Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 3., szombat

12.136 - Magyarok VIII. Világkongresszusakeretében megtartandó, Eltörött a hegedűm... című konferencia!

2012. MÁRCIUS 3., SZOMBAT

12.136 - Magyarok VIII. Világkongresszusakeretében megtartandó, Eltörött a hegedűm... című konferencia!

** www.nemzetihirhalo.hu *************

2 millió cigány Magyarországon 

Feltűnően nagy érdeklődés övezte a Magyarok Világszövetségének mai napon megtartott sajtóértekezletét, amelyen ismertették a Magyarok VIII. Világkongresszusakeretében megtartandó, Eltörött a hegedűm... című konferenciát, amelynek középpontjában a magyarországi cigányság szerepel majd. Az eseményen megjelent több cigány vezető, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója, valamint a Kőbányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, akik bejelentették, hogy véleményük szerint ma Magyarországon 2 millió cigány él. 

A sajtóértekezlet házigazdája Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke volt, aki elmondta, hogy az augusztus 15-20. között sorra kerülő Magyarok VIII. Világkongresszusának legfőbb feladata kidolgozni a magyar nemzet fogalmának új meghatározását, illetve megadni a nemzet fogalmának magyar meghatározását, amelynek el kell térnie mind a frankofón, mind a germán szemlélettől, és sajátosan magyarnak kell lennie. Ebben a nemzetfogalomban meg kell találni a magyar cigányok helyét is. 

Az MVSZ elnöke bejelentette, hogy léteznek olyan demográfiai számítások, amelyek szerint 8 év múlva Magyarországon a cigányok lélekszáma meghaladja a magyarokét. 

Az elnök bejelentette, hogy az Eltörött a hegedűm... című konferencia keretében 4 témakörben várnak előadókat: munkalehetőség teremtése a cigányság számára, népjóléti kérdések, a cigány-magyar együttélés (cigánybűnözés), és demográfia. 

Az elnök utalt a cigány-magyar együttélés évszázadaira, külön kiemelve az Arany János által is A nagyidai cigányok című költeményben leírtakat, és annak méltatott főszereplőjét, Csóri vajdát. 

Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke, aki a cigányságnak szentelt konferencia javaslattevője és címadója volt, nagyhatású felszólalásban érzékeltette, hogy az évszázadokon keresztül békésen alakuló cigány-magyar viszonyt a politika, az ideológiák és a pártok rontották meg. Álláspontja szerint a legsürgősebb feladat a cigányság számára munkalehetőséget teremteni. 

Az MVSZ elnökének meghívottjaként jelen volt Balogh Elemér, nyugalmazott müncheni újságíró is, aki egy igen érdekes, és a konferencia címével teljesen összhangban lévő javaslattal állt elő. Balogh Elemér javasolta, hogy a kormány vessen ki jelentős adót a gépzenére, és ezzel nyisson tág teret a vendéglátó egységekben a hungaricumnak számító cigányzenének, egyben több tízezer munkahelyet teremtve a cigányoknak ebben a számukra oly testhez illő szakmában. 

Kathy-Horváth Lajos hegedűművész és zeneszerző, egyetemi tanár, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója köszönetet mondott a Magyarok Világszövetségének a cigányság irányába tett gesztusáért. Elmondta, hogy információjuk szerint ma Magyarországon 2 millió cigány él, és felajánlotta együttműködését az Eltörött a hegedűm...című konferencia megszervezésében. 

Hasonló hangnemben szólalt fel Fehér István, a Kőbányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, hegedűművész, aki megerősítette az előtte szóló által is említett köszönetet és együttműködési készségét. Elmondta, Budapest-Kőbányán 74.500 fő lakik, amelynek 30-35 %-a cigány. 

MVSZ Sajtószolgálat  



 
 




(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.