Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 1., péntek

14.951 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Nyáron fizetik ki 2400 nyugdíjas bányász pénzbeli szénjárandóságát

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. május 31. 15:37
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-05-31
Élhető városainkért, a fenntartható városi közlekedésért - amit a munkahelyeken tehetünk a közös célért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából munkahelyi közlekedési tréningeket tart a Környezettudományi Intézet 2012. május 29-én, Békésen és 2012. május 30-án, Sopronban. A mobilitási terv olyan hosszú távú stratégia, amellyel a szervezetek az alkalmazottak és a látogatók fenntartható közlekedését segítik és ösztönzik.

Nyáron fizetik ki 2400 nyugdíjas bányász pénzbeli szénjárandóságát

Az átmeneti bányászjáradékban részesülő bányászok májusban esedékes pénzbeli szénjárandóságukat várhatóan legkésőbb 2012. július közepéig megkapják. A kifizetéshez a törvényi változásokhoz kell igazítani a kapcsolódó kormányrendeletet. A további több mint 45 ezer jogosult a rendes ütemezés szerint, még ebben a hónapban hozzájut járandóságához.

Szakmai konferencia készítette elő az Európai Mobilitási Hét eseményeit

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kecskeméti önkormányzat „Mozdulj a jó irányba! – Fenntartható Városi Tervek” címmel közlekedési-környezetvédelmi szakmai konferenciát rendezett 2012. május 24-25-én, Kecskeméten. A találkozón a települések mellett közlekedési vállalatok, szakhatóságok és társadalmi szervezetek képviselői vettek részt az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap idei eseménysorozatára való felkészülés jegyében. A fenntartható városfejlesztésről és mobilitásról, a közlekedésmenedzsment gyakorlatáról szóló előadások és tapasztalatcsere hasznos és érdekes programok sikeres megszervezéséhez segítik hozzá az önkormányzatokat.

Új kormányzati honlap indul az éghajlatváltozásról és a klímapolitikáról

Az éghajlatváltozás országhatárokat nem ismerő hatásait egyre gyakrabban és fokozottabban érezhetjük. A klímaváltozás mérséklését, az ahhoz való alkalmazkodást szolgáló összetett, hatékony, ágazatokon átnyúló megoldások kialakításához nemzetközi és hazai összefogásra van szükség. A klímapolitika a világ egyik leggyorsabban fejlődő szakpolitikai területe.

A generációk közötti szolidaritás fontosságára már bélyeg is figyelmeztet

Az Európai Unió a 2012-es évet  az aktív öregedés és a nemzedékek közötti szolidaritás évének nyilvánította. A bélyegkibocsátással a Posta a társadalom figyelmét fel szeretné hívni arra, hogy az időskort aktív, a társadalom hasznos tagjaként is meg lehet élni; illetve, hogy a fiataloknak keresniük kell a közös hangot az idősekkel. A cél az volt, hogy ezzel is elősegítsék a fiatalok és az idősebb nemzedék közötti megértést, hogy erősödjenek a családi kötelékek. A pályázatra érkezett valamennyi anyagot ősszel kiállítás keretében is bemutatja majd a Magyar Posta.

.