Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 10., szombat

12.201 - Árvalányhaj művésztanya kulturális ajánlatok

From: Tamás Molnár <muvesztanya1@gmail.com>
Date: 2012. március 10.
Subject: Árvalányhaj művésztanya kulturális ajánlatok
To: Kutasi József Antal

Az Árvalányhaj művésztanya kulturális ajánlatai:
- Tavaszi kirándulás Kárpátaljára
- Tavaszi bortúra
- Megjelent Molnár Tamás új kötete: Megfeszítve

Árvalányhaj művésztanya
Kárpáti Klára és Molnár Tamás

KIHAGYHATATLAN AJÁNLAT: TAVASZI KIRÁNDULÁS KÁRPÁTALJÁRA!

 

Rendhagyó húsvéti kirándulás és történelemóra Kárpátalján a tavaszi iskolai szünet idején! (A Határtalanul program keretében Kárpátaljára utazó Árvalányhaj művésztanya baráti körének tagjai és támogatói számára!)

Időpont:  2012. április 6 (péntek) – április 10 (kedd)

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Szállás: falusi turizmus keretében

Ellátás: félpanzió

Utazás: 50 fős autóbusszal

Indulás:  Budapest – Szentendre - Kárpátalja

Határátkelés:  Beregsurány - Asztély, illetve Záhony - Csap

Idegenvezetés:  Kárpátalja területén

 

Programajánló:

1. nap:

Érkezés Beregszászra (dél körül vagy a kora délutáni órákban a határátkelés függvényében), a kárpátaljai magyarság szellemi központjába. Beregszászi városnézés: Bethlen - Rákóczi-kastély (Beregszász legrégebbi épülete /1629), vármegyeháza, törvényszéki épület. Látogatás a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára. Lehetőség szerint megtekintjük a beregszászi Magyar Színház egyik előadását! Beregszásszal való ismerkedésünk után elfoglaljuk a szállásunkat. Közös vacsora és zenés ismerkedési est a közeli faluban.

2. nap: 

Reggeli után elsőként Munkács városával ismerkedünk: - A Rákócziak nyári rezidenciájával, a Fejér-házzal, a szecessziós stílusú városházával, Munkácsy Mihály szülőházának emlékét őrző emléktáblával, illetve megtekintjük a világhírű festő mellszobrát. Ezt követően felkapaszkodunk a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált munkácsi várba. Szolyván a sztálini rezsim magyar áldozataira emlékezünk koszorúzással. Ezt követően, utunkat a Vereckei-hágó irányába vesszük, ahol megtekintjük a millecentenáriumra állított, hányattatott sorsú emlékművet. Visszafelé ebéddel várnak bennünket Felső - Gerebenben, egy külön erre a célra kiépített filagóriában. Ismertető látogatás az Árpád-vonal történetéről, a Felső Gerebeni Árpád- vonal részét képező leghosszabb bunkerrendszerről.

3. nap:

Utazás a máramarosi medencén keresztül a Felső - Tisza vidékére Kőrösmezőre, ahol dzsipekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25km egy irányba). Rövid 1,5km gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Útközben mindent megnézünk, ami időben belefér a programba: - A Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművet is megtekintjük Tiszaújlakon, Nagyszőlősön megállunk a Perényi – kastélynál, Bartók Béla szobránál. Pihenő Európa-közepénél, melynek jelképe Ferenc József idejéből származó kőtömb. Aznap este a Tisza-forrás közelben lesz a szálláshelyünk.

4. nap:

Közös program: Húsvét hétfői locsolkodás, népi hagyományok bemutatása, a Ficseri műkedvelő csoport előadása/Beregszászi Magyar Színház ifjúsági csoportja/. Este búcsúest: közös vacsora, húsvéti mulatság és táncház.

5. nap:

Búcsú a vendéglátóktól. Utazás Ungvárra, a megyeszékhelyre, közben kitérőt teszünk a kettészelt faluba Kisszelmencre. Az ungvári várban Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, innen átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató tárlat található. Séta a belvárosban, ahol az Ung folyón keresztül ívelő sétáló hídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,2 km) hársfasorának látványában. Búcsú Kárpátaljától. Utazás haza.

 

Költségek:

Ár: 49.900.- Ft/fő

(20.000.-Ft/fő utazási előleg befizetése esetén, a fennmaradó összeget induláskor az autóbuszon kell befizetni!)

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

1.Autóbuszos utazás.

2 Négy éjszakai szállás félpanzióval a falusi turizmus keretében.

3. Idegenvezetés a program szerint.

4. Ebéd a Vereckei hágónál Felső Gerebenben a Verecke vendégháznál.

5. A harmadik napon terepjárókkal kirándulunk.

6. Ebéd a negyedik napon.

7. Zenés ismerkedési és búcsúest, színházi előadás, húsvéti népi hagyományok bemutatása, táncház szervezése, koordinálás.

Bővebb információ:

muvesztanya@gmail.com Tel:06/20/4847-640

Házigazdák: Kárpáti Klári és Molnár Tamás 

Forduljon hozzánk bizalommal, nem fog csalódni!

TAVASZI BORTÚRA

Az Árvalányhaj művésztanya baráti társasága ismét rendhagyó kirándulásra hívja az érdeklődőket. Emlékezetes szilveszteri utazásunkat követően, most (az április végi hosszú hétvégén) vidám bortúrát szervezünk művészetpártoló és kultúrakedvelő barátaink és ismerőseink számára.

IDŐPONT: 2012. április 28-29-30. (szombat / vasárnap / hétfő)

SZÁLLÁS: Pusztacsalád, Széchenyi kastély

UTAZÁS: 50 fős autóbusszal

INDULÁS: 2012. április 28. szombat, reggel 8 óra, Szentendre – Budapest

ÉRKEZÉS: 2012. április 30. hétfő, délután 18 óra, Budapest – Szentendre

ÚTVONAL: Szentendre autóbusz állomás – Budapest, BAH - csomópont – Győr – Pannonhalma - Csorna – Kapuvár – Sopron – Sárvár – Pusztacsalád és vissza. (Összesen: 600 km)

SZÁLLÁS: Pusztacsalád, Széchenyi kastély, kétágyas, fürdőszobás szobákban

ELLÁTÁS: Teljes panzió, wellness program, borkóstolások

PROGRAM:

Első nap: Pálinkás köszöntő az autóbuszon – a pannonhalmi apátság meglátogatása, borkóstoló a helyi pincészetben – ebéd Kapuváron – soproni városnézés – vacsora és borkóstoló a Sopron főterén található „Gyógy-gödörben” – Pusztacsalád szálláshely.

Második nap: Bőséges reggeli – wellness program és ebéd a sárvári élményfürdőben – a sárvári Nádasdy kastély megtekintése - este közös vacsora és borbemutató.

Harmadik nap: Bőséges reggeli – kirándulás Nagycenkre, a Széchenyi kastély és a Mauzóleum megtekintése – a kapuvári várkastély és múzeum megtekintése - ebéd Csornán – belvárosi séta Győrben - indulás haza.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 29.990.- Ft/fő (Részletfizetési kedvezményt biztosítunk!)

Az ár tartalmazza: az utazás, a szállás, a napi háromszori étkezés, az idegenvezetés, a múzeumi belépők, az élményfürdő belépő, a pannonhalmi és soproni borkóstoló árát.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2012. március 31.

ELÉRHETŐSÉGEINK: 

Email: muvesztanya@gmail.com