Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 3., péntek

11.904 - Magyarország Kormánya > 2012. február 2. 16:27 > Ösztönözni kell a termelőket az ökológiai gazdálkodásra!

Feladó: Magyarország Kormánya

Dátum: 2012. február 2. 16:27
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-02-02
Összefogás a hideg ellen

A kormány szeretné, ha összefogás jönne létre a hideg ellen a magyar társadalom különböző intézményei, civil szervezetei között, hogy a magyar állampolgárok egyformán védettek legyenek az időjárás viszontagságaival szemben - fogalmazott Giró-Szász András kormányszóvivő az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Fontos témák a brüsszeli NATO-értekezleten

Hende Csaba honvédelmi miniszter részt vesz a ma kezdődő, kétnapos NATO védelmi miniszteri értekezleten Brüsszelben. A találkozót követően a honvédelmi tárca vezetője nemzetközi biztonságpolitikai konferenciára látogat el Münchenbe.

Ösztönözni kell a termelőket az ökológiai gazdálkodásra!

Háromszázezer hektárra szeretnénk növelni hazánkban a biogazdálkodás alá vont területek nagyságát 2020-ig, ezért a tárca ökológiai mezőgazdálkodási programot dolgoz ki. Kiemelten támogatjuk a biogazdálkodókat, segítséget nyújtunk az átálláshoz – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) szakmai konferenciáján, a gödöllői Szent István Egyetemen. Az ÖMKI rendezvénye az ökológiai gazdálkodás elterjedését szeretné segíteni.

A nap képe

A közigazgatás lényeges átalakítása történik most, létrejöttek a megyei közigazgatási hivatalok, alakulnak a kormányhivatalok, amelyek 14 szakigazgatási szervet integrálnak – fogalmazott előadásában Szabó Erika, a TÖOSZ polgármesteri fórum sorozatának keretében Cserkeszőlőn, csütörtökön (Fotó: Pelsőczy Csaba, kormany.hu)


.