Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 6., hétfő

11.946 - A Fidesz a szélsőségesen liberális Gerő András kezébe adja a moldvai csángók sorsát


A Fidesz a szélsőségesen liberális Gerő András kezébe adja a moldvai csángók sorsát 
2012. február 05. 18:46 Hunhír.info 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja azt a politikai gyakorlatot, amely pártérdekeknek rendeli alá az ideiglenesen elszakított nemzettestvéreink sorsát. Az új rend szerint Habsburg Intézet igazgatója, a szélsőségesen liberális Gerő András mondhatja meg Budapestről, mi kell, mi jó a moldvai csángóknak. 
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja azt a politikai gyakorlatot, amely pártérdekeknek rendeli alá az ideiglenesen elszakított nemzettestvéreink sorsát. Különösen igaz ez akkor, amikor a nemzeti jelzőtől lassan fényévnyi távolságra kerülő Fidesz "szakpolitikusai" egy több mint tíz éve sikeresen működő rendszert vernek szét saját befolyásuk növelése érdekében, további táptalajt adva ezzel a román állam asszimilációs törekvéseinek. 
A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége tizenegy év alatt páratlan nemzetmentő munkát végzett azzal, hogy 25 csángóföldi faluban indította el a magyar nyelvű oktatást, lehetővé téve 2500 gyermek számára az anyanyelv megőrzését. Emellett működtette a Csíkszeredai Csángó Kollégiumot, s magyar házat épített hét moldvai településen. 
Az elmúlt évtizedben a Romániában élő magyarok száma közel kétszázezer fővel csökkent. Az a szervezet, amely keleti szomszédunk ismert magyarellenes politikája közepette is képes elérni az MCSMSZ eredményeit, minden állami támogatást megérdemel, megérdemelne az anyaországtól. Főleg akkor, ha annak "nemzeti" kormánya van. De nincs. 
Ezt jelzi, hogy a kormánypárt a csángók megmaradásáért vívott küzdelmet az eddigi, még aszocialisták által is biztosított támogatás megvonásával honorálta, hogy aztán a Moldvai Csángómagyar Szövetséget annak 100 milliós, jórészt magánfelajánlásokból származó ingó és ingatlan vagyonával együtt beolvassza a Fidesz egy újonnan létrehozandó liberális alapítványába. Abba az alapítványba, melyben többek között a Habsburg Intézet igazgatója, a szélsőségesen liberális Gerő András mondhatja meg Budapestről, mi kell, mi jó a moldvai csángóknak. A Fidesz ezzel nem tesz mást, mint szellemileg privatizálja a csángó magyarokat. Pont úgy, ahogy egy liberális párthoz illik, mely nem nemzetben, hanem kizárólag önmagában képes gondolkodni. 
A Jobbik Európa parlamenti képviselőjeként nem hagyhatom szó nélkül a nemzetrombolás eme kicsinyes és szándékos megnyilvánulását, ezért felszólítom az Orbán-kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságát, mutasson az eddigieknél sokkal felelősségteljesebb magatartást a csángó magyarok irányába. 
Ennek részeként ne a csángók Fidesz-identitásának erősítését tekintse elsődleges céljának, hanem azt, hogy moldvai testvéreink a román ellentörekvések közepette is megőrizhessék magyar öntudatukat, ezzel erősítve nemzetünk érdekérvényesítő képességét a világban. 
Szegedi Csanád 
EP-képviselő, a Jobbik alelnöke 
Forgó Irén - Facebook 
Továbbra sem áll a sajtó nyilvánossága elé Németh Lászlóné, az új nemzeti fejlesztési miniszter asszony. Nincs diplomája, nem tud beszélni, nem szalonképes... Igaz, neki nem beszélnie kell, hanem aláírnia mindazt, amit elé tesznek! A leggyengébb láncszem. 19,30 órától a Hír Tv-ben megint Völner Pál államtitkár ad tájékoztatást. Némethné lefagyott...