Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 13., péntek

20.690 - Ténytár > ​Nem közpénzből épült a Pancho Aréna?


Feladó: Ténytár <
Dátum: 2015. november 13. 12:00
Tárgy: Ténytár hírlevél
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>


​​
space

2015. november 13. péntek

space
space

Kormányzati helyett múzeumi negyed

space
space

„Már a ciklus elején kezdeményezzük egy múzeumi negyed építését az elvetélt kormányzati negyed helyén" mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere 2010. március 2-án egy Népszabadságnak adott interjúban.

space
space tovább » space
space space
space

​​
Nem közpénzből épült a Pancho Aréna?

space
space

A magyar gazdaságpolitikai gondolkodás régóta küszködik a kommunista örökséggel, amit most az ön okfejtéséből is hallhattunk. Meg kéne érteni, hogy a pénzt a vállalkozók termelik meg és a vállalkozók döntötték el, hova adják. Hol Debrecenbe, hol a Fradinak, hol ide, hol egyébként az ország sok száz más településére. Ez a vállalkozók pénze, ők használták föl, ezért nem közpénz" válaszolta Orbán Viktor a Hír24 újságírójának a Pancho Aréna avatásán 2014. április 21-én. 

space
space tovább » space
space space
space

2010 óta 500 ezerrel dolgoznak többen?

space
space

Szijjártó Péter a konferencián tartott előadásában arról is beszélt, hogy Csehországban 5 millióan dolgoznak, a kormány pedig azt tűzte ki célul, hogy Magyarországon is legalább ennyi munkavállaló legyen. A miniszter az amerikai cégek képviselői előtt a magyar gazdaság eredményeiről is beszámolt: 2010 óta 500 ezerrel dolgoznak többen, több mint 4 millióan fizetnek adót és a 6,7 százalékos munkanélküliségi ráta hét éve nem volt ilyen alacsony – részlet az Amerikai Kereskedelmi Kamara konferenciájának az origo.hu által készített beszámolójából. 

space
space tovább » space
space space
space

Határidőket ismertetett a főpolgármester

space
space

A Széll Kálmán tér teljes felújításának végleges befejezési határideje az 2016. május 10-e. A budai fonódó villamoshálózatot azonban 2015. december 23-ra befejezzük. (...) Mondok két másik kritikus befejezési határidőt is. A Budaörsi út felújításának a határideje gyakran felmerül, ez 2015 november 24-e. Az M1-M7 csomópont átépítése a metró déli végénél 2016 április" - mondta Tarlós István október 16-án.

space
space tovább » space
space space
space

Az év végéig eltűnik az összes veszélyes hulladék az Illatos úti telepről?

space
space

Tarnai Richárd kormánymegbízott és a Pest megyei Kormányhivatal környezetvédelmi szakemberei ma délután kiszállnak a telepre és előzetes véleményt mondanak. Ha igazak a sajtóhírek, hogy közvetlen veszélyt jelentő hulladék van a helyszínen, annak az elszállítását azonnal elrendeli a kormányhivatal. Ha azonban olyan hulladék is van, amelynek az azonnali elszállítására nincs szükség, ezt is sürgősen megkezdi a kormány"mondta Lázár János 2015. április 20-i sajtótájékoztatóján

A közbeszerzési eljárás eredményeként egy-két napon, reményeim szerint egy-két héten belül eredményről tudunk beszámolni és megkezdődhet az itt lévő összes vegyi anyagot tartalmazó hordónak az elszállítása, és reményeink szerint, bár kicsit talán merészek voltunk, az év végéig ez meg is tud történni" mondta Tarnai Richárd Pest megyei kormánybiztos 2015 június elején.

space
space tovább » space
space space
space

Ritka pálfordulást mutatott be Hiller István?

space
space

„Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van. Csak már mondjon valaki ennél jobbat! Nagyon szeretnék egy olyan európai uniós közös megoldást támogatni, magyarként és európaiként, ami erre a problémára akár csak alternatív megoldást nyújt. Én ennek híve lennék. De kérem, baloldaliként és magyar emberként is olyat nem tudok támogatni, ami nincs, csak arra azt mondjuk, hogy úgy általában egy európai uniós megoldás! Mégiscsak felelősség van azon, hogy nem csak konferenciát kell összehívni, mert a migránsok százezrei valamilyen oknál fogva nem hajlandók megvárni azt, hogy a konferencia valami eredményre vezessen!" – mondta Hiller István az InfoRádiónak.

space
space tovább » space
space space

Kedves Kutasi József Antal!

A Ténytár rendszerében jelenleg 10 reputációs pontod van.

A profilodat ezen a linken tekintheted meg.

Fókuszban:

Közmunkaprogram: így épült ki a Fidesz-féle feudalizmus

Az elmúlt években a Fidesz foglalkoztatáspolitikájának központi elemévé a közmunkaprogram vált. Ennek a foglalkoztatási formának az erőltetése azonban csak arra volt jó, hogy a kormány mindenhol dicsekedhet az alacsony magyar…

Ténytár blog
header bg



--