Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 12., vasárnap

11.964 - Szeretnék egy olyan politikust látni, aki kormányra kerülése után, mondjuk másfél évvel leltárt csinál.

Szeretnék egy olyan politikust... 

1). Szeretnék egy olyan politikust látni, aki kormányra kerülése után, mondjuk másfél évvel leltárt csinál. Elismétli, hogy a kampányban mit ígért. Aztán elmondja¨mit valósítottak meg eddig és minek a megvalósítása van folyamatban. Elmondja, hogy ezt meg azt az ígéretet nem tudták és nem is fogják tudni megvalósítani ezért meg ezért. Biztos vagyok abban, hogy ez az őszinteség több szavazót hozna, mint amennyit vinne. De ez a politikus még nem született meg. És félek, nem is fog. 

2). Szeretnék egy olyan politikust látni, aki elismeri és el is mondja, hogy ellenlábas elődjének nemcsak aljas lépései, de pozitív tettei is voltak. Melyekkel előkészítettek vagy megalapoztak sok "új" kormányintézkedést. Emlékezzünk csak a 2008-as népszavazásra és előzményeire. Az akkori ellenzék kimondta a fatvát a tandíjra. Most megvalósítják. Kimondták a fatvát a "fizetős" egészségügyre (névleges vizitdíj meg ápolási díj), az egészségügy privatizációjára. Most szép csendben serkentik. Kimondták a fatvát a kórházbezárásokra, az ágyszám csökkentésre. Most megvalósítják. Hány bezárt kórházat nyitottak újra? Hova lett az akkori aggódás a Hárshegyről szélnek eresztett ápoltak miatt? Mennyi szó esett a jó levegő fontosságáról a különböző gyermekbetegségek gyógyításánál! De kinyitották a bezárt (már eladott?) szabadsághegyi(?) gyermekszanatóriumot? Hány új ágyat létesítettek? Vagy mégis volt valami igazság a kiátkozott Molnár-Horváth kettős néhány intézkedésében? A legyőzött ellenfél előremutató tetteinek elismerése a győztes erkölcsi kötelessége lenne. 

3). Végre sutba kellene dobni a "kampányígéret" fogalmát, ezt az utóbbi 22 évben teljes egészében sikerült lejáratni és hiteltelenné tenni. Helyette "kormányzati szándék"ról kellene beszélni, hozzátéve azt is, hogy ezt a szándékot milyen erőforrásra támaszkodva kívánják megvalósítani.. Erről lehet érdemben vitatkozni, az ígéretekről nem. Mihály

Megélni 47.000 Ft-ból - RTL Klub