Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. október 12., hétfő

3.623 - Bogád Antal: Ezért nincs lehetősége Sólyom László köztársasági elnöknek a parlamentet feloszlatni és új választásokat kiírni.

Von: Bogád Antal
Gesendet: péntek, 2009. október 9. 09:16
An: Kutasi József
Betreff: Ébresztő magyarok! Ezt akarjátok?
Wichtigkeit: Hoch

 

A felemás rendszerváltozás társadalmi vetülete

 

Az 1990-ben bekövetkezett úgynevezett rendszerváltozás látszatra a szabad választás éve volt, telis-teli szájtáti csodavárással, és szemet kápráztató délibábok sokaságával.

       

Felmerül a kérdés, miért csak látszatra? Hiszen a polgárok szabadon dönthettek a pártok és a képviselőjelöltek között. Való igaz, csakhogy 1990-ben még itt állomásoztak a szovjet csapatok, s egy megszállt országban nem lehet szabad választásokról beszélni. Ennek köszönhető- tartva egy esetleges bolsevik restaurációtól, hogy az ELLENZÉKI KEREKASZTAL lovagjai olyan választójogi törvényt fogadtak el, s egy szovjet típusú alkotmány módosítást, ami a mai napig érvényben van. Ezért nincs lehetősége Sólyom László köztársasági elnöknek a parlamentet feloszlatni és új választásokat kiírni.

 

De térjünk vissza 1990-re. Az évszázadok óta-de különösen a negyvenöt év diktatúrája után a történelmi emlékezéstől megfosztott nép kábán ébredezett, és lélekben megpróbált felegyenesedni, hogy annyi szenvedés, jogfosztottság, s vérbe fojtott szabadságküzdelmei után, a váratlanul felragyogó "függetlenség csillagát" nyaldosó fénycsóvák szemkápráztató tűzijátékában gyönyörködjék.

Ám hamar szertefoszlott a délibáb, amikor a nagybetűs Valóság szembejött vele. Mivel ez a négyszáz évi függőség nem múlt el bennünk nyomtalanul. Mint egy fertőző vírus, tovább élt tudatunkba, tudatalatti énükben, és befészkelte magát sejtjeinkbe. Ily módon megtelepedve bekerült vérkeringésünkbe, és alattomosan burjánozva, amint egy rákos daganat- elpusztította az egészséges sejtek tekintélyes hányadát, alaposan legyengítve immunrendszerünket. S ez által elhomályosította kis híján visszahódított emlékezetünket, olyannyira, hogy az emberek vissza kívánkoztak jelképesen szólva, Egyiptomba, a szolgaság bölcsőjébe. A nemzeti oldal három elvesztett választása ékes bizonyítéka ennek. Illyés Gyula megállapítása szerint az a művelt ember, aki a valódit a hamistól meg tudja különböztetni.

Hányan tudják? A 2004. december 5-ei ügydöntő népszavazás kudarca csattanós választ adott ismét erre. Való igaz, az Európa -Uniós parlamenti választások sikeresnek könyvelhetőek el, de ez nem a nemzettudatról, a felegyenesedet lélekről, hanem a kormány iránti bizalomvesztésről szólt. Valószínűnek tartom ugyanis, ha a kettős állampolgárságról ismét ügydöntő népszavazást tartanának, az eredmény, hasonló lenne, mint 2004. december 5-én. Ebben az országban mentális megújulásra, erkölcsi forradalomra van szükség, hogy ez a tudathasadásos állapot megszűnjön. Új választójogi törvény és a jogfolytonos Történelmi Alkotmányunk visszaállítása megkerülhetetlen, hogy a nemzetellenes, tehetségtelen mekelekekből álló kormányok a közeljövőben a választási ciklus lejárta előtt visszahívhatóak legyenek. Az ország a harmadszorra visszaválasztott pártállami nomenklatúra jóvoltából ki van fosztva, tönkre van téve, a globális tőke martaléka.

 

A magyar, mára cseléd lett a saját hazájában. Nem tudom, a jelenleg regnáló kormány kitől kapta a felhatalmazást, a közvagyon elkótyavetyélésére, és az irdatlan nagyságú bankhitel felvételére? A szociálliberális koalíció felbomlása ellenére természetesen a kisebbségi kormányzás tovább folytatódott.  Miniszterelnök csere történt, hogy meghosszabbítsa túlélését ez a gátlástalan, népnyúzó, vörös csürhe Az Országgyűlés hatásköréből kiszervezett privatizációt ugyanis be kell fejezni, a maradék nemzeti vagyont is el kell még adni. Hadd legyen földönfutó a magyar a saját hazájában. Ez által teljesen kiszolgáltatva a Globális tőke gyarmatává tett országunk új urai kénye-kedvének. A kiszolgáltatott magyarság aztán, ha nem bizonyul engedelmes cselédnek, elkergethető lesz a saját hazájából.

Ébresztő magyarok! Ezt akarjátok?

 

Bogád Antal

 

                                     MIT REMÉLSZ MÉG

                                    

                                    Mit remélsz még édes hazám

                                    Lásd előre sorsodat,

                                    Ha tovább tűrsz, szemedet is

                                    Kilopja e sáskahad.

                                    

                                    Ébredj végre alvó nemzet

                                    Nincs immár mit vesztened,

                                    Oly gyorsan ronts ellenedre

                                    Mit égből a förgeteg.

                                    

                                    Építs fel egy új világot

                                    Élhetőt, avítt helyett,

                                    Bár esküdjön egész világ

                                    Ég és Föld is ellened.

                                  

                                    Légy hát újból Árpád népe

                                    Ezer év tekint le rád,

                                    Lépj a síkra egy emberként

                                    Megretten a zsarnokság,

                                    S felvirrad a Szabadság.

                                   

                                  Budapest, 2009. szeptember 25.

 

                                   Bogád Antal

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------