Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 6., hétfő

11.939 - Honvédelmi Minisztérium > Zászlóátadás az első állománygyűlésen


Feladó: Honvédelmi Minisztérium 
Dátum: 2012. február 6. 16:12
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu
HM heti hírlevél 2012-02-06
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„Ha hajót akarsz építeni, akkor az embereket nem favágáshoz kell összetrombitálni, nem feladatokkal kell őket ellátni, hanem beszélni kell nekik a tengeren utazás gyönyöreiről."
(Antoine de SAINT-EXUPERY)

Eredményes munkát kíván erre a hétre a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
A szövetség nem hagyja magára Afganisztánt

Rendben halad Afganisztánban az a folyamat, amelynek során a NATO vezette nemzetközi erő (ISAF) fokozatosan, tartományról tartományra és térségről térségre haladva átadja a biztonság fenntartásáért viselt felelősséget és az ahhoz kapcsolódó feladatköröket az afgán fegyveres erőknek – hangsúlyozta Hende Csaba Brüsszelben. A honvédelmi miniszter a NATO-országok védelmi minisztereinek ma záruló tanácskozásán vesz részt.

Aláírták a Gripen szerződés módosítását

Hende Csaba magyar és Sten Tolgfors svéd honvédelmi miniszter a stockholmi Karlberg Palotában ünnepélyes keretek között aláírta a magyar és svéd kormány között 2001-ben kötött Gripen- szerződés módosítását. Ezzel a lépéssel 2026-ig biztosítottá vált hazánk légterének védelme, továbbá – a futamidő meghosszabbítása és a kedvezőbb szerződési feltételek révén – jelentősen csökken a Gripenek bérléséből adódó költségvetési teher.

Zászlóátadás az első állománygyűlésen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának elsődleges feladata a honvéd tisztjelöltek professzionális, a legmagasabb minőségi feltételeknek megfelelő képzése – hangsúlyozta dr. Szarka Gábor, a honvédelmi tárca kabinetfőnöke azon az állománygyűlésen, amelyen a kar dékánja, dr. Boldizsár Gábor ezredes átvette az új egyetem rektorától a kar zászlóját.

Elhivatottak, elkötelezettek a nemzet, a haza szolgálatára

Megkötötték szerződésüket a Magyar Honvédséggel az első önkéntes műveleti tartalékosok február 3-án. Tőlük, s a további tartalékostól is lelkiismeretes, becsületes, esküjüknek megfelelő szolgálatvégzést vár el Benkő Tibor vezérezredes. A Honvéd Vezérkar főnök szerint a jelentkezők elhivatottak, elkötelezettek a magyar nemzet, a magyar haza szolgálatára.

Születésnapját ünnepelte a Ludovika Zászlóalj

A katonai hivatás egy életre szól, egész embert és teljes önátadást kíván, a nemzet azonban hálás, és értékeli a meghozott áldozatokat – hangoztatta Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóaljának első születésnapja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen.

A magyar katonai térképészet többször is bizonyított

A magyar katonai térképészet az elmúlt kilencvenhárom évben olyat cselekedett, ami mind a hazai, mind a nemzetközi összehasonlításban kiállja a próbát – mondta Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a katonai térképészet napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen, február 3-án




További hírek