe kezdtek, és a petíciót nemsokára át fogják adni a nemzetgyűlésnek és a minisztertanácsnak. A Blitz bolgár sajtóorgánum szerint a Modern Bulgária mozgalom szervezi a civil csoportokat, és politikai nézetektől függetlenül egyesítik a különböző mozgalmakat az amerikaiak háborús készülődése ellen. 
A petíció felszólítja a bulgáriai kormányt, hogy akadályozza meg az ország háborús felvonulási területté alakítását, és ne engedje, hogy más országok saját geopolitikai céljaik megvalósítására használják fel Bulgáriát, ha azt a nemzeti érdek kárára teszik. 


"Megértjük más szuverén országok álláspontját, hogy megvannak saját félelmeik és konfliktusaik Oroszországgal. Ennek ellenére úgy gondoljuk, tiszteletben kell tartsák Bulgária szuverenitását, és a mi nemzetbiztonságunk nincs semmiféle fenyegetésnek kitéve Oroszország részéről. Így semmi nem kényszerít minket arra, hogy elfogadjuk az amerikai csapatok jelenlétét Bulgária területén." 
Ashton Carter amerikai védelmi miniszter június 23-án jelentette be, hogy Washington nehézfegyverzetet helyezne a kelet-európai országokba. Bulgáriában, Romániában, Lengyelországban, Litvániában, Lettországban és Észtországban amerikai páncélosok állomásoznának bevetésre készen, és újabb NATO-bázisokat építenek, ami lehetővé tenné az amerikai csapatok állandó jelenlétét. 
Carter bejelentése óta az európai sajtó minden mással foglalkozik, többek között a bevándorlás-kérdéssel és újabb pénzügyi válságok prognosztizálásával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy az amerikaiak megszállják Európát. 


Toroczkai László: Megérkeztek a lengyelek is hozzánk. A napokban a cseh rendőrautók is felbukkantak Ásotthalmon, a szlovákok pedig már korábban is itt voltak. Nem tagadom, furcsa érzés látni a településeinken az idegen fegyvereseket és járműveiket, de tudom, hogy azért küldték őket, hogy segítsenek megvédeni a határt. Isten hozta őket! 
"Létezik egy igazi Európa, mely abban egységes, hogy az igazság és a szabadság nevében ellenszegül a zsarnokságnak. A magyar szabadságharcosok ezrei ma ezért az Európáért halnak meg." 
(Albert Camus irodalmi Nobel-díjas francia író, filozófus) 

Kapcsolódó: 
   Megkezdték határunk védelmét a lengyelek (alfahir.hu) 
   Forradalmi hangulat Bukarestben (hu.euronews.com) 
   Szlovákiában is lesz NATO-központ (ujszo.com) 
   Tüntettek a szlovák-cseh határon a NATO-konvoj áthaladása miatt (ma.hu) 
   Cseh katonák a NATO háborúzása ellen (huntv.info) 
   Lengyel politikus: Lengyelországnak nincs szüksége a NATO fokozott jelenlétére (hidfo.ru) 
   Lengyel államfő: erősíteni kell a NATO jelenlétét a térségben (kitekinto.hu) 
   Amerikai katonai konvoj tart Magyarországra (444.hu) 
   Áder összefogásra hívta fel a NATO-tagállamokat (magyarhirlap.hu) 
   Ponta: román vagy lengyel lesz a NATO főtitkár (kozpont.ro) 
   Orbán Viktor: nem fogadjuk el, hogy máshol döntsék el, kikkel éljünk együtt (marosvasarhelyi.info)