Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. június 8., péntek

23.078 - Munkáspárt: ​Hol szolgálják a képviselők a népet? > 2018.06.08.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2018. június 8. 12:47
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.06.08.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Keletre megy a lengyel a hadsereg?

A lengyel hadügyminisztérium bejelentette, hogy új hadosztályt állítanak fel, amelyet a legkorszerűbb fegyverzettel látnak el. A hadosztály a lengyel-belarusz határon fog állomásozni. (https://defence.ru/)

Bővebben...


A felnőtt ember élete is érték

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a veronai busztragédia után kezdett a kirándulások szabályainak szigorításába, a szerződéstervezetet most azért hozták nyilvánosságra, hogy az iskolák tudják, a fuvarozást vállaló cégeknek milyen feltételeknek kell megfelelniük, a diákokat szállító buszok például nem lehetnek 13 évesnél régebbiek. (http://hvg.hu/cegauto/)

Bővebben...


Vigyázz! A minimálbérrel átverik a dolgozókat!

A minimálbér nettó értékének a következő években el kell érnie, illetve meg kell haladnia a 117 000 forintot – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. (www.mti.hu)

Bővebben...


Neohornizmus: totális szellemi csőd az MSZP-ben

„Az MSZP-nek vissza kell térni a Horn Gyula-i örökséghez, a választók vörös riasztást küldtek újra, hogy a neoliberális, globalista, internacionalista politika megbukott. Miközben karakteres, patrióta baloldali politikát vitt, a liberális SZDSZ-szel szövetkezett, és sikeres tudott lenni" – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP új budapesti elnöke. (http://figyelo.hu)

Bővebben...


Lesz Kim Dzsongun-Trump találkozó

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy június 12-én Szingapúrban mégis sor kerül találkozójára Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel. (http://www.xinhuanet.com)

Bővebben...


Fehérvári Zsolt István már bejegyzett jelölt

Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság a Budapest VIII. kerületben 2018. július 08. napjára kitűzött időközi polgármester-választáson Fehérvári Zsolt Istvánt a Magyar Munkáspárt jelölő szervezet polgármesterjelöltjeként nyilvántartásba vette. (http://jozsefvaros.hu)

Bővebben...


Vegyszerezett földi eper: ez is kapitalizmus!

Érdemes lehet várni a földieper vásárlásával, ugyanis egy friss teszt eredményei azt mutatják, hogy a bolti eprekben sokkal több vegyszer is lehet, mint a piaciban. A felmérés során két piacon árult, feltételezhetően hazai eredetű, szabadföldi termesztésű földieperben, illetve a Tesco spanyol eredetű primőr termékében egyáltalán nem volt kimutatható növényvédő szer. A lista végén az Aldi, Auchan és a CBA terméke végzett. Ezekben a többinél lényegesen magasabb (1-1,1mg/kg) az összes szermaradék koncentráció. (https://www.penzcentrum.hu/)

Bővebben...


​​
Hol szolgálják a képviselők a népet?

Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője június 4-én letette képviselői esküjét a napirend utáni felszólalásokat követően az Országgyűlés plenáris ülése végén. (www.mti.hu)

Bővebben...


A tőkésországok a túlélésért küzdenek

Emmanuel Macron hétfőn jelezte, hogy folytatni kívánja a párbeszédet Olaszországgal azok után is, hogy az új római kormány újra akarja tárgyalni az európai migrációs politikát. A francia államfő arra is felhívta a figyelmet, hogy "a migrációs kérdést csak globálisan és az Európai Unióval összhangban lehet kezelni". (www.mti.hu)

Bővebben...


Nyugi, civilek vagyunk, van itt pénz!

Az Amnesty International (AI) a "Stop Soros" törvénycsomag ellen tartott szolidaritási akciót a Parlament előtti Kossuth téren 2018. június 4-én. A részvevők egy óriás léggömb elött álltak. (www.mti.hu)

Bővebben...


Az egyetlen baloldali jelölt Miskolcon

Fülöp József Istvánné indul a Munkáspárt jelöltjeként a július 15-i időközi önkormányzati választáson Miskolc 12-es választókörzetében. A képviselőjelölt keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nem érti, hogy voltak képesek a szocialisták a Jobbikkal együtt beállni Erdei Sándor (azaz Rokker Zsolti) mögé. (http://minap.hu/cikkek/)

Bővebben...


Hol akarnak partra szállni az amerikaiak és a románok?

Az amerikai és román fegyveres erők kijelölt egységei partraszállási gyakorlatot tartottak Litvániában (https://nation.com.pk/)

Bővebben...


Úri életük van az amerikai katonáknak Kelet-Európában

Jól érzi magát Lengyelországban David Randolph főtörzsőrmester, aki az amerikai 446. Szállító Zászlóaljjal tartózkodik lengyel földön a Saber Strike hadgyakorlat keretében. (http://www.eur.army.mil/)

Bővebben...


Pásztó: a Munkáspárt már csatába szállt

Augusztus 12-én a Nógrád megyei Pásztón időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választás lesz. Pásztó Város Helyi Választási Bizottsága már bejegyezte a Munkáspártot, mint induló pártot.  (http://paszto.hu/files/)

Bővebben...


Forgassuk meg ezt a világot!

Június 24-én elnök- és parlamenti választásokat tartanak Törökországban. Bár a választási törvény alapján a Török KP indulhat a választáson, az eljárási szabályokat úgy csűrték-csavarták, hogy a Török KP nem indulhat, mint párt. A Török KP tagjai nem ijedtek meg, független jelöltként indulnak. (http://www.tkp.org.tr)

Bővebben...


Foci: Irány Moszkva!

Hét nap múlva kezdődik a Labdarúgó Világbajnokság Oroszországban. (http://welcome2018.com)

Bővebben...


Peking: női díszszázad fogadja Putyint

Putyin orosz elnök e heti pekingi látogatásakor mutatkozik be a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg új díszalakulata, benne a női díszszázad is. (http://en.people.cn/)

Bővebben...


Női kormánnyal a válság ellen?

Pedro Sánchez vezetésével megalakult Spanyolország új kormánya. A 18 miniszterből 11 nő. Hölgyek adják a miniszterelnök-helyettest, és az ő kezükben van a gazdasági, pénzügyi és hadügyi tárca is. (www.elpais.com)

Bővebben...


Öt éven belül új vasútvonal lesz Belgrád és Budapest között

Legkésőbb 2023 végére el kell készülnie a Budapest-Belgrád gyorsvasúti vonalnak - mondta a Pekingben tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar mérnök szakértők által meghatározott pénzügyi keret 525 milliárd forint, plusz 10 százaléknyi tartalék, tehát a pénzügyi ajánlatoknak ezen az összegen belül kell lenniük. (www.mti.hu)

Bővebben...


Egymásnak mentek az amerikai páncélosok

A Litvánia területén zajló hadgyakorlat során egymásnak ment négy amerikai páncélozott szállító jármű. 13 amerikai katona sérült meg. (https://ru.delfi.lt)

Bővebben...


Mit vállalt a magyar honvédelmi miniszter a NATO-ban?

A NATO országok hadügyminiszterei megállapodtak, hogy 2020-ra olyan rendszert alakítanak ki, amelyben a NATO-országok 30 napon belül képesek lesznek mozgósítani 30 gépesített zászlóaljat, 30 repülőszázadot és 30 hadihajót. Megállapodtak két új parancsnoki központ felállításáról, hogy a csapatok bevetése gyorsabban menjen, A tanácskozáson először vett részt Benkő Tibor magyar miniszter. (www.nato.org)

Bővebben...