Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 2., szerda

16.228 - A Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós december 23-án töltötte be 60. életévét.

Patrubány Miklós 60 éves 

A Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós december 23-án töltötte be 60. életévét. Az MVSZ Elnökségének 1992-től tagja, 1996-tól az MVSZ elnökhelyettese és 2000 óta - többszöri újraválasztás után - tölti be a Magyarok Világszövetsége elnöki tisztét. 


Kezdettől fogva feladatának tartotta a báró Perényi Zsigmond és gróf Teleki Páljavaslatára 1938-ban alapított Magyarok Világszövetsége közéleti-társadalmi szerepének és nemzeti elkötelezettségének visszaállítását, ill. megerősítését. Nagy tudása, embersége, megvesztegethetetlensége, állhatatossága, erős jelleme emelte őt a legkiválóbb magyar államférfiak, nemzetpolitikusok sorába. A jelenlegi magyar politikum talán egyik legnagyobb bűne egy ilyen formátumú és képességű közéleti ember teljes negligálása és partvonalra szorítása. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a közeljövő s a történelem igazságot szolgáltat majd neki. 

Magyar nemzete iránti elkötelezettségét hosszú elnöksége alatt számtalanszor bizonyította. Az ő politikai éleslátásának, hajlíthatatlanságának köszönhető, hogy a 2004. december 5-i állampolgársági népszavazás nyomdokain haladva, a jelenlegi kormány törvénybe iktathatta a határon túli magyarok magyar állampolgárságát. Mivel a jelenlegi magyar politikai paletta egyik szekértábora sem tudta céljaira felhasználni és kedvére irányítani őt, s mivel vezetése alatt az MVSZ önálló nemzetpolitikai erővé vált, ezért a Jobbik kivételével valamennyi parlamenti párt az általa vezetett Világszövetség anyagi ellehetetlenítésére és a közéletből való kiszorítására törekszik. Ez az elhibázott törekvés óriási károkat okoz a magyar közélet tisztaságának és átláthatóságának. Különösen is fájdalmas, hogy az egyértelműen jobboldali érzelmű, nemzeti elkötelezettségű MVSZ-tagság támogatására a kormánypártok nem tartanak igényt, s nem hajlandók visszaállítani az MVSZ 2001 óta igazságtalanul elvett költségvetési támogatását, annak ellenére, hogy ezt az MVSZ vezetése tisztelettel és részletes indokokkal alátámasztva többször kérte. 

Patrubány Miklós elnöksége alatt, az ő szellemi irányításával az MVSZ számos nagyszabású nemzetpolitikai elképzelést vázolt fel, utat mutatva a nemzeti sorskérdéseink megoldásában még érdekelt magyar politikai erőtérnek (pl.: Magyar Nemzeti Minimum, vagy 2012 augusztusában A magyar nemzet új meghatározása) Vezetésével zajlottak a Magyarok VI., VII. és VIII. Világkongresszusai. A magyar állampolgárság jogi, történelmi és nemzetpolitikai hátterét és meghatározását az ő irányításával dolgozta ki az MVSZ. A Magyarok Világszövetsége elnöksége alatt a magyarságtudományok központjává is vált, ezt bizonyítják a Magyarságtudományi tanulmányok, a Magyarságtudományi Füzetek, a 2005 óta megjelenő HONLEVÉLújság, s a tudatosan még inkább a magyar nemzetpolitika szolgálatába állított Szent László Magyarságtudományi Akadémia

Elnöki erőfeszítései, elképzelései, harcai meghozták és - minden gáncs ellenére - meghozzák gyümölcsüket, s eredményre vezetnek. 

Patrubány Miklós életére, további magyarságszolgálatára, Családjára az MVSZ tagjai és támogatói nevében Isten gazdag áldását kérjük. A 60. születésnapon a 60. zsoltár 7. versével köszöntjük: 
"... Az Isten által minekünk:/: Lészen erős győzedelmünk. És megszabadít Ő bennünket, Megtapodja ellenségünket." 
(Szenczi Molnár Albert fordítása) 

Budapest, 2012. december 23. A HONLEVÉL újság Szerkesztősége - Pápai Szabó György 

MVSZ Sajtószolgálat