Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 15., kedd

3.425 - Bóna Mária Ilona: Azért írok múlt időben Patrich Swayze-ről, mert ma hajnalban meghalt. Nyugodjon békében!

Von: Bóna Mária Ilona
Gesendet: kedd, 2009. szeptember 15. 21:48
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
Nagy formátumú férfiakat alakító filmszínészről és két kedvenc- általa alakított főhősömről írok ebben a levélben

 

Patrich Swayze 1952-2009

Az egyik kedvenc főszerepem Patrich Swayze-vel a Dirty Dancing férfi főhősének jellemábrázolása. Ez a film egy olyan ifjúról szól, akinél nem az számít, hogy milyen iskolákat végzett, hogy éppen mit dolgozik, hanem az hogy milyen csodálatos EMBER! Ez a csodálatos ember beleszeret egy polgárlányba, akinek a szülei tiltják tőle... A történések a félreértések sorozata, mert amikor a régi nőismerősét magára hagyja a bajban a szeretője. A beteg nőhöz - akkor ez a társadalmi státuszát tekintve "senki" ifjú - orvost hív, aki megkérdezi, hogy kihez tartozik a beteg? És akkor ez az ifjiú azt mondja, hogy "hozzám tartozik". Ő az, aki orvosságért rohan és ápolja, míg csak szükséges, miközben a lány szeretője, a felsőbb körökből való férfi eltűnik, mintha mi sem történt volna.

Ez egy olyan KIÁLLÁS egy másik ember mellett - egy bajba jutott mellett - amire nagyon kevesen képesek, főleg manapság! Lesz is belőle kellemetlensége, szegény táncpartner fiúnak! Hiszen, azt hiszik, hogy ő hozta azt az ismerős lányt ilyen rettenetes helyzetbe...miközben már javában kibontakozóban van egy csodálatos szerelem a jobb módú, "úri körökből" való ifjú hölggyel. Ahogy tánc közben megtanulja és megszereti egymást a két ember, az valami csodálatos! Feledhetetlen volt és köszönöm Patrich Swayze-nek a filmtörténet egyik legszebb férfi-szerelmének bemutatását.

http://video.xfree.hu/?n=katyladybird|31c500ac126c1d513007b83a1079d33b#videoloc

Ghost című film főhőse, aki szereti feleségét még a halála után is, mert a test meghalhat és elenyészhet, de a LÉLEK az ott él a szeretett lényben örökre. Ha két ember OTTHONRA LEL egymás szívében-lelkében, akkor az  az összetartozás megmarad örökre...

Számomra ezt jelentette a Ghost, pontosabban a szeretett lény iránti vonzalom halhatatlanságát. Csodálatosan alakította a főhőst ebben a filmben is Patrich Swayze. Nézzétek meg a TVN-es honlapom videó tárában azt a testi-lelki együvé tartozást, amit ez a két színész oly csodálatosan elénk tudott tárni!!!

http://video.xfree.hu/?n=furaila|8f46104b0dceedd6022768b080cf9ccf#videoloc

 

Azért írok múlt időben  Patrich Swayze-ről, mert ma hajnalban meghalt.

Nyugodjon békében!

 

Bp. 2009. szeptember 15.

 

Bóna Mária Ilona

-------------------------------------------------------------------------------