Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 12., vasárnap

11.959 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Program a Puskás Ferenc Stadion sorsának rendezésére > 2012. február 10. 14:04

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. február 10. 14:04
Tárgy: A NEFMI 6. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A NEFMI heti hírlevele 2012-02-10
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. február 3-10.
Egységes gondolkodás az egészségügyi struktúra-átalakításról

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2012. január végén minden térséget érintő konzultáció-sorozatot kezdeményezett az egészségügyi rendszer átalakításáról. Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár országjáró körútján az integráció, illetve a funkcióváltás szempontjából elsősorban érintett fekvőbeteg intézményeket kereste fel. A megbeszélések alapját a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) által tavaly tavasszal lebonyolított kérdőíves felmérés, illetve az azt követően lefolytatott szakértői egyeztetések során kialakult javaslat adta.

Csökken a kórházak adósságállománya

A sajtóban több helyen megjelent hírekkel ellentétben, amelyek szerint akár 70 milliárd forint is lehet a hazai kórházak lejárt adósságállománya, folyamatosan csökken a kórházak adóssága, a kifizetések megkezdődtek.

Hammerstein Judit megnyitotta a Palóc Múzeum idei oktatási programsorozatát

Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár február 10-én megnyitotta a balassagyarmati, idén 120 éves Palóc Múzeum egész éves oktatási programját, amelyre a múzeum az Új Széchényi Terv alapjából 27 millió forint támogatást kapott.

Történeti táj minősítést kapott a tokaji borvidék

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter történeti tájjá nyilvánította a 2002 óta az UNESCO Világörökség Jegyzékében szereplő tokaj-hegyaljai történelmi borvidéket. A terület ezzel hazánk első történeti tája, amivel biztosítható, hogy hazánk épített örökségi és táji értékei együttesen is hosszú távon megőrizhetőek legyenek.

FELHÍVÁS eLEMÉRÉS-re

az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú használatáról szóló, második országos, online felmérésben való részvételre.

A mérés időtartama: 2012. február 1. – február 28.

Tájékoztató a pedagógusoknak a Nemzeti köznevelési törvényről

Online tájékoztató sorozatot indít az oktatási, nevelési intézmények számára a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága az új köznevelési törvény legfontosabb változásairól.

Dr. Kis Norbert az új felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár

Letette hivatali esküjét Kis Norbert, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2012. január 29-tól kinevezett új, felsőoktatásáért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

„Start a diplomáért” - nyílt konzultációs, információs, felvételi napok

A programsorozat keretében országjáró körútra indulnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság, az Oktatási Hivatal és a Diákhitel Központ munkatársai – jelentette be Kis Norbert a NEFMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.

49. Hungária Judo Női Világkupa – a 2012-es londoni olimpia a tét

Az olimpiai kvalifikációs női judo viadalt e hét végén, február 11-én és 12-én rendezik meg a Körcsarnokban, Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkár fővédnökségével.

Program a Puskás Ferenc Stadion sorsának rendezésére

Vígh László, az Istvánmező rekonstrukciójáért és rehabilitációjáért felelős kormánybiztos kötetlen egyeztetést tartott az építész szakma vezetőivel és képviselőivel, az általa irányított program első üteméről.

Átadta Czene Attila a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét az elhunyt sakkedző fiának

Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke tavaly év végén a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Szobi Géza sakkozónak. A kitüntetett sajnálatos halála miatt a mai napon fia, ifj. Szobi Géza vette át az elismerést Czene Attilától, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkárától.

Schmidt Gábor lett a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese

Március elsejei hatállyal Schmidt Gábort, a Magyar Kajak-kenu Szövetség eddigi főtitkárát nevezte ki a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettesének Vígh László kormánybiztos.

VI. Cellect Aréna Amerikai Football Kupa Nap

A Magyar Amerikai Football Szövetség felkérésére Molnár László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke adta át az érmeket és díjakat Tóth László, a szövetség elnökének társaságában a hatodik alkalommal megrendezett Cellect Aréna Amerikai Football Napon. A legsportszerűbb csapatnak járó elismerést, a versengésben negyedik helyezést elérő Tata Mustangs érdemelte ki.

Két héttel hosszabb ideig lehet a pályázni az "Életúton"

Tekintettel a nagy érdeklődésre a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága 2012. február 29-ig meghosszabbítja az "Életút" önéletírói pályázat beküldési határidejét.

Program a hajléktalanokért - már Kőbányán is

A Lakhatási, Életviteli, Lelki-segítségnyújtási és Egzisztencia-teremtési Közösségi Program (LÉLEK Program) kőbányai megvalósításáról tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a kerület polgármesterével hétfőn, az új LÉLEK-pont átadásán.

Álláspályázat
Pályázati felhívás Mátrai Gyógyintézet főigazgató gazdasági helyettese munkakörének betöltésére