Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. október 7., szerda

3.588 - Magyarok Szövetsége: Nekünk minden nemzeti gondolkodású emberre szükségünk van, mindenkire, aki elfogadja a 21 pontba foglalt céljainkat.

Magyarok Szövetsége

Egészséget, vagy részegységet?

SzLenke, 2009, október 2 - 20:55

A Magyarok Szövetségének képviselői többször is személyes tárgyalást folytattak a Jobbik vezetőivel. Ekkor tisztázták, hogy a Jobbik, mint párt, a jelenlegi parlamentális keretek között igyekszik ellátni vállalt feladatát. A Magyarok Szövetsége a jelenlegi kereteket szeretné olyanra cserélni, amely lehetetlenné teszi azt, hogy az állami vezetés sorozatosan a nemzet hosszú távú érdekei ellen tevékenykedjen. Ez pedig a tényleges rendszerváltást, lehetőség szerint a választások előtti, a teljes nemzet bevonásán alapuló alkotmányozást jelenti. A vezetők megállapították, hogy ez két különböző tevékenység, kiegészíti és segítheti is egymást. Mindkettőre – egymástól függetlenül is – szükség van.

A Magyarok Szövetsége soha sem kíván párt lenni, és nem kíván egyik párt civil szervezete se lenni, egyik párttal se kíván háttér-megállapodásokat kötni, de tevékenysége során bármely pártot támogat annyiban, amennyiben az a Szövetség céljaiért küzd.

Nagy hibát követnénk el, ha most valamelyik párttal választási szövetséget kötnénk. A tagságnak csak az a része maradna meg, amelyik egyébként is az adott pártra szavazna, holott a nemzeti összefogás nyilvánvalóan ennél többről szól.

Nekünk minden nemzeti gondolkodású emberre szükségünk van, mindenkire, aki elfogadja a 21 pontba foglalt céljainkat. Annak ellenére (vagy éppen azért), hogy egyik pártnak sem szeretnénk kiszolgálói lenni, egyre többen csatlakoznak hozzánk, egyre szélesebb körben fogadják meg az emberek azt, amit mondunk, amelynek lényege, hogy a magyar közéletben mindennek a nemzeti érdek elsődlegességén kell alapulnia. Ezzel azoknak segítünk, akiknek programja és tevékenysége ugyanilyen alapokon nyugszik. Így sokkal több emberhez juthatnak el azok a gondolatok, amelyek alapján felismerik a helyes utat, és a választások során sokkal többen fognak a nemzet érdekeit legjobban képviselőkre szavazni.

Ha a Magyarok Szövetsége pártoktól független marad, akkor bármikor képes lehet a teljes magyar nemzet hosszú távú érdekeit szem előtt tartva a pártok tevékenységét felügyelni, az izmusok mögé bújó nemzetmegosztást megakadályozni.

Egészséget kívánva, szeretettel:

Herpai Sándor

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------