Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. június 24., vasárnap

23.097 - ​Jobb fizetést akarsz? Harcolj érte! > Munkáspárt hírlevél > 2018.06.22.


Feladó:
​​
​​
Munkáspárt Információs Iroda

Dátum: 2018. június 22. 13:09
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.06.22.
Címzett: jozsef@kutasi.


Miskolc: bravó, Ibolya!

„Erdei Sándor „Rokker Zsoltti" csak „hinti a rizsát". Úgy látszik valótlan állításokkal akar befutni, mint képviselő, Miskolcon, a 12. egyéni választókerület önkormányzati képviselőjeként. Igyekszik ezáltal is félrevezetni Miskolcon az adott térség lakosságát" – így kezdi levelét Fülöp Józsefné, aki a Munkáspárt képviseletében a miskolci 12. számú választókerületben indul az önkormányzati posztért. (http://nepszava.hu)

Bővebben...


Üsd, vágd az oroszt, nem apád!

Az amerikai és a lengyel hadsereg katonái közösen készülnek az ellenség leküzdésére a lengyel területen zajló Saber Strike 18 hadgyakorlaton. (www.defense.gov)

Bővebben...


Négy magyar film is jelen van Sanghajban

Négy magyar mozifilm kapott meghívást a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválra, amelyen Enyedi Ildikó az Arany Serleg fődíjról döntő zsűri tagja lesz. A sanghaji fesztiválon láthatja először a külföldi közönség Sándor Pál bohém komédiásokról szóló Vándorszínészek című filmjét. Gárdos Éva rendező személyesen mutatja be a sanghaji közönségnek a Budapest noir című krimit. A fesztiválon szerepelni fog Vranik Roland Az állampolgár című, számos rangos fesztiváldíjjal méltatott filmje is. Műsoron lesz Sanghajban Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a tavalyi cannes-i fesztivál versenyprogramjában bemutatott Jupiter holdja. (https://librarius.hu)

Bővebben...


Nem tudsz mit mondani a máról, rúgj bele a múltba!

Lyukaszászló-adományozó akcióval szeretné elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését Pongrátz András, néhai Pongrátz Gergely szintén szabadságharcos testvére és Novák Előd korábbi jobbikos politikus. Ez lehet a Mi Hazánk mozgalom első nagy akciója - hangoztatták sajtótájékoztatójukon, amelyet vasárnap Budapesten, Pongrátz Gergely zuglói mellszobránál tartottak. A mozgalom június 23-ára tervezett zászlóbontását Toroczkai László ásotthalmi polgármester az elmúlt héten közösségi oldalán jelentette be. (www.mti.hu)

Bővebben...


Emberevő törvény

Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja országos akciót indított a nyugdíjkorhatár növelése ellen. A Medvegyev-kormány a nyugdíjkorhatárt a férfiaknál 60-ról 65-re, a nőknél 55-ről 60-ra akarja emelni. Oroszországban a férfiak 43 százaléka nem éli meg a 65 éves életkort, a nők 25 százaléka pedig a 63 évet. A törvény egész társadalmi csoportokat semmisít meg, igazi emberevő törvény. (www.kprf.ru)

Bővebben...


Az amerikaiak már a spájzban vannak!

Justin Geiger főtörzsőrmester alakulatával már Lengyelországban van, hogy biztosítsák Lengyelország védelmét Oroszországgal szemben. (https://www.dvidshub.net)

Bővebben...


Trump benyújtja a számlát

Az USA fizeti jelenleg a NATO költségeinek nagy részét. Az USA az 1999-es Jugoszlávia elleni háború óta először páncélos erőket hozott Európába. Csapatokat és fegyverzeteket telepített Kelet-Európába. A NATO július 11-12-i csúcstalálkozóján benyújtják a számlát: tessék fizetni! (https://www.politico.eu)

Bővebben...


Mit csinál Thürmer Gyula a Múzeumok Éjszakáján?

Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark az idén is megrendezi a Múzeumok Éjszakája programot. Június 23-án, szombaton este gazdag programmal várják az érdeklődőket. (http://www.museum.hu)

Bővebben...


Hagyják békén Venezuelát!

Venezuela magyarországi nagykövete. Raúl José Betancourt Seeland a Munkáspárt elnökével, Thürmer Gyulával találkozott a párt központi székházában.  (http://hungria.embajada.gob.ve)

Bővebben...


A temetés alanyi jogon járjon és az állam fizesse!

A hatályos jogszabályokban foglalt 2019-es időponttal szemben csak két évvel később, 2021-ben nyílik mód arra, hogy a temetési szolgáltatást megfizetni nem tudó gyászolók olcsóbb megoldást választhassanak. (https://mfor.hu)

Bővebben...


​​
Jobb fizetést akarsz? Harcolj érte!

A bérek visszafogásának költségvetését nyújtotta be szerdán a pénzügyminiszter a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) álláspontja szerint. A jövő évi büdzsé tervezetében átlagosan 8,8 százalékos béremeléssel számolnak, míg az idén ez 10,7 százalék volt. Ráadásul az állam rossz gazdának is bizonyul, mert a versenyszférában nettó 9,3, míg a közszférában 7,3 százalékkal emelkedhetnek a jövedelmek. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Az oroszok élni akarnak, nem meghalni

Oroszország folytatódik a harc a nyugdíj korhatár növelése ellen. Megszólaltak a szakszervezetek, az ifjúsági szervezetek is. (https://kprf.ru)

Bővebben...


Jöjjön kedvesem!

James N. Mattis amerikai hadügyminiszter melegen fogadta Ursula von der Leyen német hadügyminisztert. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


A kínaiak sem akarnak migráns-betelepítést

A kínaiak 97,7 százaléka ellenzi, hogy migránsokat telepítsenek Kínába. – mutatta ki a China's Sina Weibo. A migrációt az USA és néhány más nyugati ország felelőtlen politikája idézte elő. - jelentette ki Li Yunlong, a Kínai Kommunista Párt pártiskolájának professzora. (http://www.globaltimes.cn)

Bővebben...


A kormány visszaveszi, amit adott. Engeded?

"Oszd meg, kérlek, hogy minél több emberhez eljusson a MEGOLDÁS! Tedd meg te is, lépj be a Vasasba! Alakítsatok munkahelyi szervezeteket! Álljatok ki magatokért! Együtt erősek vagyunk! Hajrá #Vasas!" (https://www.facebook.com)

Bővebben...


5 milliós miniszteri fizetés? A kormány szembe köp bennünket!

Többszörösére emelkedhet a miniszterek fizetése a 2019-es költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat alapján. Az eddigi gyakorlat helyett, ami a köztisztviselők illetményéhez kötötte a miniszteri javadalmazást, új szabály alapján állapíthatják majd meg a kormánytagok bérét: a miniszter maximum annyit kereshet, amennyit a minisztériuma alá tartozó állami cég vezetője. Ez akár havi 5 millió is lehet. (https://index.hu)

Bővebben...


Katonásdit játszanak a lengyelek és az angolok

Növelni kell a NATO védelmi és elrettentő képességét a szövetség keleti szárnyán - ebben egyeztek meg Lengyelország és az Egyesült Királyság védelmi, illetve külügyminiszterei a Varsóban megtartott csütörtöki egyeztetéseken. (www.mti.hu)

Bővebben...