Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 18., hétfő

14.988 - Polgármesterek találkozója > Helszin: Kecskemét, Megyei Kormányhivatal

Feladó: fidesz.hu
Dátum: 2012. június 18. 2:09
Tárgy: fidesz.hu hirlevel, 2012. junius 17.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Hírek
A képviselők többek között szavazhatnak az egészségügyi dolgozók béremeléséről, valamint új törvényt hozhatnak a termékek piacfelügyeletéről is.
Magyarország csak akkor csatlakozik az euróövezethez, "ha már teljesen készen áll rá" - hangsúlyozta Orbán Viktor.
A válság kellős közepén a biztos pontokat, a fogódzókat kell keresni, a 2013-as költségvetésnek éppen ez a szerepe - hangsúlyozta Varga Mihály.
A parlament június végéig elfogadhatja a jegybanktörvény módosítását - jelentette ki Varga Mihály.
Önkormányzat
A bronzszínűre festett kőszobor Máhr Ferenc csákberényi szobrász alkotása. Az emlékmű a csókakői vár alatti téren áll.
Balatonföldvár szombaton jelképesen birtokba vette a Kulipintyó néven ismertté vált helyi Széchenyi-villát, amely egy kormányrendeletnek köszönhetően ingyenes vagyonjuttatással kerül a tulajdonába.
Tizenhatan kapnak budapesti díszpolgári címet,a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon pedig este hét órakor ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar.
Legolvasottabb cikkeink
Magyarország csak akkor csatlakozik az euróövezethez, "ha már teljesen készen áll rá" - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Katonai tiszteletadással Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek a Vértanúk terén.
"Nyitottabbá kell válnunk, de a kezdő lépéseket már megtettük"; csak a fiatal, kreatív, innovatív ország versenyképes a világban és Európában - emelte ki Navracsics Tibor.
A képviselők többek között szavazhatnak az egészségügyi dolgozók béremeléséről, valamint új törvényt hozhatnak a termékek piacfelügyeletéről is.
A parlament június végéig elfogadhatja a jegybanktörvény módosítását - jelentette ki Varga Mihály.
Várható események
A Belvárosi Polgári Szalon vendége Dr. Boros Imre közgazdász
Helszin: Belvárosi Polgári Szalon (Budapest, V. kerület, Cukor utca 5.)
Időpont: 18:00
Az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom meghívására a Belvárosi Polgári Szalon vendége Dr. Boros Imre közgazdász. időpont: 2012. június 19., kedd 18:00 helyszín: Belvárosi Polgári Szalon (Budapest, V. kerület, Cukor utca 5.) (http://bpsz.blog.hu)
Polgármesterek találkozója
Helszin: Kecskemét, Megyei Kormányhivatal
Időpont: 09:00
2012. június 20-án szerdán 09 órától Polgármesterek találkozója lesz Kecskeméten, a Megyei Kormányhivatalban. Jelen lesz: Lezsák Sándor Bács-Kiskun megye 3. sz. vk. országgyűlési képviselője
Lezsák Sándor képviselői fogadóórája Tiszaugon
Helszin: Tiszaug, Polgármesteri Hivatal
Időpont: 14:00
Lezsák Sándor képviselői fogadóórát tart Tiszaugon 2012. június 20-án 14 és 15 óra között.
Együtt egymásért - az akadálymentes élet reményével
Helszin: Lakitelek Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.
Időpont: 08:00
EGYÜTT EGYMÁSÉRT AZ AKADÁLYMENTES ÉLET REMÉNYÉVEL Az egészségkárosultak napját - az idén 13. alkalommal - rendezzük meg 2012. június 23-án, szombaton a lakiteleki Népfőiskolán. Az évente hagyományosan sorra kerülő egész napos találkozóra családjával, barátaival és sorstársaival együtt ezúton tisztelettel és szeretettel meghívjuk. A rendezvényt megnyitja: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Ízelítő programjainkból: Ökumenikus Istentisztelet a reggeli órákban 4 település (Csengőd, Solt, Soltszentimre, Szabadszállás) bemutatkozása: termékek kiállítása, énekesek, versmondók, táncosok műsora Gördülő Tánccsoport kerekes székes tánca Kösöntyű Néptánccsoport fellépése Szentkirályi Tánccsoport fellépése Orbán Béla, Johnny fellépése Vetélkedő: "Ki süti a legfinomabb pogácsát?" című vetélkedőnkre lehet nevezni az Akadálymentes napon, az információs sátornál. Feltétele: 1 tepsi pogácsa és a kínálására alkalmas kosár. Az első 3 helyezettet díjazzuk! Szolgáltatásaink a nap folyamán: Információs sátrakban tájékoztatás az alábbi témakörökben: jogszabályok, rehabilitáció, lakások felújítása és akadálymentesítése, szociális támogatási formák, stb. Gyógyászati segédeszközök bemutatása Antológia Kiadó könyveinek árusítása 100,- Ft-os könyvbönge Grafológia Kemencében sült kenyérlángos és mézeskalács árusítása Tombola Gyerekeknek kézműves foglalkozás és egyéb szórakoztató programok Minden kedves vendégünknek 1000,- forintért bográcsos ebédet (marhapörkölt, sós burgonya, kovászos uborka, kenyér, 3 dl ásványvíz) biztosítunk. Étkezési szándékukat kérjük, hogy legkésőbb június 15-ig jelezzék (8-16 óráig) az alábbi telefonszámon 76/ 549-047 (Sütő Linda), vagy e-mail címen: nepfoiskola@lakitelek.hu . Programunkra mindenkit szeretettel várunk!
Kárpát-medencei Szabadegyetem
Helszin: Lakitelek Népfőiskola (6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.)
Időpont: 17:00
2012. június 23-a és 28-a között rendezik meg a Kárpát-medencei Szabadegyetemet a Lakitelek Népfőiskolán. A rendezvényt Lezsák Sándor nyitja meg 2012. június 23-án (szombat) 17 órakor.
Sipos Jenő ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtófőnök-helyettese a Belvárosi Polgári Szalonban
Helszin: Belvárosi Polgári Szalon (Budapest, V. kerület, Cukor utca 5.)
Időpont: 18:00
A Belvárosi Fidesz Nyugdíjas csoportjának vendége Sipos Jenő ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főosztályvezető-helyettese, sajtófőnök-helyettes. időpont: 2012. június 26., kedd 18:00 helyszín: Belvárosi Polgári Szalon (Budapest, V. kerület, Cukor utca 5.) (http://bpsz.blog.hu)