Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 3., szombat

12.127 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Húsvét 2012

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. március 1. 13:14
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-03-01
Közlekedésbiztonsági fejlesztések a GYSEV hálózatán

A GYSEV Zrt. közel egymilliárd forintot nyert el az Új Széchenyi Terv forrásaiból közlekedésbiztonságot javító célzott fejlesztések végrehajtására. A projekt támogatási szerződését 2012. február 28-án, Sopronban írták alá. Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy a vasúttársaságok és közútkezelők javaslatai alapján rangsorolt közlekedésbiztonsági fejlesztések megvalósítására mintegy 50 milliárd forintot fordítanak az Új Széchenyi Tervben.

Keretegyezmény egyszerűsíti és gyorsítja a közös magyar-szlovák közútfejlesztéseket

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és Ján Figeľ szlovák közlekedési, építésügyi és regionális fejlesztési miniszter keretegyezményt írtak alá az államhatáron átvezető közutak forgalmi jellegéről 2012. február 27-én, Pozsonyban. A felek véglegesítették az Ipoly Pest-megyei szakaszán megépítendő két híd létesítéséről szóló megállapodásokat is.

Elkészült a Pösténypuszta-Pető közötti Ipoly-híd

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az átadáson elmondott köszöntőbeszédében kifejtette: a Katalin-híd hivatalos forgalomba helyezésével 68 év után kelhetnek át a határfolyón Pösténypusztánál újból kerülő nélkül a helyiek és átutazók. Az államtitkár utalt rá, hogy a tavaly októberben Rárósnál szintén egy régóta hiányzó összeköttetés megteremtését ünnepelhették az Ipoly mentén élők.

Húsvét 2012

2012 február 24-én ünnepélyes keretek között került forgalomba az idei Húsvét bélyeg