Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 9., péntek

15.916 - A Fidesz megadóztatja a kölcsöntörlesztést

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A Fidesz megadóztatja a kölcsöntörlesztést

Tegnap benyújtották a Matolcsy-féle megszorításokat, és bekerült több új elem is. Többek között az, hogy a kölcsöntörlesztés után is kell majd fizetni a tranzakciós adót. Ez nem jelent mást, mint hogy beigazolódik: a kormány csak névlegesen harcol a bankok ellen, igazából a fogyasztókon, méghozzá a legrosszabb helyzetben lévőkön húz újabb sarcot.

    Részlet a Portfolio Matolcsy megszorításait összegző írásából:
    - Illetékköteles körbe kerül a pénzváltási tevékenység, a kölcsöntörlesztés, a hitelkártyával történő ATM készpénzfelvétel, valamint a pénzforgalmi szolgáltató által levont jutalék- és díjbevétel
    - A korlátozott rendeltetésű fizetési számlákról történő kifizetés (ezek a következők: a TBSZ, Start, NYESZ számlákról és a letéti számlákról történő kifizetések), valamint a közös vagy részben közös tulajdonú számlák közötti tranzakciók illetékmentessé válnak.
    - A tranzakciós illeték általános mértéke 0,2 százalékra nő, a készpénzfelvételre pedig magasabb, 0,3 százalékos illetékkulcs kerül kivetésre.

Mindannyian tudjuk, milyen helyzetben vannak Magyarországon a devizahitelesek és más adósok, hogyan élnek hónapról-hónapra, és sokan a teljes egzisztenciális megsemmisülés határán állnak. Most őket adóztatja meg Matolcsy és Orbán. A dologban a legnagyobb szépség, hogy az eddig a hiteleseket segítő összes intézkedés csak a felsőközéposztálynak segített. A végtörlesztés azoknak, akiknek volt megtakarításuk (miközben tudjuk, az ország nagy része nem tudna egy 50 ezer forintos azonnali problémát finanszírozni), míg az eszközkezelő eddig 100 körüli lakást vásárolt meg.

De a kölcsöntörlesztés pont azt fogja eredményezni, amit a bankadó is, még jobban befagy a hitelezés Magyarországon, a cégek nem tudnak tőkét szerezni maguknak, és ezzel befagy a növekedés és a munkahelyteremtés is.

A kormány nem a bankokkal harcol, hanem saját elrontott gazdaságpolitikájával, aminek következtében egyre inkább az látszik, hogy a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés fel lesz áldozva az egykulcsos adó és saját szavazóik kiszolgálásának oltárán.
magyarinfo.blog

Kapcsolódó:
   Lefoglalták az alcsútdobozi juhász kaszáját