Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 26., szombat

11.138 - Miért van a Lidl blokád alatt?

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. november 26.
Subject: A Lidl a tárgyalásokat hazudozásra használja fel
To: Kutasi József Antal

"Az Igazság semmitől sem fél! – Csak attól, ha elhallgatják.
 "A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit."  Edmund Burke, ír származású angol író, politikus, filozófus
1729. január 12. — 1797. július 9.

A Lidl a tárgyalásokat hazudozásra használja fel

Éjjel-nappal továbbra is tart a blokád.
Fri, 2011/11/25
 
A LIDL azt híreszteli a sajtóban, hogy a VÉSZ érintett tagszervezetei és azok ügyvédei belátták, hogy nincsen jogi megoldás. Ebből egy szó sem igaz. Csupán azt rögzítették, hogy nincs olyan megoldás, amely során ne kerülhetne szembe a LIDL a GROPIUS felszámolójával. Mindnyájan leszögezték, hogy ha a LIDL-nek szándékában áll, lehetséges a megoldás. 

Azt is állítja a LIDL, hogy a GROPIUS a felszámolás miatt nem tudott fizetni, holott a felszámolás kezdőnapja 2011. szeptember 29., de már 2010 őszétől nem fizette az alvállalkozók esedékes részszámláit és számláit.
Az sem elhanyagolható körülmény, hogy a GROPIUS elhallgatta az alvállalkozók elől azt a tényt, hogy – nyilván a felszámolás kezdőnapja előtt sok hónappal - már csődállapotban volt, s az alvállalkozókat tévedésben tartva késztette nagy költségekkel járó teljesítésekre, pedig tudta, hogy fizetésképtelen.
Mindezek után a GROPIUS felszámolója semmilyen együttműködést nem tanúsít a kárvallott cégek helyzetének rendezésére. Nem bűnpártolás ez?

Az eddigi tények azt mutatják, hogy a LIDL, a GROPIUS és a GROPIUS felszámolója között kétes, cinkos összejátszás van folyamatban.

A LIDL-nek esze ágában sincs kifizetni a GROPIUS-t, erre csak ürügyként hivatkozik. Ugyanúgy az alvállalkozókat sem akarja kifizetni.
Az eddigi jelek szerint a 170 millió forint ügyvédi letétbe helyezése csupán időhúzásra szolgáló PR trükk volt a LIDL részéről.

Komolyan fel kell tennünk azt a kérdést, hogy ehhez az embertelen, spekulatív trükközéssel tele, hamis, cinikus taktikázáshoz, amelybe a kollégákról szóló valótlan állítások is beleférnek, hogyan adhat segédkezet a rangos Bánáti Ügyvédi Iroda?

A tárgyaláson a LIDL képviselője azt a cinikus megjegyzést is tette, hogy „ők nem oldhatják meg az egész ország gondjait”. Ezt nem is várjuk el tőlük, csupán azt, hogy az őket érintő és részben általuk generált probléma megoldásában tisztességes, jó szándékú magatartást tanúsítsanak. Ez joggal elvárható.
Ha ez nem következik be, több tíz milliárdos veszteséggel kell majd kikullogniuk az országból.
Kezükben van a döntés, mit akarnak.

Túl vagyunk az útlezárás negyedik napján.

Az emberek és autók egymást váltva, különböző létszámban vannak jelen. A blokád folyamatos, éjjel-nappal tart.

Együttműködésünk a rendőrséggel kifogástalan.

Meglepetésünkre sok kamionos, bosszankodás, vagy szemrehányás helyett elismerését fejezi ki és kitartást kíván nekünk a küzdelmünkben.

Barátaink közlése szerint a német sajtóban hamarosan várhatóak az első cikkek, riportok, híradások a magyarországi LIDL viselt dolgairól és a VÉSZ akcióiról.

A blokádot folyamatosan mindaddig fenntartjuk, amíg a LIDL, a trükközés újabb kísérletei helyett, a megoldás komoly szándékát nem tanúsítja, s a helyzet megnyugtatóan meg nem oldódik. Közel száz család áll éppen most, Karácsony előtt, az egzisztenciális összeomlás közvetlen fenyegetettségében, miközben a vétkesek, absztrakt, áljogi blöfföléssel manipulálnak.

Budapest, 2011. november 25.

VÉSZ Akcióparancsnokság  /  http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_11_25_a-lidl-a-targyalasokat-hazudozasra-hasznalja-fel

Miért van a Lidl blokád alatt?

A LIDL elleni fellépés előzményeinek, okainak, megoldási lehetőségének rövid összefoglalása; az útlezárás ötödik napja.
Sat, 2011/11/26
 

A LIDL-blokád útlezárás ötödik napját a sajtón keresztül történő üzengetés jellemezte, miközben a blokádot folyamatosan fenntartottuk. A helyszíneken „állóháború” alakult ki, hatalmasra felduzzasztott LIDL őrző-védő személyzet néz farkasszemet a VÉSZ aktivistákkal. Az őrző-védők tudják, hogy csak a rendőrség védelmében biztosíthatják a területet a VÉSZ akciócsapataival szemben.

(...)

A GROPIUS bűnös rosszhiszeműséggel járt el, hiszen a munka megkezdésekor elhallgatta az alvállalkozók elől, hogy már csődhelyzetben van, (amelynek következménye lett később a felszámolás), s tévedésben tartva, nagy költséggel járó teljesítményre késztette őket. Ennek ellenére a GROPIUS felszámolója, Marjasné Endrédy Zsuzsanna, az alvállalkozók pénzét is magának és a felszámolásnak követeli, s kijelentette, hogy nem egyezik bele az engedményezési konstrukcióba, holott más felszámolásoknál ő is alkalmazta ezt az eljárást.

Időközben az érintett cégek jogászai kidolgozták azokat a jogtechnikai megoldásokat, amelyek ugyan nem zárják ki a LIDL és a GROPIUS közötti jogvitát, azonban egyrészt lehetővé teszik a kisemmizett alvállalkozók azonnali kifizetését, másrészt a GROPIUS rosszhiszemű, szerződésszegő magatartása miatt kizárják a felszámoló pernyertességét. Például: az érintett alvállalkozók a GROPIUS súlyos szerződésszegései miatt felmondják a GROPIUS-szal kötött szerződést, ezzel az ügy kikerül a felszámoló hatásköre alól. A LIDL, az áruházát megépítő alvállalkozók teljesítését, a rendelkezésre álló teljeskörű dokumentáció alapján leigazolja és kifizeti. Ezt követően ugyan perelhet a felszámoló, azonban a GROPIUS rosszhiszeműségének és szeződésszegéseinek bizonyítékai reménytelenné teszik a pernyertességét.

A LIDL, az eddigi események tanúsága szerint sem az alvállalkozóknak, sem a felszámolónak nem akar fizetni. Az ő jogi spekulációjukkal áll szemben az a tény, hogy a kivitelező cégek, pusztán azért, mert saját pénzükön vett anyagokat építettek be, saját pénzükön finanszírozott élőmunkával, a LIDL áruházba, halálra vannak ítélve. Mindezt a LIDL ügykezelési hibája és a GROPIUS bűnös, szerződésszegő, tévedésbeejtő magatartása miatt.
A VÉSZ, amely egyedül látja el jelenleg a kis- és középvállalkozások tényleges, hatékony érdekvédelmét, ezt nem veheti tudomásul. Ebben a helyzetben, amikor már 0 forintot fizetnek a vállalkozásoknak, nincs hova hátrálni.

Békét azonban mindig lehet kötni, a VÉSZ egyáltalán nem ragaszkodik a háborúhoz.
A VÉSZ, a megosztó és PR trükközések helyett, azonnali, komoly, érdemi választ vár a LIDL-től, mielőtt az ütközés új, sokkal keményebb szintje megkezdődne. Sokan megtanulták már ebben az országban, hogy Szövetségünk nem az üres szavak és panaszkodások közössége. Azt is vegye nagyon komolyan a LIDL, hogy a kialakult helyzetben a tárgyalópartnere nem más, mint a VÉSZ.

Időben, de az utolsó pillanatban kérjük a LIDL-t, fontolja meg, hogy a kiszámíthatatlan következményekkel járó eszkalációt, vagy a tűzszünetet és a megegyezést választja.

Budapest, 2011. november 26.
A VÉSZ Akcióparancsnoksága nevében
Éliás Ádám elnök
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2011_11_26_miert-van-a-lidl-blokad-alatt  (részlet)