Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 28., hétfő

11.158 - Magyarok Világszövetsége: Költségvetési támogatási kérelem a 2012. évre

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. november 25.
Subject: Költségvetési kérelem magyar népviseletben
To: Kutasi József Antal


200 millió forinttal támogatta a Magyarok Világszövetsége az elmúlt 11 évben a magyar államot (!), derül ki abból a költségvetési támogatási kérelemből, amelyet ma két Duna-melléki és két mezőségi népviseletbe öltözött lány adott át az Országgyűlés hétfői teljes ülésére érkező képviselőknek.  A meglepően hangzó „támogatás” a bérek járulékaiból, visszaigényelhetetlen áfából és egyéb, például jövedéki adókból tevődik össze. A szervezet most azt kéri a törvényhozóktól, hogy legalább ennyivel támogassák a 2012-ben sorra kerülő Magyarok VIII. Világkongresszusát.

Az Országgyűlés máig nem indokolta meg, hogy 11 évvel ezelőtt miért vonta meg költségvetési támogatását a szervezettől. A Magyarok Világszövetségének 2012. évre szóló költségvetési támogatási kérelmét egy százoldalas fehér könyv indokolja meg, melyet a Szövetség már a múlt héten, névre szólóan eljuttatott minden képviselőnek. (Az MSZP képviselői kivételével, akik még nem követték meg és nem szolgáltattak elégtételt a magyar nemzetnek, a 2004. december 5-i népszavazást megelőző gyalázatos, nemzetellenes kampányért.) A népviseletbe öltözött egyetemi hallgatókat Bottyán Zoltán, az MVSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke, a szervezet Trianon ügyi szóvivője kísérte el. Alább közzétesszük a fehér könyv első, indokló oldalát.


„2004. december 5-én új korszak kezdődött a magyarság életében.”

Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Duna televízió – 2011. október 11.

 

„December 5-én a magyar emberek többsége igennel szavazott,

és az ő politikai akaratuk természetes küldetést és kötelezettséget jelent számunkra,

hogy ennek a politikai akaratnak megfelelően is ezt a törvényt meghozzuk.”

Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök helyettes, a törvény előterjesztője

Országgyűlés – 2010. május 20.

 

Költségvetési támogatási kérelem a 2012. évre

 

Az Országgyűlés tizenegy évvel ezelőtt, 2000. december 12-én, csekély, mindössze 11 szavazat különbséggel máig tartóan megvonta a Magyarok Világszövetségének költségvetési támogatását. Tette ezt mindmáig indokolás nélkül. A 2012. év küszöbén a Magyarok Világszövetsége újból megfogalmazza költségvetési támogatási kérelmét. Tesszük ezt abban a reményben, hogy az idő segítette eltávolítani azt a láthatatlan torlaszt, amely mindmáig akadályozta a világ egyik legrégebbi, és mindenképpen legátfogóbb magyar érdekvédelmi szervezete a magyar és az egyetemes közjó érdekében kifejtett szolgálatának a magyar adófizetők pénzéből történő támogatását.

 

Ez a kötet magába foglalja azt az ötvenoldalas költségvetési támogatási kérelmet is, amelyet Szövetségünk tavaly, 2011. december 14-én juttatott el az Országgyűléshez. Tavaly nem jártunk sikerrel. Lehet, hogy az idő is túl rövid volt arra, hogy az Országgyűlés tagjai kérelmünket érdemben tanulmányozhassák. A látszólag lesújtó, de az alighanem hiányos tájékoztatással, vagy félreértéssel okolható tavalyi szavazat ellenére reménykedünk. Reménykedünk, mert azok között, akik szavazatukkal a Magyarok Világszövetsége költségvetési támogatásának visszaállítását kérték, olyan kormánypárti politikust is találunk, mint az időközben alkotmánybíróvá választott Dr. Balsai Istvánt. Bízunk, benne, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága akkori elnökének határozott példája ragadós lesz, és a FIDESZ-KDNP, netán az LMP frakció megfelelően sok tagját rábírja az igenlő szavazatra, ami elegendő lesz a JOBBIK-tól induló javaslat révbe juttatására. Elvégre nem pártérdekről, hanem egy pártoktól független, magyar nemzeti szervezetről van szó.

            Jelen fehér könyvbe kérelmünk indokoltságának alátámasztására beemeltünk még hét bizonyítékot, mely bizonyítékok egy kivétellel az idén születtek. E hét példával szeretnénk szemléltetni, hogy a magyar és az egyetemes közjóra irányuló szolgálatunk nem szólam, hanem kézzelfogható, érdemi, eredményes cselekvés.

 

Első helyen egy kimagasló szakértői munka és kiállás Magyarország életbevágóan fontos nemzeti érdekei mellett, egyben megoldási javaslat a Magyarországot fojtogató államadósság drasztikus csökkentésére. Címe: A Magyarok Világszövetségének tényfeltáró elemzése az 1956-os szovjet katonai intervencióról és a benne kiszámított jogos követelés, ami 9.972 milliárd forint, azaz, mintegy 50 milliárd dollár.

 

Második helyen ismertetjük a társadalmi igazságosság érvényesítése érdekében, az 1956. október 25-i, Kossuth téri népirtás eltervelői, elkövetői és segítői ellen a Véres csütörtök 55. évfordulóján tett feljelentésünket, amelynek melléklete megnevezi ezen soha el nem évülő, emberiség-ellenes bűncselekménynek 195 feltételezett elkövetőjét.

 

Harmadik helyen szólunk a magyar jogállamiság erősítése érdekében folytatott évtizedes harcunk idén beérett gyümölcséről, az Alkotmánybíróság azon határozatáról, amely több tízezer magyarországi civil szervezet működését teszi kiszámíthatóbbá azáltal, hogy – az MVSZ beadványa alapján – az egyesületekről szóló törvényben követeli az ügyészség beavatkozási jogkörének pontosítását.

 

Negyedikként ismertetjük a Magyarok Világszövetségének sarkalatos társadalomszervezési javaslatát, amelyet egy tömören megfogalmazható nyugdíj-elvbe foglalt, és amelynek megszívlelése nem csak a társadalmi igazságosságot, hanem Magyarország népességének drámai apadását is megfordíthatja.

 

Ötödik helyen látható a nemzetközi nagypolitika terén történő fellépésünk, amellyel a Brüsszelben sajtótörvénye okán megtámadott Magyarországot vettünk védelmünkbe, éles súrlófénybe állítva az unió kettős mércéjét, és követelve a benesi dekrétumok hatályon kívül helyezését: Fellépést sürget a Magyarok Világszövetsége az Európai Unió kettős mércéje ellen.

Hatodik helyen szólunk arról az áttörésről, amelyet nemzetközi szintű kutatással Jan Amos Comenius, a népek tanítója magyar származásának ismertetésért elértünk: Áttörés Comenius ügyében - Ó, magyarjaim, kedves magyarjaim, hunjaim, kedves magyar nemzet

Hetedik írásként tálaljuk azt a független megszólalást, amely az Országgyűlés elnöke, Dr. Kövér László és Magyarország miniszterelnök-helyettese, Dr. Semjén Zsolt mottóként idézett, a Magyarok Világszövetsége elévülhetetlen érdemét elismerő kijelentéseit teszi teljessé: Ami a híradóból kimaradt: Köszönet az MVSZ-nek a magyar állampolgárságért.

Budapest, 2011. november 21.          

Magyarok Világszövetsége


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




A négy, népviseletbe öltözött lány, jobbról balra: Bereczky Réka Anna, Égerházi Sarolta, Farkasvölgyi Noémi és Patrubány Anna

MVSZ Sajtószolgálat

7349/111128