Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 28., szombat

20.710 - Igazságügyi Minisztérium: ​Az alaptörvény kifejezi a nemzet akaratát


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2015. november 27. 16:16
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2015-11-27
Az új polgári perrendtartás gátat szabhat a perek elhúzódásának

Az új polgári perrendtartás alkalmas arra, hogy gátat szabjon a perek elhúzódását eredményező jogintézményeknek, a keresetváltoztatásoknak, az újabb és újabb előkészítő iratok és bizonyítási eljárások előterjesztésének – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2015. november 27-én Szombathelyen.

Új kötet jelent meg a Szegedi Ítélőtábla történetéről

Új kötet jelent meg a Szegedi Ítélőtábla történetéről, Antal Tamás az 1914 és 1921 közötti időszakról szóló könyvét 2015. november 27-én konferencián mutatták be a Tisza-parti városban.

A jogászképzés színvonalát emelő programokat indít jövőre az Igazságügyi Minisztérium

A jogászképzés színvonalát emelő programokat indít jövőre az Igazságügyi Minisztérium (IM), az ösztöndíjakra és kutatási támogatásokra félmilliárd forint áll rendelkezésre a 2016-os költségvetésben – közölte Trócsányi László, a tárca vezetője Szegeden.

​​
Az alaptörvény kifejezi a nemzet akaratát

Az alaptörvény a nemzet akaratát fejezi ki, az emberek életét meghatározó, érvényesítendő elveket fogalmazza meg – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Van esély a kvótarendszer sikeres megtámadására az Európai Bíróságon

Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint van esély arra, hogy Magyarország sikeresen támadja meg a menekültek befogadásával kapcsolatos kötelező kvótarendszert az Európai Bíróságon.

Völner Pál a Quaestor-károk rendezéséről

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára vette át 2015. november 25-én a Quaestor-károsultak petícióját. A miniszterhelyettes kijelentette, hogy az átadott levelet az Igazságügyi Minisztérium át fogja tekinteni, és meg fogja vizsgálni az abban foglaltakat.