Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 6., hétfő

11.938 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > 2012. február 6. 13:52

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. február 6. 13:52
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu

A KIM heti hírlevele 2012-02-06
A járási hivatalok kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során több mint 600 javaslat érkezett. Elindult a Jó Állam Fórum is. A járási rendszer kialakításával az állam közelebb kerül az állampolgárokhoz. 2013. január 1-jén a járások létrehozásával indul az év. Minden olyan településen lesz kormányablak, ahol eddig okmányiroda működött – olvashatják többek között eheti hírlevelünkben.
Több mint 600 javaslat a kormányhivatalok járási hivatalainak kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során

Lezárult a társadalmi egyeztetése a kormányhivatalok járási hivatalainak kialakításáról szóló munkaanyagnak, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) 2012. január 10-én hozott nyilvánosságra.

Legyen Ön is a döntések részese! Elindult a Jó Állam Fórum

Már az első napon közel 200-an mondták el véleményüket az állam működésével kapcsolatban a hétfőn elindult Jó Állam Fórumon.

Mihalovics Péter közleménye az Európai Tanács fiatalokat érintő nyilatkozatáról

Az Új Nemzedék Jövőjéért Program alkotói üdvözlik, hogy az Európai Tanács tagjai által hétfőn elfogadott közös nyilatkozat egyik fő célja a munkanélküliség, és különösen a fiatalok munkanélküliségének visszaszorítása, amely a közelmúltban a magyar kormány által elfogadott Új Nemzedék Jövőjéért Programban is hangsúlyos.

Megállapodás az örökjáradékok 2012-es kifizetéséről

A mai napon megállapodás született a Kormány közvetítésével a magyarországi zsidó vallási közösségek között, a zsidó örökjáradékok 2012-es kifizetésének rendjéről. Ezzel több hónapos tárgyalás-sorozat zárult le.

Öten kaptak Csemadok életműdíjat a magyar kultúra napján

Öten kapták meg a Csemadok szlovákiai magyar kulturális szervezet életműdíját vasárnap a magyar kultúra napja alkalmából Galántán rendezett országos emlékműsor keretében – fogalmazott Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Év végéig folyamatos az átállás a Magyarország elnevezéssel ellátott okmányok kiadására

A 2012. január 1-jén hatályba lépett új Alaptörvényben foglaltak szerint hazánk neve Magyarország. Ennek megfelelően az állam által kiadott közokiratokon Magyar Köztársaság helyett, Magyarország elnevezés áll majd.

Az állam legkisebb területi közigazgatási egysége a járás

A közigazgatás lényeges átalakítása történik most, létrejöttek a megyei közigazgatási hivatalok, megalakultak a kormányhivatalok, amelyek 14 szakigazgatási szervet integrálnak – fogalmazott előadásában Szabó Erika, a TÖOSZ polgármesteri fórum sorozatának keretében Cserkeszőlőn, csütörtökön.

Az NGTT megvitatta a Nemzeti Vidékstratégiát

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) február 2-i plenáris ülésén megtárgyalta a Nemzeti Vidékstratégiát, és annak megvalósítási kereteit adó Darányi Ignác Tervet.

A járások a Jó Államot viszik közelebb az állampolgárokhoz

A járási rendszer kialakításával az állam közelebb kerül az állampolgárokhoz – fogalmazott Csonka Ernő területi közigazgatásért és választásokért felelős helyettes államtitkár pénteken, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgármesteri fórumon, ahol a járási közigazgatási rendszer kialakításával kapcsolatos feladatokról tartott előadást.

Az állam az üzleti élet egyik legfőbb segítője

Ahhoz, hogy Magyarország ismét emelkedő pályára álljon, újra kellett írni az ország struktúráját. Ma már a legfőbb feladat a stabilizáció és a konszolidáció megteremtése – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán tartott előadásában.