Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. október 6., kedd

3.580 - Honlevél Szerkesztőség: Ez sem mentség azonban a magyar nyelv helytelen és hibás használatára.

Von: Honlevél Szerkesztőség
Gesendet: hétő, 2009. októober 5. 17:05
An: 'Kutasi József'
Betreff: 3.540 - 2009. augusztus. 22.-én. leplezték le Győr-Ménfőcsanakon Gróf. Dr. Wass Albert, Erdélyi Világszövetség életnagyságnál nagyobb mellszobrát, Kolozsy Szobrászművész alkotását.

 

Kedves Jóska bátyám!

 

Köszönöm. Nem rejtettem véka alá nevemet, hisz közismert, ki szerkeszti a Honlevelet. (Pápai Szabó György). Jóska bátyámmal már nem először váltottunk levelet. Azért mertem csak monogrammal jegyezni rövid levelemet. Kolozsy művész urat tisztelem életéért, művészetérért, s pont az ő védelmében és érdekében kérem és kérjük (könyörögve!), hogy borzalmasan hibás szövegeit (begépelés, helyesírás, stilisztika) valaki nézze át, korrektúrázza, lektorálja, mielőtt felkerülnek az internetre, mert tényleg illúzióromboló mások szemében is... S ez rá sem vet jó fényt, függetlenül attól, hogy mindenki tudja, mióta él kint. Ez sem mentség azonban a magyar nyelv helytelen és hibás használatára…

 

Magyar nyelvünk nagy érték, amit meg kell becsülni és helyesen használni. E valóban baráti és tiszteletteljes kérésből ne akarjon a Művész Úr különböző dolgokat és mellékvágányokat kitalálni, s egyéb következtetéseket levonni. Mert nincsenek. Ahogy hátsó szándékaim sem. Tiszteljük és szeretjük őt és munkáit. Kérésem jó szándékú és egyértelműen világos. Nem ellene, hanem éppen: érte, s ősi nyelvünk tisztaságáért!!! Biztos van valaki a Művész Úr környezetében, aki ebben a kérdésben (írásai lektorálásában) segítségére lesz a jövőben.

 

Kérem Jóska bátyám és a Művész úr megértését is, s bocsánatát őszinteségemért. De csak a segítő szándék vezetett!  

 

Szeretettel: Pápai Szabó György f.szerkesztő

----------------------------------------------------------------