Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 16., szerda

11.028 - Interjú Róna Péterrel: Egy éven belül leválthatják Orbán Viktort?

www.nemzetihirhalo.hu *************
Egy éven belül leválthatják Orbán Viktort?
Interjú Róna Péterrel

Róna Péter közgazdász szerint Görögország és Olaszország után Magyarország vezetését is "saját emberére" bízhatja az Európai Unió.

Noha lenne lehetőség az euró-övezet problémáinak orvoslására, ezek az eszközök egyelőre nem kerültek előtérbe. Jelenleg egy egészen más küzdelem zajlik, ami egy olyan euró-zóna fenntartásáról és átalakításáról szól, ami a centrum és a periféria közötti erőviszonyokat betonozza be - nyilatkozta a mindennapi.hu-nak Róna Péter közgazdász.


Szerinte a periféria országainak szerepe a jelenlegi gazdasági szerkezetben annyi, mint a török vendégmunkásoké a 60-as években a német gazdaságban. Mint mondta, ennek a szerkezetnek az intézményesítéséről folyik most a vita. Amikor a görög válság beindult, minimális mennyiségű pénzzel kezelni lehetett volna a helyzetet, azonban Németország egyáltalán nem is foglalkozott a görög helyzettel, azt a látszatot keltve, hogy négy hónappal későbbi tartományi választásai miatt nem jó, ha Angela Merkel kancellár a görögök gondjaival foglalkozik.

Róna szerint mire a német kancellár pártja (CDU) számára vesztes tartományi választások lezajlottak, a görög helyzet teljesen elmérgesedett, azonban még ekkor sem foglalkoztak vele, és olyan konstrukciókkal álltak elő, amiknek nyilvánvalóan semmi hasznuk nem volt, és amelyek kivitelezhetetlenek voltak. A bejelentett megállapodások nem valósultak meg. Az idei júliusi egyezségből semmi nem lett, de a két héttel ezelőtti G 20-as megállapodás sem sikeres, hiszen ahhoz, hogy az működjön, Olaszországnak be kellene fizetnie mintegy 60 milliárd eurót, noha ezt Olaszország nem tudja megtenni, de bejelentették, hogy ez lesz a megoldás, tehát nyilvánvalóan kilóg a lóláb, hogy komolytalan a megállapodás - fűzte hozzá a közgazdász.

A görög "mentőcsomag" egyébként egy hatalmas privatizációról szól, amiben a vízművek, a villamos energia és kikötők is szerepelnek az eladásra váró tételek között. Róna Péter a mindennapi.hu-nak kifejtette: "jelenleg az zajlik, hogy periféria országaiban a megválasztott politikai vezetéseket lecseréli az EU a saját embereire. Az új görög miniszterelnök, Papadémosz az Európai jegybank alelnöke, Mario Monti, aki valószínűleg Olaszország miniszterelnöke lesz, a brüsszeli európai bizottságnak volt belső piaci biztosa. Ez azt jelenti, hogy Olaszországban is lesznek privatizációs folyamatok, és ezt már le is írták. A valutaalap és az IMF levélben szólította fel Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, hogy Olaszország nevezze meg, hogy évenként miként tud 5 milliárd euró állami vagyont, ingatlant eladni, amely összeget teljes mértékben adósság törlesztésre fordít."

A közgazdász vélekedése szerint ez a mechanizmus már beindult és egy éven belül Magyarország miniszterelnöke Andor László lehet, hiszen látszik, hogy az unió kihelyezi a periféria országaiba az általa ismert és megbízható embereket. Mindezt alátámasztja a Wall Street Journal cikke is, amiben arról írnak, hogy Magyarországon lehet a következő nagy válság. A közgazdász szerint a cikk megalapozója Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának nyilatkozata lehet, amiben a biztos elmondja, hogy mekkora lesz a magyar költségvetési hiány.

"A dolog lényege az, hogy egy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országainak a demokratikus szerkezete fel van függesztve. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van." - összegezte Róna Péter.

Forrás: mindennapi.hu

Sokkaljobb-kommentár: Az a bizonyos frankfurti csoport az Európai Unió központi bankja, amely Magyarország felett 2001. óta rendelkezik (miniszterelnök: Orbán Viktor, jegybankelnök: Járai Zsigmond). A forintunkat is ők nyomják, természetesen jó drágán.

Mármint nekünk jó drágán. A Magyar Nemzeti Bank azóta se nem Magyar, se nem Nemzeti. 1500 jócskán megfizetett közalkalmazott munkahelye, akiknek még annyi idejük sincs, hogy a repülőútjaikat saját maguk, vagy titkárnőik megszervezzék. Ezért pályázatot írtak ki 300 millió forint értékben utjaik szervezésére.

Az Európai Unió központi bankjáról külön cikkben fogunk írni. Épülete hatalmas, és ha már felépült, azt is fel kellett tölteni sok jól fizetett alkalmazottal. Jól keresnek, de legalább ne lopnának - mondja egy megátalkodott olvasónk...

Békéscsaba, 2011. november 12.

F. I. - T. Z.

Emlékeztető: Ne feledjük Nathan Rothschild híres mondását is: "Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit". És sajnos odaadtuk, odaadták. Ráadásul úgy, hogy nem mondták meg nekünk, eltitkolták. Nekünk csak a kiszolgáltatottság maradt." (Szabad Európa)


Andor László válthatja Orbán Viktort?