Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 22., kedd

11.091 - "Reggelre úgyis megdöglötök" > 2011/11/18 - 09:54 Szent Korona Rádió

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

"Reggelre úgyis megdöglötök"
- vascsövekkel verte, majd halálra kínozta idős áldozatait az ároktői cigány banda

Összesen tizenkét esetben csaptak le védekezésképtelen idősekre.
2011/11/18 - 09:54 Szent Korona Rádió

"Reggelre úgyis megdöglötök" - volt, hogy ezt mondták áldozataiknak a sorozatgyilkos banda tagjai, akik védtelen öregeket kínoztak saját otthonukban. Ketten belehaltak a kegyetlenkedésbe, több idős embert csak az orvosok tudtak megmenteni. R. Elemér hattagú családja lomizás ürügyén Ároktőről indult portyázni, és az M3-as mentén lévő településeket vette célba.

Összesen tizenkét esetben csaptak le védekezésképtelen idősekre. Az ügyben Budapest több kerülete, Heves és Hajdú-Bihar megye érintett. A cigánybűnözők 2008 szeptembere és 2009 áprilisa között támadták meg az idős magyarokat. A tegnap kezdődő tárgyaláson négyen tagadtak, ketten részben beismerték bűnösségüket.


R. Elemér (49), akinek két fia, Elemér és Henrik is a banda tagja volt, azt sem tudta megmondani, hányszor volt büntetve életében. A bíró összeszámolta: több mint tízszer. K. András arra nem emlékezett, hogy hány osztályt végzett.

- Hatot, ha jól tudom, bíró úr, korán kezdtem csajozni - mondta.

A kegyetlen banda tagjai közül többen segélyen, illetve közmunkából - és persze rablásból - éltek. Ezt a közel ötvenezer forintot vasazásból egészítették ki. Eddig lopásért és testi sértésért ültek. A kegyetlen rablások részleteit egy órán keresztül ismertette az ügyész.

- A görbeházai K. Károlyt (+80) bottal verték, kezét-lábát megkötözték. Rátapostak, szájába nejlont tömtek. Az idős ember tizenkét órát szenvedhetett, mire meghalt. Fagyasztott húst vittek el tőle - sorolta a harmadik bűntény részleteit az ügyész.

A forgatókönyv minden esetben ugyanaz volt. Hajnalban négyen-öten csuklyával a fejükön az idős emberekre rúgták az ajtót, áldozataik fejére lepedőt dobtak. Vascsövekkel verték őket, amíg ki nem szedték belőlük, hol rejtegetik kis értékeiket. Ezután gúzsba kötözték őket, majd sorsukra hagyták a haldoklókat. Volt olyan idős ember, akinek megkötözött testére ágylábat tettek, majd az ágyra rá is ugrott az egyik mintegy 100 kilós kancigány. Egy idős nő fejét a hajánál fogva beleverték a küszöbbe.

(Blikk nyomán Kuruc.info)