Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 9., péntek

15.914 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Megalakult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. november 8. 16:44
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-11-08
Völner: fejleszteni kell a városi közösségi közlekedést

Nemzetközi összehasonlításban Magyarországon jelentős a közforgalom aránya a városi és elővárosi közlekedésben, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára a fejlesztés szükségességére is felhívta a figyelmet egy csütörtöki budapesti szakmai fórumon.

Csepreghy: egy fillér sem marad elköltetlen az uniós forrásokból

Magyarország jövő év végig az utolsó fillérig szerződéssel leköti azt a 8200 milliárd forintot, amely ebben az uniós költségvetési ciklusban a rendelkezésére áll, a forrásnak eddig 80 százalékát kötötték le - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára egy uniós szakpolitikai fórumon, csütörtökön Budapesten.

Felhívás: a közérdekű adatok közzétételével kapcsolatos feladatok végrehajtásáról

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) 32. § értelmében: „A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben – így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan – köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.”

Befejeződött a 4-es főút szabolcsi szakaszának korszerűsítése

Befejeződött a Budapest és Záhony közötti 4-es számú főút teljes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszának korszerűsítése: az utolsóként elkészült újfehértói, valamint a Nyírtass és Kisvárda közötti útrészt szerdán Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át a forgalomnak.

Csepreghy Nándor a fejlesztési tárca új helyettes államtitkára

A miniszterelnök Csepreghy Nándort a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárának nevezte ki 2012. november 5-ei hatállyal.

Megalakult az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

A bizottság szakmai javaslatokkal és tanácsadással segíti a hatékonyabb tűzmegelőzést. Az elnökség tagjai, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója, Farkas Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára sajtótájékoztató keretében, Budapesten írták alá a bizottság ügyrendjét 2012.október 30-án.