Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. június 5., kedd

23.072 - A teljes magyar delegáció lemondott, amikor kézhez kapták a trianoni békefeltételeket > 2018. június 4. 08:22 MTI


Feladó:Nemzeti Hírhaló  
Dátum: 2018. június 4. 18:38
Tárgy: [Lapszemle] Köszönjük meg Kínának, hogy nem jön még több afrikai migráns Európába 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2018 június 04.
Jelen: 99Húszmillió!Az oldal látogatóinak helyszíneiTeljes hírlevél kérésHírlevelekÜzenetFeliratkozás
Labant Ada Rózsa - Csaba: Költemény Hazám (Trianon 90. évfordulójára)Trianon 90. évfordulójára íródott dal.Zenéjét szerezte: Labant Ada RózsaSzövegíró: Labant Csaba2010.almalatina.huVideó:https://www.youtube.com/watch?v=Un3_etldLBY   

Labant Ada Rózsa - Csaba: Költemény Hazám (Trianon 90. évfordulójára)  

Kapcsolódó: 
A teljes magyar delegáció lemondott, amikor kézhez kapták a trianoni békefeltételeketA teljes magyar delegáció lemondott, amikor kézhez kapták a trianoni békefeltételeket (mult-kor.hu)98 éve, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést, amely napot az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az erről szóló, 2010. évi XLV. törvénnyel. A rendelkezés kimondta: "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme". 
 
Lakatos PálLakatos Pál: Orbán Viktor facebook oldalán olvastam, mai bejegyzéssel, tehát június 4-ről írja a miniszterelnök: "Nemzeti összetartozás napja. A j övőt mag yar nyelven írják." Valakinek kellene neki szólni, vannak körülötte éppen elegen. Szóval, szóljanak már neki, hátha még nem tudja, hátha még mindig 1990. június 4-énél tart, amikor az akkori parlamenti trianoni megemlékezésről, fideszes társaival együtt, azok élén, kivonult az ülésteremből, hogy ez a nap nem a nemzeti összetartozás napja. Ez a nap a trianoni békediktátum napja. Az összetartozó magyar nemzet gyásznapja. 
RAFFAY ERNŐ: ERDÉLY NINCS ELVESZVERaffay Ernő: Erdély nincs elveszve (magyaridok.hu)A történész szerint vannak akadémikusok, akik reménytelenséget táplálnának a magyarságba. Ha az országcsonkítás 98. évfordulóján erős magyar lélekkel mondjuk ki a nemzeti összetartozást, akkor nemzetünk mögött a véres, de csodálatos történelmünk, előttünk pedig a rejtélyes, ám megnyerhető jövő áll - nyilatkozta lapunknak Raffay Ernő történész, akinek 30 évvel ezelőtti Trianon-feldolgozása úttörő volt a magyar történettudományban. - 1989-ben a Trianon titkai című kötete volt az első olyan munka, amely a diktátumot tabuk nélkül dolgozta fel a második világháborút követő hallgatás után. Közismert, hogy a könyv rövid idő alatt több százezer példányban kelt el, de milyen volt a fogadtatása a szakmában? 

Köszönjük meg Kínának, hogy nem jön még több afrikai migráns Európába
Lovas István 2018. június 3.SPUTNIK NEWS-lovasistvan.huMiközben az Európai Unió tetvészkedik azon, hogy a helyszínen támogassa az afrikaiakat, addig Kína óriási lépéseket tett azzal, hogy Afrikát "a világ új gyárává" alakítsa. 

Brüsszel a régi recept szerint akar "segíteni": pénzt adni az ottani vezetőknek, amit azok simán lenyelnek.Kína mit tett eddig?Az elmúlt tíz évben több mint száz ipari zónát épített fel. Ezeknek a 40 százaléka már működik.5765 km hosszú vasútvonalat épített a fekete kontinensen. 4335 km hosszú autóutat. 9 kikötőt. 14 repülőteret. 34 erőművet. 10 nagy és mintegy ezer kis vizierőművet.2009 óta Kína lett Afrika legnagyobb kereskedelmi partnere.2000-ben a kínai-afrikai kereskedelem összege 10 milliárd dollár volt, 2014-re 220 milliárd dollárra szökött fel.2017-ben Kína kölcsönözte a legtöbbet a kontinens országainak: 100 milliárd dollárt. 
 
Kína közvetlen befektetései eredményeként az afrikai országok 2017-ben évente 11 000 teherautót, 300 000 légkondicionálót, 540 000 hűtőszekrényt, 390 000 tévékészüléket és 1,6 millió tonna cementet gyártottak.Kapcsolódó: 
Putyin valóban pária és Oroszország el van szigetelve? Egy fenét!Putyin valóban pária és Oroszország el van szigetelve? Egy fenét! (lovasistvan.hu)Stephen F. Cohen, a Princeton Egyetemen tanító, Oroszország és a volt Szovjetunió nemzetközileg elismert szakértőjét interjúvolta meg az amerikai The Nation hetilap. A professzor elmondta, hogy totálisan nem igaz, amit például a brit The Economist hetilap vagy a New York Times napilap írt a közelmúltban, miszerint Putyin elnök "pária" és Oroszország el van szigetelve a nemzetközi közösségtől. Vagy ahogyan a brit Times napilap fogalmazott: "Oroszország egyre elszigeteltebb páriává válik". 
 
ENSZ: 18,4 millió embert fenyeget az éhhalál Jemenben az év végéigENSZ: 18,4 millió embert fenyeget az éhhalál Jemenben az év végéig (lovasistvan.hu)Az írás alcíme: "Háromszor annyi ember van kitéve halálnak, mint amennyi a holokauszt alatt megölt zsidók becsült száma." Az ENSZ arra figyelmeztetett, hogy a Szaúd-Arábia és szövetségesei által az országra kényszerített blokád eredményeként további milliók halhatnak éhen az év végéig. Jemen népessége 28 millió. Az országot folyamatosan bombázza a szaúdi vezetésű koalíció. A cikk hozzáteszi: ez a világ legsúlyosabb humanitariánus katasztrófája. 
 
Szijjártó: Magyarország továbbra is stratégiai partnerként tekint IzraelreSzijjártó: Magyarország továbbra is stratégiai partnerként tekint Izraelre (hirado.hu)Szijjártó Péter azt is hangsúlyozta: Magyarország külpolitikájának fókuszában szerepel, hogy elérje, a nemzetközi közösség kiegyensúlyozott megközelítést alkalmazzon Izraellel kapcsolatban. Magyarország és Izrael kétoldalú kapcsolatai soha nem voltak olyan jók, mint most, és Magyarország továbbra is stratégiai partnerként tekint Izraelre - közölte a miniszter, hozzátéve: "Magyarországon zéró toleranciát hirdetünk az antiszemitizmussal szemben". Budapesten él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége, és a magyar kormány a jövőben is mindent megtesz majd, hogy Európa megőrizze a zsidó-keresztény örökségét - idézték a közleményben Szijjártó Pétert.


Érvénytelen minden devizás szerződés
A KÚRIA 2013 Jogegységi határozatához írt Polt Péter nyilatkozat!"3) A hitelező köteles tájékoztatást nyújtani, kockázatfeltárást végezni, megállapításairól és az ügyfelet érintő kockázatokról az ügyfélnek tájékoztatást adni. A tájékoztatási kötelezettség elmulasztásához, a jogalkotó külön szerződéses szankciót nem fűzött, de a lehetséges kockázatokra is kiterjedő tájékoztatás hiánya az együttműködési kötelezettség megszegéseként értékelhető." 

A hitelt felvenni szándékozó ügyfélnek a Bankok és a partnereik a Forint hitelnél lényegesen kedvezőbb devizás hitelt javasoltak. Lényegében a Bankokban és a partnereikben megbízó "tudatlan"ügyfelet valótlan tényekkel, adatokkal, CSALÁS BTK szerinti BŰNCSELEKMÉNNYEL provokálták a szerződés aláírására, EZÉRT EZEK A SZERZŐDÉSEK ÉRVÉNYTELENEK!!! Ez a "Jó erkölcsbe ütköző szerződés" a feltétlen "Együttműködés és tájékoztatási kötelezettség" CSALÁSSAL TÖRTÉNT JELENTŐS ANYAGI ÉS ERKÖLCSI KÁRT OKOZÓ MEGSÉRTÉSE!!!Az Országgyűlés Alkotmányügyi Igazságügyi és Ügyviteli Bizottság 2012. február 13.-án kelt. Jelentése, dr. Salamon László előterjesztése Kövér László részére! 
 
A Jelentés "a 2002 - 2010 közötti lakossági deviza - eladósodás okainak feltárásáról, valamint az esetleges kormányzati felelősség vizsgálatáról" címet viseli.A jelentés 70.- ik oldalán javasolja, "annak megfontolását, hogy a hitelfelvevők megfelelő minőségű és mennyiségű információhoz való jutatását, kellő megalapozottságú tájékozódását megfelelő kioktatási rend, továbbá kötelező jogi képviselet biztosítsa, illetve segítse elő."Kúria: "Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen,vagy teljesen érvénytelen". 
 
"Csányi: Tehát, én láttam mindenféleképpen árfolyam kockázatot, de ezért mi nem is vágtunk bele a devizahitelezésbe, csak akkor, amikor a meglévő hitelek arányában a részarányunk 50 %-ban volt. Az új hitelekben már 20 % alá csökkent a piaci részarányunk, akkor olyan mértékű piacvesztést szenvedtünk már el, és álltunk előtte, hogy kénytelenek voltunk akkor belépni mi is a devizahitelezés területére. Hát ez akkor még mindenképpen egy nyitott pozíció volt, de azt gondolta a bankszektor, hogy a nyitott pozíció EZ AZ ÜGYFÉLÉ.!!!!" 

CSÁNYI SÁNDOR KARTELLBEN EGYÜTTMŰKÖDVE A BANKSZÖVETSÉGGEL ÉS A TÖBBI BANK VEZETŐJÉVEL ISMERTE A KORÁBBI ÉS AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK, ÉVTIZEDEK ÁRFOLYAMÁNAK AZ ALAKULÁSÁT A FORINT KÁRÁRA! CSAK ERRŐL NEM TÁJÉKOZTATTÁK A HITELT FELVEVŐKET. HAMIS, VALÓTLAN ADATOKKAL BECSAPTÁK, FÉLREVEZETTÉK AZ ÁLLAMPOLGÁROKAT CÉLIRÁNYOSAN A DEVIZÁS HITEL FELVÉTELE ÉRDEKÉBE. BTK SZERINTI CSALÁS BŰNCSELEKMÉNYÉT HASZNÁLTÁK FEL A SZERZŐDÉSEK ALÁÍRÁSÁRA! EZÉRT ÉRVÉNYTELEN MINDEN DEVIZÁS SZERZŐDÉS!!!"Csalás: 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."A hazai, és az Európai Unió törvényei és határozatai szerint az ügyfelek megtévesztésével, csalással kiprovokált szerződések ÉRVÉNYTELENEK!2/2014. számú PJE határozat - KÚRIA2/2014.PJE 
 
A Kúria Polgári Kollégiuma a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések (értve ez alatt a hitel-, kölcsön- és pénzügyi lízingszerződéseket) egyes rendelkezéseinek - a 6/2013. PJE által el nem bírált - tisztességtelensége tárgyában a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény. (Bszi.) 34. § (4) bekezdésének b) pontja alapján jogegységi tanácsként eljárva a joggyakorlat továbbfejlesztése érdekében meghozta a következőjogegységi határozatot:1. A deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződés azon rendelkezése, amely szerint az árfolyamkockázatot - a kedvezőbb kamatmérték ellenében - korlátozás nélkül a fogyasztó viseli, a főszolgáltatás körébe tartozó szerződéses rendelkezés, amelynek a tisztességtelensége főszabályként nem vizsgálható. 
E rendelkezés tisztességtelensége csak akkor vizsgálható és állapítható meg, ha az általánosan tájékozott, ésszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó (a továbbiakban: fogyasztó) számára annak tartalma a szerződéskötéskor - figyelemmel a szerződés szövegére, valamint a pénzügyi intézménytől kapott tájékoztatásra is - nem volt világos, nem volt érthető.Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen.Az uniós jog 
3 A 93/13 irányelv 1. cikkének (1) bekezdése így rendelkezik: "Ennek az irányelvnek az a célja, hogy közelítse a tagállamoknak az eladó vagy szolgáltató és fogyasztó között kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekre vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseit."4 Ezen irányelv 3. cikkének (1) bekezdése értelmében: "egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel abban az esetben tekintendő tisztességtelen feltételnek, ha a jóhiszeműség követelményével ellentétben a felek szerződésből eredő jogaiban és kötelezettségeiben jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára."A magyar jog - A Polgári Törvénykönyv8 A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 2014. március 15én hatályos szövegének 200. §a így rendelkezett: "[...] 
(2) Semmis az a szerződés, amely jogszabályba ütközik, vagy amelyet jogszabály megkerülésével kötöttek, kivéve, ha ahhoz a jogszabály más jogkövetkezményt fűz. Semmis a szerződés akkor is, ha nyilvánvalóan a jó erkölcsbe ütközik." A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény 9 A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 213. §a szerint: "(1) Semmis az a fogyasztási, lakossági kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza a) a szerződés tárgyát, [...] e) a törlesztő részletek számát, összegét, a törlesztési időpontokat, [...](3) A szerződés semmisségére csak a fogyasztó érdekében lehet hivatkozni...."

A Csalás (kemény!)
LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG1055 Budapest, Markó u. 16.Tisztelt Legfőbb Ügyészség!Alulírott Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete (rövidített nevén BAÉSZ, székhelye5711.Gyula, Fehér-Körös utca 69. nyilvántartási száma: 2817, képviseli Kásler Árpád mint a BAÉSZ elnöke) mint érdekvédő társadalmi egyesület ezennel 

közvádasf e l j e l e n t é s tteszünk az 

OTP Bank Nyrt. 1051 Budapest,Nádor u. 16.,Kereskedelmi és Hitelbank Nyrt.1051 Budapest, V.ker. Vigadó tér 1.,Raiffeisen Bank Zrt.1054 Budapest, Akadémia u. 6.,Erste Bank Nyrt.1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.,AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe1138 Budapest, Váci u. 135-139.,FHB Bank Kereskedelmi Bank Zrt.1132 Budapest,Váci u. 20.,CIB Bank Zrt.1027 Budapest, Medve u. 4-14.,Budapest Bank Nyrt. 1138 Budapest,Váci u. 188.,MKB Bank Nyrt.1056 Budapest,Váci utca 38.,  
Merkantil Bank Zrt. 1051 Budapest,József A. u. 8.,Lombard Lízing Zrt.6720 Szeged, Somogyi u. 19.Unicredit Bank Hungary Zrt.1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.ellen elsősorban a Büntető Törvénykönyv 318. § (1)-ban foglaltak szerinti csalás büntette és a Btk.296/A. § foglaltak szerinti fogyasztók megtévesztésének magalapozott gyanúja miatt.Ezért mint a csalás törvényi tényállása:Btk.318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, haa) a csalás különösen nagy kárt okoz,  
b) a jelentős kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módonc)980követik el.(7)981 A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, haa) a csalás különösen jelentős kárt okoz,b) a különösen nagy kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon,c)982követik el.Mely törvényi tényállás elemeit a megnevezett pénzintézetek azzal valósítják meg,hogy- az adósokat színlelt jogügylettel (kölcsönszerződés) tévedésbe ejtették- az adósoknak kárt okoztak (vagyoni és nem vagyoni károk) 
A fogyasztók megtévesztése megjelenik abban, hogy a pénzintézetek kölcsönszerződést kötöttek az adósokkal, hiszen ilyen tartalmú tartozáselismerő nyilatkozatokat írattak alá velük, megtévesztve ezáltal őket abban a tekintetben, hogy az áru megfelel a magyar jogszabályoknak, holott a legfőbb ügyész is elismerte, hogy a devizaalapú hitelezésnél a "A szerződés elsődleges tárgya a magyar joggyakorlatban nem szokásos fogalom."(...)Teljes írás:https://sites.google.com/site/semmisdevizahitel/csalasKapcsolódó: 

Orbán szerint könyörülettel kell az elesettek felé fordulnia a keresztényeknekOrbán szerint könyörülettel kell az elesettek felé fordulnia a keresztényeknek (hvg.hu)Három év masszív migránsozás után kicsit furcsán adja ki magát a miniszterelnök debreceni ünnepi szentmisére írt levelének egyik gondolata. Azért harcról is beszélt. Meg kell mutatni a kereszténység erejét "könyörülettel fordulva az elesettek felé, kiállva az üldözött testvéreink mellett, és hitvalló közösséget állítva a minket ostromló tömegekkel és ideológiákkal szemben". Ezt Orbán Viktor írta levelében, amit Debrecenben olvastak fel. 
 
Balog Zoltán: 2018 a családok éve leszBalog Zoltán: 2018 a családok éve lesz (origo.hu)A családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Balog Zoltán kiemelte, a kormány egyik legsikeresebb területe a családpolitika, amelyre 2010 óta kiemelt figyelmet fordítanak. Az elmúlt hét évben megduplázták a területre fordított támogatást, évente már kétezer milliárd forint jut rá. Ez GDP-arányosan 4,9 százalék, ami a fejlett országok 2,55 százalékos átlagának duplája. 
 
Tájékoztató a végrehajtási eljárás menetérőlOTP: Tájékoztató a végrehajtási eljárás menetéről (otpbank.hu)Az ingóságokat rendszerint árverésen kell értékesíteni. A kikiáltási ár (becsérték) az ingóság forgalmi értékéhez igazodik, de az árverésen tehető legalacsonyabb vételi ajánlat a becsérték 35%-a. Amennyiben az ingóságot nem sikerült elektronikus árverésen értékesíteni, és azt a végrehajtást kérő nem vette át, a végrehajtó a kikiáltási ár korlátlan leszállítása mellett újabb elektronikus árverést tarthat. Az ingatlan végrehajtása céljából a végrehajtó megkeresi az illetékes földhivatalt és végrehajtási jogot jegyeztet be az adós tulajdonában álló valamennyi ingatlanra, függetlenül annak jellegétől és az adós tulajdoni hányadától. 
 
Bizonyíték nélkül próbálta behajtani a követelést az OTPBizonyíték nélkül próbálta behajtani a követelést az OTP (hvg.hu)Bizonyíték nélkül próbált meg az OTP faktoring cége az ügyfél által vitatott követeléseket behajtani - derült ki egyik olvasónk történetéből. Miután korábban megírtuk, hogy a cég egy már visszafizetett hitelt akart ismét kamatostul behajtani egy ügyfélen, többen is jelentkeztek hasonló történetekkel. Megkerestük az OTP-t is. Tisztelettel kérjük a szerkesztőséget, a jövőben legyen partnerünk abban, hogy az ilyen és ehhez hasonló ügyekben a panaszos elsősorban a bankot vagy a faktoring céget keresse meg, mivel minden ügy egyedi elbírálást igényel - írta a hvg.hu-nak az OTP Bank kommunikációs osztálya, miután több, az ügyfelek által vitatott követelés behajtásáról érdeklődtünk náluk. 
 
MOSTANTÓL CSAK TELJES ÁRON LEHET ÁRVEREZNI A DEVIZAHITELES INGATLANOKAT!Mostantól csak teljes áron lehet árverezni a devizahiteles ingatlanokat! (jogvadasz.com)Rendkívül kellemetlen helyzetbe lehet kerülni azzal, ha egy tartozás miatt az adós ingatlanjának árverésére kerül sor. Gyakran előfordul, hogy más megoldás nem lévén - mivel sem a munkabérből való levonással, sem ingóságok foglalása által nem lehet fedezni a tartozást - az adós ingatlanja kerül értékesítésre, amire manapság a devizahitelezés kapcsán sajnos több példát is láthattunk. Mivel korábban én is a devizahitelesek sorába tartoztam, ezért szívemen viselem a sorsukat, s nagyon jó hírre bukkantam a Magyar Közlöny 2017.március 16. napján megjelent 37. számában. A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosításának köszönhetően a nehéz helyzetbe került adósok most jelentős könnyítéseket kaptak. 
 
Felújítás helyett bontás: aFelújítás helyett bontás: a "problémás bérlőknek" menniük kell (hvg.hu)Már annyi kilakoltatásról számolt be a sajtó, hogy a kőbányai önkormányzat kénytelen volt előállni a saját verziójával: valójában csak a "problémás" bérlőktől szabadulnának. Mivel állami segítséget nem kapnak, a lakhatási válsággal nem tudnak mit kezdeni az önkormányzatok. Marad a számok kozmetikázása és a lakások elbontása. Kőbányán legutóbb a három gyereket egyedül nevelő Petróhai Melinda kilakoltatása vert nagy hullámokat. De a kerületben egyébként is gyakori a lakásokat élőlánccal védő aktivisták és az őket elcipelő készenlétisek látványa. Az önkormányzat ezért legfőbb idejét látta, hogy bemutassa saját érveit: a fő üzenetük, hogy a velük együttműködő családok egyáltalán nem kerülnek az utcára. 
 
Kilakoltatják, mert munka közben elvesztette a kezét és már nem tudja fizetni a hiteltKilakoltatják, mert munka közben elvesztette a kezét és már nem tudja fizetni a hitelt (varosikurir.hu)Bármelyik pillanatban az utcára tehetnek egy tiszaújvárosi édesanyát: egy rossz munkagép miatt elvesztette a kezét, az állását, és azóta nem tudta fizetni a hitelét. Az asszony hiába könyörgött a banknak, hogy legyenek tekintettel a helyzetére, a pénzintézet azonban még csak válaszra sem méltatta, inkább továbbadta tartozását a követeléskezelőnek. 
 
Devizahitel: Mi lesz a már elárverezett otthonokkal?Devizahitel: Mi lesz a már elárverezett otthonokkal? (mno.hu)Így szerezhetik vissza a devizahitelesek elveszett ingatlanjukat. A devizahitelesek legújabb mentőcsomagjának megismerése után jogi - és hiteles - körökben újabb kérdések vetődnek fel. Dr. Damm Andrea segít tisztázni néhány felettébb nehéz kérdést. A kormány mentőcsomagjának bemutatása után egyértelművé vált, hogy mi vár a deviza- és forinthitelesekre. A tisztességtelen árfolyamrés és egyoldalú kamatemelés nyomán újra kell számolni a hitelek folyósított összegét, valamint a már befizetett sok-sok törlesztőrészletet is. Mindez érvényes a még folyó és az elévülési időn belül, azaz öt évnél nem régebben lezárult szerződésekre, kivéve a végtörlesztéssel lezárt hiteleket. 
 
Devizahitel - végképp lelepleződött a csalás"Deviza"hitel-végképp lelepleződött a csalás (civilkontroll.com)Csalárd termék a devizaalapú hitel! A Népszabadság "nagy vitáján" végképp lelepleződött a csalás, maga az MNB monetáris tanácsának egykori tagja leplezte le.Bán Károly A "magyar devizahitel" igazi hungarikum. Nem hibás termék, hanem csalárd termék. Az ügyfeleket átverték. Kölcsönért mentek a bankba, kölcsönszerződést kötöttek velük - ám befektetési alapnak nézték őket. Egy olyan "terméket" sóztak rájuk, amely betelepedett a vevő életébe, és onnan a mai napig folytatólagosan, üzletszerűen rámolja ki a vevő javait. A Lelepleződött a devizahiteles csalás című cikkünk (MH, 2013. október 4.) Menyhért Péter, a Deviza Alapú Csalás Áldozatai-csoport vezetőjének büntetőfeljelentése alapján készült. 
 
Devizahitel csalás bírósági állásfoglalásaDevizahitel csalás bírósági állásfoglalása (magyarmegmaradasert.hu) 
A "Fehér Kéményseprők" Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége szakmai csoportja tájékoztatni kívánja az egész Nemzetet kiemelten a "deviza" hitelnek csúfolt, - hitelt felvett embereket megtévesztő - hitelkkel kapcsolatban, és az összes hatóságot, aki tétlenül nézte végig a bankok embertelen nyereségvágyból elkövetett bűncselekményeit. A kihelyezett "deviza alapú" hitelek nem voltak egy pillanatig sem deviza alapú, (svájci frank, jen stb.) hanem egyszerű forint hitelek voltak, amire ráaggatták a devizás elszámolás külső mázát, majd a megváltozott kamatok, árfolyamok, és kockázati felárak alapján elképesztő profitot akartak bezsebelni rajta a bankok. Mindezt egy hatalmas társadalmi méretű csalásra alapozva. 
Még egy új stadion épül Budapesten, csak a tervezése 4,7 milliárd forint leszMég egy új stadion épül Budapesten, csak a tervezése 4,7 milliárd forint lesz (hvg.hu)Akinek hiányzott már a stadionépítés, annak a kampány utolsó hetében sem kell csalódnia. Elkészült annak a közbeszerzésnek az összegzése, amelyet a Budapesti Atlétikai Stadion megtervezésére írtak ki - vette észre a Napi.hu. Az új atlétikai stadiont - amelyet eredetileg az olimpiára szántak - a Ferencvárosban, a Rákóczi híd pesti hídfőjéről délre lévő telken építenék fel. A befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de nagy eseményeknél 55 ezresre is bővíthetnék. 
 
Csak az idén 45 milliárd forintnyi stadiont adnak átCsak az idén 45 milliárd forintnyi stadiont adnak át (zoom.hu)Szombaton adták át a Diósgyőr új stadionját, megnéztük, mely arénák készülnek el még az idén. Lesz egy pár. Nehéz eldönteni, hogy melyik a stadionok éve Orbán Viktor 2010 óta tartó újabb kormányzása óta. De nem azért, mert minden évben olyan sok új létesítményt avatnának, hanem azért, mert a sok elindított, ígért projekt annyit csúszik, nyúlik. Az azonban biztos, hogy 2018 erős év lesz, és ezt a Diósgyőr új stadionjának szombati felavatása vezeti fel. Az alább stadionok készülnek el a tervek szerint ebben az évben (stadion neve, használó klub, város, várható elkészülés, bruttó bekerülés) 
 
Lezsákék Hungarikum Parkja: 15 milliárd a kormánytól lovardára és wellness hotelreLezsákék Hungarikum Parkja: 15 milliárd a kormánytól lovardára és wellness hotelre (atv.hu)A kormány részéről az a kérés érkezett a minisztériumok közigazgatási államtitkáraihoz, hogy költséges beruházásokra már ne nagyon tegyenek saját előterjesztést a választásokig. A lakiteleki sátorverő Lezsák Sándorék "birodalmán" viszont 2020-ig összesen 15 milliárdból épülhet wellness hotel, golfpálya, lovarda. Lezsákék Hungarikum Parkja: 15 milliárd a kormánytól lovardára és wellness hotelre. A kormány részéről az a kérés érkezett a minisztériumok közigazgatási államtitkáraihoz, hogy költséges beruházásokra már ne nagyon tegyenek saját előterjesztést a választásokig. 
 
Az unió minden tizedik eurót visszakér MagyarországtólAz unió minden tizedik eurót visszakér Magyarországtól (atv.hu)Minden tizedik eurónyi támogatását visszakéri az Európai Bizottság Magyarországtól a sok szabálytalanság miatt. Ez azt jelenti, hogy akár 100-150 milliárd forintos büntetésre is számíthatunk. Az Európai Bizottság ellenőrei tavaly novemberben jártak Magyarországon. Több mint 30 beruházást vizsgáltak meg, azok felénél a szerződéses ár 20-70 százalékkal haladta meg a közbeszerzésben becsült értéket. A hazai közbeszerzési rendszerre hármas osztályzatot adtak a négyfokozatú skálán. Ez azt jelenti - írta a portál -, hogy nagy hibákkal, éppen csak működik a rendszer. A24.huszerint olyan sok szabálytalanságot találtak az ellenőrök, hogy egy 10 százalékos átalányt határoztak meg büntetésként. 
  


Már megint hazudik az Origo 

A cikkben említettekkel ellentétben nem egészen ezek a képviselők voltak, akik kiálltak mellettem, illetve tiltakoztak a koncepciós eljárás miatt. A frakcióülésen is felszólalt, és végig a támogatásáról biztosított engem a két legnagyobb szavazataránnyal megválasztott alelnök, Volner János és Apáti István, valamint az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám. Köszönöm nekik a korrekt kiállást ebben a szoros tisztújítási eredmény miatti politikai leszámolásban, ez bátorságra vall. Bizonyára nemcsak 6 képviselő lett volna a frakcióban, aki nem szavazza meg a kizárásomat, ha valóban titkos szavazás lett volna, azonban ilyen megfélemlítés közepette egy nagy asztalt körülülve, egymás írását látva (mert még csak nem is ikszelni kellett, tehát a kézírás is azonosítható) nem csoda, hogy ebből a frakcióból nem mertek többen szembemenni a frakcióvezetés elvárásával.A cikk állításával szemben Hegedűs Lorántné és Szávay István valójában nem támogatták a maradásomat, sőt... Utóbbi ráadásul lel kesen ál lt a helyemre egy éve, amikor a Jobbik oktatáspolitikusaként nem voltam hajlandó a CEU védelmében felszólalni, és örömmel vállalta érdekükben a balliberálisokkal való közös tüntetést is. Sajnálom, hogy a frakció ennyire elszakadt a párttól, és a 46%-os kongresszusi támogatottságot ilyen kevesen ismerik el, illetve tartják szükségesnek, hogy az ő véleményük is érdemben jelen legyen a képviselők között. (Duró Dóra)és örömmel vállalta érdekükben a balliberálisokkal való közös tüntetést is. Sajnálom, hogy a frakció ennyire elszakadt a párttól, és a 46%-os kongresszusi támogatottságot ilyen kevesen ismerik el, illetve tartják szükségesnek, hogy az ő véleményük is érdemben jelen legyen a képviselők között. (Duró Dóra)és örömmel vállalta érdekükben a balliberálisokkal való közös tüntetést is. Sajnálom, hogy a frakció ennyire elszakadt a párttól, és a 46%-os kongresszusi támogatottságot ilyen kevesen ismerik el, illetve tartják szükségesnek, hogy az ő véleményük is érdemben jelen legyen a képviselők között. (Duró Dóra) 


Kapcsolódó: 
Itt a jobbikos szakadárok listája: ők hagyhatják el Vona pártjátItt a jobbikos szakadárok listája: ők hagyhatják el Vona pártját (origo.hu)Jobbikos körökből juttattak el hozzánk egy névsort, és a hozzá tartozó információkat. A négy politikuson kívül 4-5 képviselő fontolgatja távozását a képviselőcsoportban. Ha ez így van, akkor elképzelhető, hogy a párt frakciójának harmada otthagyja a Jobbikot. Kik ezek a politikusok? Nézzük meg! 
 
AZ ORIGO HAZUDIK - CÁFOLJÁK A JOBBIK KÉPVISELŐI, HOGY ELHAGYNÁK A FRAKCIÓTAz Origo hazudik - cáfolják a Jobbik képviselői, hogy elhagynák a frakciót (alfahir.hu)Az Origo tegnapi cikkében tényként közölte, hogy a Jobbik négy országgyűlési képviselője, Hegedűs Lorántné Kovács Enikő, Volner János, Szávay István és Apáti István Dúró Dórát követve elhagynák a párt parlamenti frakcióját. Az érintett személyek ma közleményben tudatták, hogy "A kormánypárti "sajtó" megszámlálhatatlan hazugságai és bomlasztási kisérlete ellenére természetesen eszünk ágában sem áll elhagyni a Jobbik parlamenti frakcióját." 
 
A PLATFORM EGYÉRTELMŰ BOMLASZTÁSI KÍSÉRLETGyöngyösi Márton: "A platform egyértelmű bomlasztási kísérlet" (alfahir.hu)Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese csütörtök este a HírTV Egyenesen című műsorában Kálmán Olga vendégeként elmondta, hogy "természetesen azt szeretném, ha Toroczkai Lászlót kizárnák a Jobbikból" és Dúró Dórával szemben azért állt fenn a bizalomvesztés, ami a frakcióból való kizárásához vezetett, mert csatlakozott a párt vezetése által illegitimnek nyilvánított platformhoz. A Jobbik elnöksége szerda délután szólította fel Dúró Dórát képviselői mandátumának visszaadására, miután a frakció kizárta soraiból. 
 
A magyar bírói kar nemzetközi védelmet kér az Orbán kormány ellenA magyar bírói kar nemzetközi védelmet kér az Orbán kormány ellen (hirorigo.net)A szervezet jelenleg éppen felülvizsgálja lengyel tagszervezetének a tagsági jogosultságát, miután a lengyel vezetés erősebb állami ellenőrzés alá helyezte a bíróságokat. Minderről a Reuters hírügynökség számol be, és a cikket a The New York Times is átvette. A tudósítások - melyeket a Klubrádió szemlézett - szerint a magyar tagszervezet - az Országos Bírói Tanács - az európai ernyőszervezet fellépését kérte amiért Orbán Viktor magyar miniszterelnök olyan összetételű közigazgatási bíróságok felállítását tervezi, amely a kritikusok szerint növelni fogja a bírákra nehezedő politikai nyomást. 
 
El a kezekkel Gyurcsánytól! Tiltakozó nyilatkozatEl a kezekkel Gyurcsánytól! Tiltakozó nyilatkozat (atv.hu) 
Az aláírók a demokrácia felszámolása miatt aggódnak. - A demokratikus jogállam magyar híveit növekvő aggodalommal tölti el, hogy az országgyűlési választás nyertesei a kormányváltást "forradalomnak" tekintik, a politikai ellenfél választási vereségét pedig alkalomnak az ellenféllel való leszámolásra - írja az a nyilatkozat, amelyet eddig mintegy száz értelmiségi írt alá. - Az "elszámoltatás" fogalmában összemossák a bűncselekményekért való jogi felelősségre vonást a másfajta politika egzisztenciális szankcionálásával, s ez jogállamban megengedhetetlen. A Fidesz frakcióvezetőjének korábbi nyilatkozatát követően most Kövér László fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök elleni eljárással, a politikai ellenfélnek a közéletből való erőszakos eltávolításával - olvasható a nyilatkozatban. 
Orbán ma megint a holdudvarával piknikezikOrbán ma megint a holdudvarával piknikezik (hirtv.hu) 
Ismét Kötcsén sorakozott fel a fideszes holdudvar - ahol a szokásos polgári pikniken Orbán Viktor immár 17-szer osztja meg vízióit. A kormánypárti értelmiség-seregszemlén a miniszterelnök mellett Balog Zoltán romaügyi biztos, és Gulyás Gergely kancellária-miniszter ad helyzet-értékelést a kormány legfontosabb témájáról, a bevándorlásról. Ehhez kapcsolódóan gyűjtést is rendeznek az üldözött keresztényekért. Pincepörkölttel és vecsési uborkával várta a kötcsei piknikre érkezőket Németh Szilárd. Az újdonsült Honvédelmi Államtitkár - aki a választási kampányban a Csepeli hírmondóban is megosztotta a választókkal kedvenc receptjeit - azt üzente közösségi oldalán a Somogy megyei faluba érkező Fidesz-pártelitnek, hogy már várja őket a rotyogó pörkölt. Az ebéd után zárt körben értékeli a választások eredményét Orbán Viktor.