Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. december 11., csütörtök

1.377 - Halász József dr.: Mit akar a Magyarok Szövetsége? - NyíltlevélKovácsGáboronkeresztül a Magyarok Szövetségevezetõinek, tagjainak

Betreff: [eunyet.hu] Re: Mit akar a Magyarok Szövetsége? - NyíltlevélKovácsGáboronkeresztül a Magyarok Szövetségevezetõinek, tagjainak
Datum: csütörtök, 2008. december 11.
Von: Halász József dr.
An: Kutasi József - Budapest

Nyílt levél Kovács Gáboron keresztül a Magyarok Szövetsége vezetõinek, tagjainak

Kedves Gábor!
Mivel a Magyarok Szövetségének Kiskátéja nyilvános, ezt a levelet az általam elérhetõ legnagyobb körben fogom terjeszteni. Szeretettel kérlek, a választ (válaszokat) is ugyanígy tedd (tegyétek) nyilvánossá.

Sajnálom, hogy Veled és az „Öregek Tanácsa” több tagjával kiépült, évek óta tartó barátságunk megérte a szakítópróbát. Szeretettel remélem, hogy ez csak próbatétel és a szakítás nem fog megtörténni.

Õszintén örülök annak, hogy a Kiskáté a közel tíz évvel ezelõtt elkészült, és a http://eunyet.hu honlapon mindenki által megismerhetõ (és megismert) Gondoskodó Magyarország és a Gondoskodó Magyarország programpontjai több elemét magában foglalja. Ezt nem plágiumnak tartom, mert meggyõzõdésem, hogy az egy irányban gondolkodó és azonos lelki alapon álló emberek törvényszerûen jutnak azonos következtetésekhez.

Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a két gondolkodási mód (paradigma) mégis alapvetõen különbözik egymástól.

A különbözõség abban mutatkozik, hogy a Magyarok Szövetsége a Szent Korona Tant – és ezzel a Szent Korona eszme (értékrend) egy-egy kiragadott részét – fogadja el, míg a Gondoskodó Magyarország a Szent Korona eszme mindent meghatározóságára épül (Sub specie Sacrae Coronae – mindennek a Szent Korona eszme szerint kell történnie). Ez olyan alapot tart meghatározónak, amely „atyai õseink hagyományaihoz való hûséget” (Szent István király intelmei Imre herceghez) és a szeretetet (ennek leglényegesebb megnyilvánulási formáit írja le Szent István az intelmekben), vagyis az állam és az ember szabadságát tartja mindenek felettinek – és ennek feltételeit és védelmét is biztosítja egy egységes és zárt gondolkodási (logikai) rendszerben.
Ezért Alkotmány az az öt pont, amely az állam szabadságát (Hungaria semper libera), a kötelezettségek és jogok összhangjában minden Szent Korona Tag egy és ugyanazon szabadságát (Una et eadem libertas) emeli ki és ennek tárgyi és szellemi feltételeit biztosítja (Sacra Corona radix omnium bonitum, iurium et possesionum, Sub specie Sacrae Coronae). Egységgé ezt a szabályrendszert az emeli, hogy mindenki kötelezettségévé teszi a Szent Korona eszme érvényesülésének megvédését (Ius resistendi et contradicendi).
A Szabadság az a rend, amelyet szkíta õseink a legfontosabb értéknek tartottak. És ennek összehangoló szere kell, hogy legyen minden résztevékenység szabályozása.

Mint mindennek, a szerves egységként történõ társadalmi együttélésnek is örök és változtathatatlan alapra (Alkotmányra) kell lennie, és ez pedig nem lehet más, mint a Szabadság elõbb leírt meghatározás-, feltételbiztosítási- és védelmi rendszere.
Ez a gondolat vezet el a társadalmi együttélés szabályozásának hármas egységéhez: az örök és változtathatatlan Alkotmány, ennek egy történelmi idõszakra vonatkozó irányelveit tartalmazó Alaptörvény, és ez alapján a részleteket szabályozó törvényrendszer egymásra épülõ egységéhez.

Azért kellett mindezt leírnom, hogy érzékeltessem: alap nélkül nem lehet rész-szabályozást végezni, márpedig a Magyarok Szövetségének munkacsoportjai (szekciói) ezt teszik. Az egymástól elszigetelt (izolált) elemek utólag nem hangolhatóak össze, mert közös alap nélkül épültek. Az így összeálló elem-halmazt a matematikai gondolkodási rendszer (logika) káosznak nevezi.

Kedves Gábor!
A neoliberális gazdaságpolitikának befellegzett – ahogyan annak egyik meghatározó személyisége, Soros György fogalmazott.
Érthetetlen számomra, hogy a Magyarok Szövetsége miért ennek „piaci fundametalizmus hittétele” gondolkodási módjának változtatását tûzi ki célul, a helyett, hogy a Szent Korona értékrend tiszta és a Teremtõ által ránk kegyelmezett gondolkodási módjának érvényesülését venné alapul.
Ez a gondolkodási mód a teljes önellátásra (autarkiára) épül, elvetve a kínálat által befolyásolt (manipulált) kereslet megbukott eszméjét és helyére állítva az igény és a lehetõség természetes összhangjának biztosítását.
Ez a gondolkodási mód a család (a legszentebb emberi közösség) feladatainak mintájára építi fel az állam irányító szerepét és mûködését, a néphagyományok helyére állított – a neoliberális kapitalizmussal együtt megbukott - mesterséges kultúra (európai civilizáció) irányelvei helyett. Ennek megfelelõen az igénykielégítés alapja a lelki, szellemi és anyagi nemzeti vagyon növekedése.

A Magyarok Szövetsége Kiskátéja egy olyan gondolkodási módot tükröz, amely nem gondolkodási mód váltást, hanem a megbukott gondolkodási mód változtatását jelenti, ezért nem hú „atyai õseink hagyományához”, hanem annak a „Reformszövetségnek” a gondolatiságát követi, amelyet Orbán és Gyurcsány érdekegységét fejezi ki és képviseli.

Kedves Gábor!

Szeretettel kérlek, és rajtad keresztül szertettel kérem a Magyarok Szövetségének Öregek tanácsát és mindazokat, akik vezetõi, tagjai a szervezetnek, gondoljátok át a fentieket!

Ugyanakkor szeretettel és tisztelettel tájékoztatlak arról, hogy megkezdtük a Szent Korona értékrend szerinti rendszerváltás elõkészítését, a most folyó „Van más megoldás” országjáró körúttal.

Folyamatosan állapítjuk meg, hogy az egyes településeken (a Szent Korona területi részén) milyen feltételek szükségesek az önellátás megvalósítására (erre adatfeldolgozási- és értékelési – informatikai - rendszer is rendelkezésünkre áll).
Január második hetétõl háromnapos részrendszer-kidolgozó és követ-kiválasztó összejöveteleket tartunk a Szent Korona teste személyi részének (társadalmi csoportoknak) képviselõivel.
Ez utóbbi alapja azoknak az embereknek az Együttmûködési nyilatkozata, akik összehangolt munkával fogják teljesíteni Szent Korona Tagságukból eredõ Szolgálatukat.


Hogy érezd, mennyire elõkészített ez a munka, kérlek, olvass bele a http://szksz.hu/index081001.html honlapba. Az elõkészület az arisztotelészi hármas kérdésre (miért – mit – hogyan) adott válasz-rendszeren keresztül történt.

Kedves Gábor!

Szeretettel kérlek – és Rajtad keresztül kérem az Öregek tanácsa tagjait (ezt a szervezetet is említi Szent István intelmeiben), a Magyarok Szövetsége vezetõit és tagjait, hogy a polgári-dogmatikus Szent Korona-értelmezés helyett válasszátok a népi szentkoronaiságot, amely az egyetlen tiszta forrás, és ami most a felszínre tört azért, hogy meg tudjuk tisztálkodni benne. (Bálint Sándor bácsi gondolata).

Kelt Szegeden, 2008. december 11-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája
________________________

Mit akar a Magyarok Szövetsége? http://www.karpathaza.net/
A hazugságok korának lezárását, nyílt szembenézést az ország állapotával.
Teljes állapotfelmérést, és ennek alapján a nemzet közössége számára leginkább megfelelõ cselekvési irányok megválasztását a nemzet hosszú távú fennmaradása érdekében. Le fogja váltani a neoliberális politikát, és valódi nemzetállami mûködés feltételeit teremti meg.
Létrehozza a valódi fordulat kormányát, a jelenleg regnáló politikai elit teljes és egyöntetû leváltásával. A lehetõ legnagyobb nemzeti tömegbázis kiépítésével, a társadalmi csoportok tevékenységének összehangolásával, folyamatos érdekegyeztetéssel egységes és összehangolt társadalmi fellépést szervez. Szakértõi csoportok felállításával tájékoztatja a lakosságot az ország helyzetérõl, és állami feladatok átvállalására képes civil szervezeteket épít ki. A legmesszebbmenõ civil társadalmi ellenállást szervezi a nemzetközi pénzügyi köröket szolgáló, az egyén és nemzetellenes - globális - politikával szemben.
A termelõ, teremtõ munkát végzõk adóterheinek mérséklésével, az ország ökológiai és humán rendszereiben megtermelt javak visszaforgatásával, a fejlett technológiákat alkalmazó nemzeti ipar, a minõségi mezõgazdasági termelés, a szolgáltatások fejlesztésével a helyi anyagi és szellemi tõkeképzõdés biztosítása a célja.
Helyreállítja az ország gazdasági, politikai szuverenitását, lépéseket tesz az adósságteher felülvizsgálatának érdekében. Visszaszerzi a jogtalanul privatizált nemzeti vagyont, és kidolgozza az ország lakóinak kárpótlási rendszerét.
Az MSZ 2009. augusztus 20-ra összehívja a Magyarok Országos Gyûlését, az azt követõ hónapokban pedig megvalósítja a valódi rendszerváltást."

(A fenti idézetet a Magyarok Szövetsége kiskátéjából ollóztam ide.)

Néhányan a meghatározó tagok közül:
Andrásfalvi Bertalan prof., Molnár V. József, Makovecz Imre, Papp Lajos prof., Pap
Gábor, Szántai Lajos, Bogár László prof., Rácz Sándor, Molnár Ervin, Hargitay András,
Géczy Gábor, Vukics Ferenc, Tóth Ferenc, Tóth Zoltán József.

Ha Te is részt tudsz vállalni ebbõl a MUNKÁBÓL - a rész nagyságát a képességeidhez,
szakterületedhez, idõdhöz magad méred ki magadnak - akkor kérlek jelezd felém:

Kovács Gábor muzsikus, +36-30/301-21-81, e-mail: maszov@tvn.hu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------