Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 30., szerda

16.322 - Kiss Gyula - Kitartás.hu: Hisz egy igazi politikusnak a közért kellene cselekednie, de sajnos a demokráciában ez kevés esetben van így.

** www.nemzetihirhalo.hu *************

"Politikusok" 
2013. 01. 29. kedd. - 15:59 Kitartás 

Igen, csak így idézőjelben. Hisz egy igazi politikusnak a közért kellene cselekednie, de sajnos a demokráciában ez kevés esetben van így. A fideszes polgármesterek jutalmának ügye újra rávilágított eme problémára. 

Orbán Viktor a jogos országos népharagot megelőzendő parancsba adta, hogy fideszes polgármesterek, alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmakat. Csaknem 900 polgármesterrel, alpolgármesterrel kapcsolatban kértek be adatokat a választókerületi elnököktől arról, hogy tavaly év végén részesültek-e jutalomban. 114 esetben derült ki, hogy igen. A verdikt szerint vissza kell fizetni, vagy jótékony célra felajánlani, vagy lehet távozni a pártból. A "lelkiismeretes" érintettek természetesen mind jótékonykodtak vagy visszafizették. (Nyolcan fel sem vették a jutalmat.) 

Fotó: Blikk

A legtöbb ember nyugtázta is, a dolog el van rendezve. Azért gondolkodjunk egy picit! Hogy is van ez? A taranyi polgármester esete jó példa erre: 

A legtöbb önkormányzat súlyos pénzhiányban szenved, nincs pénz az iskolákra, óvodákra...stb., ilyen a somogyi Tarany önkormányzata is. Ám a polgármesternek a képviselő-testület megszavazott háromhavi illetményét, 703 381 forintot jutalomként. Sokan egy évig dolgoznak ennyi pénzért... 

Aztán a pártutasítás hatására Töreki István polgármesternek "eszébe" jutott, hogy településének óvodaudvara térkövezésre szorul. "Eredeti szándékom is ez volt, eszembe se jutott felvenni vagy zsebre tenni, hiszen tudom, a falunak nagy szüksége van minden támogatásra" - fogalmazott. 

Oh, hát persze. De vajon miért nem arról szavazott a képviselőtestület, hogy mennyi pénzt kapjon az óvoda? Miért kellett ehhez az "áldott, jószívű" polgármester közbeiktatása? 

A kérdés költői. A választ minden gondolkodó ember tudja. Az ok a demokrácia velejéig való romlottsága. 

Kiss Gyula - Kitartás.hu 

Kapcsolódó: 
   Orbán: vissza a jutalmakat!