Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 12., vasárnap

11.960 - Magyarország Kormánya > Három kihívással kell szembenézni a válság megoldása érdekében


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. február 10. 15:24
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-02-10
Határozati javaslatot nyújt be a kormány az új EU-s paktumról

Országgyűlési határozati javaslatot terjeszt pénteken a Ház elé a kormány, azt javasolva, hogy a parlament támogassa Magyarország csatlakozását az új uniós fiskális paktumhoz - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője újságíróknak a Fidesz-KDNP egri frakcióülése után.

A kormány elkötelezett az EU intézményei iránt

Minden olyan törvényt, amely nem egyezik az uniós előírásokkal, módosítani fognak – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazsági miniszter Brüsszelben, a Magyarországról szóló bizottsági vitán csütörtökön.

Halászat helyett növekvő haltermelés

Tengerrel nem érintkező európai uniós tagállamok is részt vesznek a haltermelést szabályzó új rendelet kialakításában, amely a tengeri és az édesvízi halászatot illetve halgazdálkodást integrálja. A kibővülő pénzügyi rendeletben összevonják a korábban külön szereplő pénzügyi forrásokat is. A Vidékfejlesztési Minisztériumban Simona Lupu, a Halászati és Tengerügyi Igazgatóság osztályvezetője tájékoztatta az uniós szempontokról a szakembereket – a tanácskozáson szinte mindenki megjelent, aki a honi halászati ágazatban számít.

Három kihívással kell szembenézni a válság megoldása érdekében

A gazdasági válságban a legnagyobb kihívás az, hogy a kormányoknak gyorsan kell tudniuk válaszolni a változó helyzetre, egyszerre kell biztosítaniuk a stabilitást és a növekedést, illetve meg kell találni a megoldást arra, hogy miként lehet megosztani a válság terheit - fogalmazott a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Zalaegerszegen tartott regionális gazdasági évnyitóján.