Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 12., vasárnap

11.958 - Magyarország Kormánya > 2012. február 8. 16:33 > Répás Zsuzsanna: nem szakadhat meg a Csángó Oktatási Program


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. február 8. 16:33
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-02-08
Elindul az új Büntető Törvénykönyv társadalmi egyeztetése

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi egyeztetést kezd az új Büntető Törvénykönyv tervezetéről – jelentette be ma Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár. A minisztérium számít minden, az állampolgárok biztonságáért és a törvényes rend alapvető szabályainak megalkotásáért felelősséget érző állampolgár és szakmai szervezet javaslatára. Az új büntetőjogi kódex a 34 éve, 1978-ban elfogadott - több mint 100 alkalommal, 1600 ponton módosított – Büntető Törvénykönyvet váltja fel. Az új Büntető Törvénykönyv tervezete a honlapunkon olvasható, az észrevételek, javaslatok megtételére egy hónap áll rendelkezésre.

Budai Gyula: létezik a záradék

Az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos szerdán sajtótájékoztató keretében mutatta be az előző kormányzat szerint „nem létező”, a Budapest Airport (BA) vagyonkezelői szerződéséhez csatolt titkos záradékot.

Répás Zsuzsanna: nem szakadhat meg a Csángó Oktatási Program

Heteken belül átmeneti, három hónapra szóló megállapodást köt a Bethlen Gábor Alapkezelő a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével annak érdekében, hogy töretlenül működhessen tovább a Csángó Oktatási Program – jelentette be szerdán Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár és az alapkezelő vezetője.

A nap képe

A mai nap folyamán elindult az új Büntető Törvénykönyv társadalmi egyeztetése - jelentette be Répássy Róbert államtitkár szerdai tájékoztatóján (Fotó: Botár Gergely, kormany.hu)