Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 6., kedd

15.895 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > "Hogyan törhetjük át a hallgatás falát a korrupciós ügyekben?" - Bejelentő-védelem a korrupció megelőzéséért + videó


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. november 5. 14:59
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-11-05
A járási hivatalok megalakulásának finisébe érkeztünk az elmúlt héten, amelyet a forradalmi évforduló, majd a Halottak napja körüli négynapos ünnepek ugyancsak lerövidítettek. November 4-én, az Emlékezés Napján fejet hajtottunk a hősök előtt, akik – akár életük árán is – kiálltak a szabadság eszménye mellett.
Járások – Aláírta a 23 fővárosi kerületi önkormányzat a járási megállapodást

Mind a 23 kerület önkormányzata aláírta a budapesti kerületi hivatalok kialakítására vonatkozó átadás-átvételi megállapodásokat a fővárosi kormányhivatallal kedden Budapesten. Így 2013. január 1-jétől a az államigazgatási ügyek egy részét – pl. a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyeket – a kerületi (járási ) hivatalokban lehet majd intézni.

Kiemelt nemzetpolitikai feladat a fiatal jogászok megfelelő képzése

Kiemelt nemzetpolitikai feladatnak nevezte a fiatal jogászok megfelelő képzését Répás Zsuzsanna, amikor kedden, a budapesti Magyarság Házában köszöntötte a Szász Pál szülőföldi jogász ösztöndíj 25 nyertesét.

Navracsics: szinte minden település igent mondott a járási hivatalokra

A települési képviselőtestületek csaknem mindegyike már megszavazta a járási hivatalok felállításáról szóló megállapodást, egy nappal a határidő lejárta előtt – közölte Navracsics Tibor kedden Szekszárdon.

Vasárnap a forradalom leverésére emlékezünk

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 56. évfordulójára emlékezünk november 4-én, vasárnap. Az Emlékezés Napján fejet hajtunk a hősök előtt, akik – akár életük árán is – kiálltak a szabadság eszménye mellett. Magyarország Kormánya szeretettel vár minden emlékezőt a nemzeti gyásznap rendezvényeire. Közlemény.

„Hogyan törhetjük át a hallgatás falát a korrupciós ügyekben?” – Bejelentő-védelem a korrupció megelőzéséért + videó

Folytatódik a kormány által márciusban elfogadott a Közigazgatás Korrupció-megelőzési Programjának végrehajtása, melynek következő állomása a bejelentő-védelem megerősítése. A témában „Hogyan törhetjük át a hallgatás falát a korrupciós ügyekben?” címmel szakmai fórumot rendeznek szerdán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, amelyen részt vesznek a magyar közigazgatás képviselői és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértői, akik hazai és nemzetközi tapasztalatokat mutatnak be. Közlemény.

Jövőre könnyebbé, gyorsabbá válik az ügyintézés

Mérföldkőhöz érkezett a magyar közigazgatási reform, amelynek a legfőbb vezérfonala, az ügyfelek, az állampolgárok számára elérhető, átlátható ügyintézés. Közlemény.






További hírek